|
Kori
|
 |
« : Czerwiec 28, 2011, 08:26:47 » |
|
Miałam ostatnio ochotę zamówić sobie ze dwie rzeczy z BL, ale jak zobaczyłam cenę przesyłki EMS, to mnie zgięło w pół (158 złotych za przesyłkę do 1kilo?...). Poczytałam trochę postów i wyszło na to, że z kolei z clobbaonline przesyłki AIR są znacznie tańsze. Z drugiej strony, BL niby też ma opcję wysyłki przez AIR. I tak na dobrą sprawę już nic nie wiem. Mógłby ktoś pomóc mi w uporządkowaniu faktów? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilq
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 28, 2011, 08:48:01 » |
|
A jesteś pewna że zmieniłaś kraj? Bo mi się wyświetla przesyłka do 1 kg do Polski 30 dolarów EMSem, czyli niecałe 90 zł. Najtaniej wychodzi SAL (23 dolary) ale nie zamawiałam, więc nie wiem ile trwa dostarczenie przesyłki. Airmailem wychodziło o dziwo aż 42 dolary.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 29, 2011, 10:35:21 » |
|
z clobba ems wychodzi jeszcze drożej a airmail idzie prawie miesiąc A jesteś pewna że zmieniłaś kraj? Bo mi się wyświetla przesyłka do 1 kg do Polski 30 dolarów EMSem
Sprawdziłam i kilogramowa paczka kosztuje 41 dolarów do polski
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2011, 10:37:39 wysłane przez Ofelia »
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 29, 2011, 10:45:53 » |
|
Ejejej, bodyline ma 4 opcje wysyłki! O_O
Sprawdzam właśnie przesyłke do 500g gram i wychodzi: airmail 31$ sal 34$ sea 23$ ems 23$
Chyba coś im się pomieszalo...
Może trzeba poczekać żeby cos z tym zrobili, bo te ceny sa jakies dziwne...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilq
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 29, 2011, 11:44:45 » |
|
Ja mam wrażenie że za każdym razem jak sprawdzam koszta wysyłki to wychodzi inaczej... Może to kwestia tego że jest napisane że wysyłka do 500 gram, a tak naprawdę cena (przynajmniej w SAL) zmienia się co 100 gram?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elphie
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 29, 2011, 12:53:53 » |
|
z clobba ems wychodzi jeszcze drożej a airmail idzie prawie miesiąc
do mnie airmailowe paczki zawsze dochodziły po ok. dwóch tygodniach, no dwóch i pół góra O_o BL ma cztery opcje wysyłki, CZAD  fakt że EMS jest tańszy niż airmail jest podejrzany, ale już sea wychodzi taniej. Dobra nasza, jeszcze nie wszystko stracone!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilq
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 29, 2011, 02:46:52 » |
|
Obawiam się ze paczki drogą morską idą grubo ponad miesiąc, więc nie wiem czy warto oszczędzać :p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 29, 2011, 03:07:23 » |
|
Morską mogą iść nawet do 3 miesięcy >.> (zwłaszcza w okresie świąt), ale normalnie powinny koło miesiąca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elphie
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 29, 2011, 05:21:41 » |
|
Wiadomo, że morską długo schodzi... Ale przynajmniej jest wybór Owszem, właściwie lepiej wydać te 2 dychy więcej i mieć paczkę szybciej u siebie, ale myślę że przy zamawianiu wielu rzeczy opcja SEA może się opłacić. Chociaż co EMS to EMS.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kori
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 30, 2011, 06:21:40 » |
|
No widzicie, to ja sprawdzałam nie na stronie Bodyline'u, bo szczerze mowiac balam sie kliknac o jeden button za dużo i niechcący kupić, tylko na stronie EMS. Z tego co zrozumiałam, polska "filia" EMS zwie się Pocztex i to właśnie tam są tak niebotycznie drogie przesyłki. I btw, wyszłam z założenia, że trasa Japonia-Polska a Polska-Japonia powinna być finansowo taka sama.
Co źródlo, to inne info... ^.^"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 30, 2011, 10:06:23 » |
|
No widzicie, to ja sprawdzałam nie na stronie Bodyline'u, bo szczerze mowiac balam sie kliknac o jeden button za dużo i niechcący kupić,
NIE DA się tego zrobić, bez obaw  zanim nie podasz danych nic nie kupisz 
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
Itonia
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 01, 2011, 01:41:22 » |
|
Ejejej, bodyline ma 4 opcje wysyłki! O_O
Sprawdzam właśnie przesyłke do 500g gram i wychodzi: airmail 31$ sal 34$ sea 23$ ems 23$
Chyba coś im się pomieszalo...
Może trzeba poczekać żeby cos z tym zrobili, bo te ceny sa jakies dziwne...
Elluin większość firm z jakimi korespondowałam ma podpisane umowy ( nawet firma w której pracuje moja mama : P ) z EMS i zazwyczaj kosztują połowe taniej. Więc albo Bodyline bardzo zależy abyśmy zamawiali poprzez EMS albo mają podpisaną umowe a na wysyłce i tak dorabiają : P Przynajmniej ja tak uważam. Pozatym jest kolejny myk. Do tej pory w zależności od waluty ceny rzeczy się wachały zregóły dolar wychodził troszke drożej a w chwili obecnej wszystkie rzeczy które sprzedają ( no może nie wszystkie ae sporo sprawdzałam) najtaniej wychodzą właśnie w dolarach! bywa nawet 20zł róznicy! Strasznie zaczeli zdzierać kase > <
|
|
|
|
|
|
Gothic Lolita and... her strawberry <3
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 01, 2011, 08:15:45 » |
|
O podpisywaniu umów do wiem, ale po co w takim razie udostępniają inne opcje wysyłki skoro są droższe i wolniejsze? No chyba, że liczą że ktoś się nie zna i tak zrobi. No i sam fakt, że sal jest droższy jak airmail jest co najmniej dziwny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|