|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 29, 2011, 06:54:30 » |
|
Całkiem fajna ale brakuje jej czegoś. Czegokolwiek. Jeśli to ma być Sweet, to musi mieć jakieś koronki, kokardki, naszyte coś, cokolwiek. Bo puki co jest zwykła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anqu
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 29, 2011, 07:52:23 » |
|
Bardziej efektownie wyglądałby z puffem bell. Ale jeśli chodzi ogólnie to całkiem fajnie. Taka zwykła, casualowa spódniczka na co dzień.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 29, 2011, 08:10:27 » |
|
ze sweetem mi się nijak nie kojaży ale wygląda całkiem w porządku do classic,casual moze jak najbardziej być
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MurasakiUsagi
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 30, 2011, 07:03:12 » |
|
hmm... czy wyglądała by mniej casualowo gdybym doszyła koronki i kokardki podobne, jak na zdjęciu? czy lepiej zostawić taką, jaka jest i spróbować uszyć jakaś replikę? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 30, 2011, 07:13:29 » |
|
Doszyj koronkę, masz racje. I jesli lubisz to kokardki też 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 30, 2011, 09:11:39 » |
|
Doszyj koronki, wg mnie jak na razie ta spódnica jest za zwykła i nudna na Loli 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 30, 2011, 10:09:33 » |
|
tylko do tego typu koronek powinien być inny krój XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anqu
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 30, 2011, 10:17:06 » |
|
Ja uważam,że koronkami i kokardkami zniszczy tylko spódniczkę, materiał, koronki i kokardki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blondzilla
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 30, 2011, 10:18:26 » |
|
@Mimi -> za nudna na loli, może nie, ale jest prosta i skromna. może aż nadto jak na wymarzony sweet. po przyszyciu zbyt wielu koronek i innych ozdobników, może ją to przytłoczyć, a więc proponuję spróbować z innym krojem - tak jak Ofelia radzi. a tą zostaw na niezobowiązujące wyjścia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 30, 2011, 10:25:54 » |
|
dokładnie z resztą masa koronek kokardek kojarzy mi się z itą XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anqu
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 30, 2011, 10:27:30 » |
|
Mnie również. Nawet ta sukienka (czerwona na obrazku) mnie nie zachwyca. Spróbuj na innej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 31, 2011, 12:09:31 » |
|
Ale jedna rada - jesli zechcesz czarnej spódnicy nie kupuj białej koronki, pfuj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 31, 2011, 12:13:50 » |
|
Matko wszystko co może być w stylu gothic lolita a ma białą koronkę nie musi być złe, ważny jest umiar i jakość materiałów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MurasakiUsagi
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 31, 2011, 01:43:22 » |
|
tylko do tego typu koronek powinien być inny krój XD
właśnie to odkryłam... taki krój spódniczki nadaje się chyba tylko do materiałów z printami co do masy koronek/kokardek to myślę, że to może wyglądać estetycznie i słodko ale np w wersji shiro^^ Umieść cytat Ale jedna rada - jeśli zechcesz czarnej spódnicy nie kupuj białej koronki, pfuj kupię;p wiem, że trudno znaleźć estetyczny przykład takiego połączenia ale gdybym kiedyś szyła czarną spódniczkę to chętnie wykończę ją koronką, tak jak tą różową
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|