|
|
|
|
|
Mirokurun
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Listopad 16, 2011, 08:40:32 » |
|
Jeśli byłby ktoś zainteresowany, używałam także BB kremu Dr. Jart - Silver Label. Średnio kryje, maskuje zaczerwienienia i wypryski. Moja skóra po nałożeniu kremu była o wiele gładsza, a efekt utrzymywał się kilka godzin. Także ma krycie bardziej idące w mat. Nie zatyka porów, a po dłuższym czasie używania kremu zauważyłam, że nie mam już tak czerwonej skóry na policzkach. Oprócz tego, zdarza mi się często zapomnieć o nałożeniu warstwy kremu nawilżającego pod BB Cream, ale mimo tego moja skóra nie była ściągnięta. Oczywiście, proszę się nie sugerować w stu procentach moją opinią na temat tego kremu, ponieważ każda buźka jest inna, i Wam może nie przypasować. Edit: Juka, mogłabyś krótko zrecenzować ten krem od Etude House? Zastanawiałam się nad jego kupnem. ^_^
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2011, 08:43:17 wysłane przez Mirokurun »
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #32 : Listopad 16, 2011, 09:12:26 » |
|
moja cera jest tłusta, pełna niedoskonałości, mam rozszerzone pory. ten bb cream od etude house dobrze sie rozprowadza, cera jest matowa i jednolita, ale nie przykrywa doskonale wszystkich niedoskonałosci. jest lekki, mysle, ze 4-5 godzin trzyma mat (pamietam, ze matujacy l'oreal trzymal mi godzine  ). sciera sie po jakims czasie, ale to chyba jak wszystkie... poprawil mi troche cere!
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
Nikorin
|
 |
« Odpowiedz #33 : Listopad 16, 2011, 10:13:17 » |
|
ojej... teraz tak bardzo chce go wyprobowac... jak nie zakrywa wszystkich to dobrze.. niemozna byc idealnym XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #34 : Listopad 16, 2011, 10:57:49 » |
|
haha, dokladnie ;p jak widze, ze przeswituje cos, to mysle, ze i tak jest ok  mi sie spodobal, ale ja bralam, bo byl... najtanszy! wiec podejrzewam, ze sa lepsze bb creamy.
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
Nikorin
|
 |
« Odpowiedz #35 : Listopad 16, 2011, 11:00:41 » |
|
hah XD no wiesz.. jest opcja ze to wlasnie ten najtanszy jest tym najlepszym
zakupie sobie taki za pare miesiecy.. bo moj fluido-podklado-pudro-cos mnie zaczyna denerwowac...
hmm.. ten krem ma jakis zapach? bo moj chlop ma na tym punkcie bzika.. jak sbie zrobie makijaz to zara ze smierdze XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pauline
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #37 : Listopad 17, 2011, 04:31:09 » |
|
Czytałam w opiniach BB że właśnie przy tłustej cerze średnio się sprawdza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #38 : Listopad 17, 2011, 06:52:51 » |
|
To było by dziwne bo Azjatki maja w większości tłustą cerę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pauline
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #39 : Listopad 17, 2011, 07:11:58 » |
|
Masz rację, ale piszemy o BB w kremie. Jeżeli zakładamy iż każda azjatka używa BB i ma tłustą cerę to może używają go w pudrze?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirokurun
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Listopad 17, 2011, 07:46:34 » |
|
BB kremy są o wiele bardziej popularniejsze niż BB pudry i założę się, że o wiele więcej używa kremów.  Wystarczy poczytać blogi, lub pooglądać filmiki na yt. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #41 : Listopad 18, 2011, 01:42:16 » |
|
Czy krem BB nadaje się do cery przetłuszczającej się?
Istnieje cała gama kremów BB i wśród niej, zdecydowana większość jest przeznaczona do cery przetłuszczającej się. Wielu producentów chwali się, ze ich kremy produkowane są bez dodatku olejów i tłuszczów. Sławny jest tak zwany „test chusteczkowy”, gdzie kropelkę kremu umieszcza się na ligninowej chusteczce i nawet po wielu godzinach nie tworzy się wokół niej tłusta aureola. źródło: http://azjatyckicukier.blogspot.com/2010/07/kremy-bb-najczesciej-zadawane-pytania.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pauline
Newbie
|