eloe
Newbie
|
 |
« : Lipiec 27, 2011, 10:34:33 » |
|
Zamowiłam z Clobbaonline torebkę na początku lipca i do tej pory czekam na mój order:/ Mam pytanie do osób, które coś stamtąd zamawiały ile mniej więcej czekałyście na realizacje zamówienia? Bo w przypadku torebek nie znalazałam takiej adnotacji na ich stronie :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Candy
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 27, 2011, 10:45:22 » |
|
Asu, zamawiała kieckę chyba w kwietniu i dopiero teraz jej ją wysłali :/ więc...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 27, 2011, 10:46:44 » |
|
ja czekałam coś około miesiąca i około 2 tygodni potem szło. Napisz do pana Martina czy coś wie.
Candy to nie zależy od nich tylko od firmy produkującej .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xXasukaxchanXx
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 27, 2011, 11:01:20 » |
|
W moim przypadku wina była obustronna. P. Martin jak i ludzie z an*ten*ny zbagatelizowali sobie moje zamówienie. Buty (pierwsze-różowe card shoes wysłali bez kokardek) wysłali bez dodatkowych kokardek, dopiero później zorientowali się, że PONOWNIE nie wysłali kokardek, tak samo jak w przypadku wcześniejszych butów. W tym czasie minęły ponad dwa miesiące. Napisałam, czy moje zamówienie jest już zrealizowane. Odparł, że czekają tylko na kokardki, bo znów ich nie przysłali. Cóż, to nie jego wina-pomyślałam. Później jednak okazało się, że ludzie z an*ten*ny olali mnie doszczętnie, bo co tam jakieś kokardki, nie ważne, że moje zamówienie stało w miejscu, oni już mieli pieniądze i nic ich nie obchodziło. Ale jak napisałam na początku, wina także była Pana Martina, bo on, jako osoba odpowiedzialna za te zamówienia nawet nie wykazał żadnej inicjatywy i sam nie pytał się o status mojego zamówienia, co poniekąd było jego zadaniem. Innymi słowy on także sobie mnie olał. Wysyłałam co jakiś czas emaile z pytaniem, jaki jest postęp mojego orderu, często jednak nie dostawałam żadnej odpowiedzi. Było wiele komplikacji, przy czym na sam koniec, gdy już rzekomo wysłali moją paczkę (czego dalej nie jestem pewna, bo jak zawsze dostawałam zdjęcie mej paczki, tym razem nie dostałam) dowiedziałam się ciekawej rzeczy, a mianowicie tego, że moje card shoes wraz z kokardkami oraz replika SC od dawna były gotowe, tylko P. Martin miał wiele przesyłek i musiał je uporządkować, co rzekomo tak długo trwało. Nie wiem, jak było faktycznie. Jestem niezadowolona, P. Martin powinien informować kupującego na bieżąco o statusie zamówienia i przy jakichkolwiek komplikacjach informować osobę kupującą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 27, 2011, 11:09:41 » |
|
antaina jest straszna jeśli chodzi o kokardy... ja dostałam do moich butów tylko jedna i to nie od mojego modelu XD kocham ich
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sariel
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 27, 2011, 11:19:48 » |
|
ja zamawiałam 3 razy, za pierwszym razem było bezproblemowo, kieca z infanty była po miesiącu, tak, jak było umówione, kolejna kieca z infanty troche gorzej, bo chciałam brązową, ale nie było, więc miała być czarna, ale potem się okazało, że czarnej też nie ma i bęzie granatowa. doszła. potem zamówiłam kiecę z dear celine, do tej pory nie doszła - mieli ją szyć 3 tygodnie, po tym czasie się okazało, że zły rozmiar i muszę czekać, aż uszyją kolejną. chyba już więcej nic od nich nie zamówię...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 27, 2011, 12:30:40 » |
|
dla mnie nadal to wina firmy produkującej, z infantą nie miałam w ogóle problemów, z violinbagiem również.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sariel
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 27, 2011, 12:34:32 » |
|
ale mógłby do mnie od czasu do czasu napisać, jak się składa zamówienie to odpisuje po 15 minutach, a jak już jest zapłacone to olewa. od 2 dni nie odpowiedział mi na meila.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 27, 2011, 12:52:28 » |
|
mi zawsze szybko odpisywał XD ale może to kwestia okresu w którym pisałaś, każdy ma swoją prywatność i nie musi siedzieć 24 godziny przy kompie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lladia
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 27, 2011, 04:45:53 » |
|
Ja też troszkę zdenerwowałam się na clobbę. Zamawiałam parę rzeczy, w tym kokardę. Martin poinformowałam mnie, że przez kokardę zamówienie będzie trwało długo. Reszta rzeczy miała być dość szybko. Powiedziałam, żeby wysłali wszystko poza kokardą, którą można wysłać przy następnym zamówieniu. Miał sobie to odnotować, ale zapomniał i gdybym nie zapytala go czemu trwa to tak długo, to do tej pory, by tego nie wysłał (bo kokardy jeszcze nie ma).
Nie mówiąc, że na jedne butki zapłaciłam w rezerwacji połowę ceny w..listopadzie i nadal ich nie ma XD No ale wiem, że to wina Secret shopu, a nie clobby.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eloe
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 27, 2011, 05:56:38 » |
|
Kurcze to mogłam sie wcześniej zorientować jak to jest u nich z dotrzymywaniem terminów :/ a teraz może dostane swoją torebke na gwiazdkę  no nic będę ich męczyć mailami jak tam się miewa moje zamówienie, może tym co im częściej jęczą szybciej wysyłają 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xXasukaxchanXx
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 27, 2011, 06:00:11 » |
|
Ja powiedziałam, że żądam zwrotu pieniędzy, a gdy rzeczy do niego dojdą, może on sobie je sprzedac komuś,jak ktoś się zgłosi, rzeczy byłyby wtedy na stanie. Poniekąd to przyspieszyło moje zamówienie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Toshiko
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 27, 2011, 09:13:51 » |
|
Ja zamówienie składałam w maju i jakoś tydzień temu Martin napisał, że W KOŃCU niedługo wyśle moja paczke.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elphie
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 28, 2011, 01:30:33 » |
|
Na zamówienie z tych samych firm prosto z Taobao też się tak długo czeka? Bo wiem, że z Clobba są cyrki, ale jakoś rzadko słyszałam, żeby ktoś tyle miesięcy czekał na zamówienie tych samych rzeczy z Taobao O_o. Może coś przeoczyłam po prostu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|