|
Kaha
|
 |
« : Wrzesień 18, 2011, 02:15:28 » |
|
Wiem, że temat przewijał się w innych wątkach, ale dobrze by było- przede wszystkim wygodniej, coby wszystko było w jednym miejscu, Temat ten bowiem interesuje większość z nas.
To jakby ktoś miał pytania, jakieś recenzje, sprawdzone marki, czy sprzedawcy to można by wsio wrzucać tu.
Jeśli był już podobny temat, a go nie zauważyłam, to przepraszam i proszę o skasowanie. No i jak uważacie, że temat nie potrzebny, to też.
Ja osobiście wyjątkowo jaram się płynem do rozpuszczania wągrów, jednak jeszcze go nie nabyłam^^
|
|
|
|
|
|
"Czasem musimy zejść do piekła w wyobraźni, aby nie trafić tam w rzeczywistości." Sarah Kane
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 18, 2011, 08:16:40 » |
|
Mogła byś zalinkowac ten płyn?
Poza tym nie polecam kleju do powiek koji, jak sie dostanie do oka to jest jedna wielka masakra, a łatwo przesiąka przez powiekę, poza tym trudno robi się makijaż na takim oku i nieestetycznie wygląda po pewnym czasie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 18, 2011, 09:00:02 » |
|
przesiąka przez powiekę?
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
Lladia
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 18, 2011, 10:04:48 » |
|
Ja używałam całęgo zestawu BRTC Blemish bundle (razem z BB kremem), ale niestety kompletnie mi ta seria nie spasowała i moja cera wygląda teraz znacznie gorzej niż wcześniej.... chciałabym spróbować innych bb kremów, ale boję się, że po raz kolejny zmarnuję na nic pieniądze T.T
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 18, 2011, 10:12:18 » |
|
Kup sobie próbki na ebayu, jak Ci nie spasują to nie stracisz dużo. Mnie się cera poprawiła po kremie BB i teraz jak nie używam 1-2 miesiące to znowu jest trochę gorzej, ale i tak lepiej niż wcześniej. Czekam aż mi przyjdzie nowy. Chyba już to gdzieś linkowałam, ale wrzucę raz jeszcze http://azjatyckicukier.blogspot.com/search/label/krem%20BB bo jest tu kilka przydatnych informacji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lladia
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 18, 2011, 10:32:46 » |
|
Na razie musze poczekać, jak moja cera wróci do w miarę normalnego wyglądu T.T Boję się już eksperymentować...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 19, 2011, 12:54:38 » |
|
Dzieki, a poza tym to ja mam nos i policzki tak obsypane wągrami ze zastanawiam się czy to nie jakaś choroba genetyczna ;p Podobno dobre są olejki oczyszczające skore czytałam ich recenzje na azjatyckim cukrze, ale chyba nie stać mnie na zamawianie takiego kosmetyku z Azji jeśli nie jestem pewna jego działania ;/ Poza tym w pl kiedyś kupiłam peeling enzynmatyczny po którym moja skora była jak u siedmiu letniej dziewczynki i 0 wągrów i 0 pryszczy(tez mam z tym problem przez zapchane wągrami pory) , ale jak mi się skończył to zapomniałam z jakiej on był firmy, epic fail
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blondzilla
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 19, 2011, 12:57:56 » |
|
ja pozbyłam się 'syfu' z twarzy po zmianie diety. nie stosowałam nigdy specyfików dla nastolatek.
btw, jestem fanką azjatyckich kosmetyków. na bb krem poczekam sobie do następnego tygodnia, bo odkupiłam od Miaki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaha
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 19, 2011, 01:04:12 » |
|
ja właśnie mam wyjątkowo zdrową dietę, bo jestem wegetarianką i nie jem nic przesadnie przetworzonego ani z chemicznymi dodatkami. kiedyś byłam weganką, ale dla mojego organizmu to było za dużo. więc chyba cera to nie jest w moim przypadku wina diety. jest po prostu bardzo wrażliwa i dość sucha. i boję się właśnie trochę eksperymentów, ale jak czytam recenzje tych azjatyckich kosmetyków, to zwykle brzmią dobrze
|
|
|
|
|
|
"Czasem musimy zejść do piekła w wyobraźni, aby nie trafić tam w rzeczywistości." Sarah Kane
|
|
|
|
xXasukaxchanXx
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 19, 2011, 04:54:38 » |
|
Nie wiem jak to by zadziałało na innych osobach, ale na tłustą cerę i wągry dobry jest spirytus salicylowy. Czasami domowe porady są najlepszym rozwiązaniem a mnie osobiście spirytus pomaga 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 19, 2011, 05:57:09 » |
|
ja też używam czasem spirytu, ale tylko i wyłącznie punktowo, jak mi coś wyskoczy i szybko po tym schodzą wszelkie pryszcze
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Orlaith
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 19, 2011, 09:42:01 » |
|
Używałam swego czasu spirytusu, ale u mnie efekt był straszny, powódź sebum...
Kremu bb od niedawna używam, jak na razie jestem zadowolona. Kryje słabiej niż klasyczny podkład i świeci (trzeba pudrować), ALE nie mam żadnych wągrów ani grudek po nim. A każdy normalny podkład prędzej czy później wywoływał falę drobnych problemów (głównie zamknięte wągry, takie że nie widać kropki tylko grudkę pod naskórkiem), w związku z czym ich używanie na co dzień jest dla mnie niemożliwe.
Z azjatyckich bajerów mam jeszcze tasiemki do powiek, których jednak nie używam xD Dlatego, że jak już maluje się do wyjścia podstawą makijażu jest dla mnie oko, podkład i korektor(mam powieki ciemniejsze niż resztę twarzy), cienie, kreska... a tasiemki trzymają mi się tylko na gołej skórze.
|
|
|
|
|
|
Widmo ukazało się Marysi.
|
|
|
|
Reina
|
 |
« Odpowiedz #13 : Październik 03, 2011, 05:22:38 » |
|
Ciekawa efektów sprawiłam sobie płyn, który linkowała Kaha. Doszedł dzisiaj popołudniu i mimo, że użyłam go tylko raz, już mam mocno mieszane uczucia. Przyszedł kiepsko zapakowany, pudełko było rozwalone, buteleczka brudna (zabrudzenia wyglądają mi na jakiś klej i/lub farbę) i wyglądało to trochę, jakby już trochę płynu z niej ubyło przed wysyłką.  Na temat skuteczności jeszcze się nie wypowiem, bo po jednym razie za wiele powiedzieć nie można. Ale za jakiś czas postaram się napisać o nim coś więcej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
snowwhite89
|
 |
« Odpowiedz #14 : Październik 03, 2011, 08:33:30 » |
|
Ja zdecydowałam się zaryzykować i kupić krem BB Skin79.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|