Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Kremy BB i inne kosmetyki azjatyckie

Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Kremy BB i inne kosmetyki azjatyckie  (Przeczytany 1928 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Kaha
Hero Member

dawniej LadyDarkness

Zobacz profil Email
« : Wrzesień 18, 2011, 02:15:28 »

Wiem, że temat przewijał się w innych wątkach, ale dobrze by było- przede wszystkim wygodniej, coby wszystko było w jednym miejscu, Temat ten bowiem interesuje większość z nas.

To jakby ktoś miał pytania, jakieś recenzje, sprawdzone marki, czy sprzedawcy to można by wsio wrzucać tu.

Jeśli był już podobny temat, a go nie zauważyłam, to przepraszam i proszę o skasowanie. No i jak uważacie, że temat nie potrzebny, to też.

Ja osobiście wyjątkowo jaram się płynem do rozpuszczania wągrów, jednak jeszcze go nie nabyłam^^

"Czasem musimy zejść do piekła w wyobraźni, aby nie trafić tam w rzeczywistości."
Sarah Kane
KawaiiNekoMimi
Hero Member

Mów mi Mimi <3

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 18, 2011, 08:16:40 »

Mogła byś zalinkowac ten płyn?

Poza tym nie polecam kleju do powiek koji, jak sie dostanie do oka to jest jedna wielka masakra, a łatwo przesiąka przez powiekę, poza tym trudno robi się makijaż na takim oku i nieestetycznie wygląda po pewnym czasie.

Juka
Hero Member

loveholic

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 18, 2011, 09:00:02 »

przesiąka przez powiekę?

Does your depravity know no bounds?
Lladia
Hero Member

InMyDreamsInAPictureBook

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 18, 2011, 10:04:48 »

Ja używałam całęgo zestawu BRTC Blemish bundle (razem z BB kremem), ale niestety kompletnie mi ta seria nie spasowała i moja cera wygląda teraz znacznie gorzej niż wcześniej.... chciałabym spróbować innych bb kremów, ale boję się, że po raz kolejny zmarnuję na nic pieniądze T.T

elluin
Global Moderator
Hero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 18, 2011, 10:12:18 »

Kup sobie próbki na ebayu, jak Ci nie spasują to nie stracisz dużo. Mnie się cera poprawiła po kremie BB i teraz jak nie używam 1-2 miesiące to znowu jest trochę gorzej, ale i tak lepiej niż wcześniej. Czekam aż mi przyjdzie nowy.
Chyba już to gdzieś linkowałam, ale wrzucę raz jeszcze http://azjatyckicukier.blogspot.com/search/label/krem%20BB bo jest tu kilka przydatnych informacji.

Lladia
Hero Member

InMyDreamsInAPictureBook

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 18, 2011, 10:32:46 »

Na razie musze poczekać, jak moja cera wróci do w miarę normalnego wyglądu T.T Boję się już eksperymentować...

Kaha
Hero Member

dawniej LadyDarkness

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 19, 2011, 12:41:24 »

http://cgi.ebay.pl/Natural-Blackhead-Remover-and-Pore-Minimizing-Extract-/120750427819?pt=US_Skin_Care&hash=item1c1d494eab#ht_879wt_907

Proszę Mimi:)

Jeszcze go nie kupiłam, ale intensywnie szukam recenzji, bo niestety wągry to główny problem mej cery:(

"Czasem musimy zejść do piekła w wyobraźni, aby nie trafić tam w rzeczywistości."
Sarah Kane
KawaiiNekoMimi
Hero Member

Mów mi Mimi <3

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 19, 2011, 12:54:38 »

http://cgi.ebay.pl/Natural-Blackhead-Remover-and-Pore-Minimizing-Extract-/120750427819?pt=US_Skin_Care&hash=item1c1d494eab#ht_879wt_907

Proszę Mimi:)

Jeszcze go nie kupiłam, ale intensywnie szukam recenzji, bo niestety wągry to główny problem mej cery:(

Dzieki, a poza tym to ja mam nos i policzki tak obsypane wągrami ze zastanawiam się czy to nie jakaś choroba genetyczna ;p Podobno dobre są olejki oczyszczające skore czytałam ich recenzje na azjatyckim cukrze, ale chyba nie stać mnie na zamawianie takiego kosmetyku z Azji jeśli nie jestem pewna jego działania ;/ Poza tym w pl kiedyś kupiłam peeling enzynmatyczny po którym moja skora była jak u siedmiu letniej dziewczynki i 0 wągrów i 0 pryszczy(tez mam z tym problem przez zapchane wągrami pory) , ale jak mi się skończył to zapomniałam z jakiej on był firmy, epic fail

blondzilla
Hero Member

new edition of la lola

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 19, 2011, 12:57:56 »

ja pozbyłam się 'syfu' z twarzy po zmianie diety. nie stosowałam nigdy specyfików dla nastolatek.

btw, jestem fanką azjatyckich kosmetyków. na bb krem poczekam sobie do następnego tygodnia, bo odkupiłam od Miaki.
Kaha
Hero Member

dawniej LadyDarkness

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 19, 2011, 01:04:12 »

ja właśnie mam wyjątkowo zdrową dietę, bo jestem wegetarianką i nie jem nic przesadnie przetworzonego ani z chemicznymi dodatkami. kiedyś byłam weganką, ale dla mojego organizmu to było za dużo. więc chyba cera to nie jest w moim przypadku wina diety. jest po prostu bardzo wrażliwa i dość sucha. i boję się właśnie trochę eksperymentów, ale jak czytam recenzje tych azjatyckich kosmetyków, to zwykle brzmią dobrze

Sarah Kane
xXasukaxchanXx
Hero Member

God hates Your outfit!

« Odpowiedz #10 : Wrzesień 19, 2011, 04:54:38 »

Nie wiem jak to by zadziałało na innych osobach, ale na tłustą cerę i wągry dobry jest spirytus salicylowy. Czasami domowe porady są najlepszym rozwiązaniem a mnie osobiście spirytus pomaga  Cheesy

kaori
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 19, 2011, 05:57:09 »

ja też używam czasem spirytu, ale tylko i wyłącznie punktowo, jak mi coś wyskoczy i szybko po tym schodzą wszelkie pryszcze

Orlaith
Sr. Member

Hamster of disaster

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 19, 2011, 09:42:01 »

Używałam swego czasu spirytusu, ale u mnie efekt był straszny, powódź sebum...

Kremu bb od niedawna używam, jak na razie jestem zadowolona. Kryje słabiej niż klasyczny podkład i świeci (trzeba pudrować), ALE nie mam żadnych wągrów ani grudek po nim. A każdy normalny podkład prędzej czy później wywoływał falę drobnych problemów (głównie zamknięte wągry, takie że nie widać kropki tylko grudkę pod naskórkiem), w związku z czym ich używanie na co dzień jest dla mnie niemożliwe.

Z azjatyckich bajerów mam jeszcze tasiemki do powiek, których jednak nie używam xD Dlatego, że jak już maluje się do wyjścia podstawą makijażu jest dla mnie oko, podkład i korektor(mam powieki ciemniejsze niż resztę twarzy), cienie, kreska... a tasiemki trzymają mi się tylko na gołej skórze.

Widmo ukazało się Marysi.
Reina
Full Member

« Odpowiedz #13 : Październik 03, 2011, 05:22:38 »

Ciekawa efektów sprawiłam sobie płyn, który linkowała Kaha. Doszedł dzisiaj popołudniu i mimo, że użyłam go tylko raz, już mam mocno mieszane uczucia.
Przyszedł kiepsko zapakowany, pudełko było rozwalone, buteleczka brudna (zabrudzenia wyglądają mi na jakiś klej i/lub farbę) i wyglądało to trochę, jakby już trochę płynu z niej ubyło przed wysyłką.  Undecided
Na temat skuteczności jeszcze się nie wypowiem, bo po jednym razie za wiele powiedzieć nie można. Ale za jakiś czas postaram się napisać o nim coś więcej. Wink
snowwhite89
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Październik 03, 2011, 08:33:30 »

Ja zdecydowałam się zaryzykować i kupić krem BB Skin79.

Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!