Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Lolicie sukienka z ebaya- opinie

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Lolicie sukienka z ebaya- opinie  (Przeczytany 1041 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
eloe
Newbie
*

« : Maj 27, 2011, 03:00:25 »

Tak jak w temacie chcialłabym abyście wypowiedziały sie odnośnie jakości tych ciuszków.  Najbardziej zależy mi na opinii osób , które coś kupiły od sprzedawców i polecił tych u któych warto zostawić kase Wink

przejrzałam dział pytan i nie znalazłam podobnego, jeśli dubluje temat to prosze o usunięcie
StrayDog
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Maj 27, 2011, 07:10:04 »

Ja kupowałam u tego sprzedawcy sukienkę i spódniczkę http://myworld.ebay.com/cosplay007/?_trksid=p4340.l2559
Właściwie jestem średnio zadowolona. Nie tyle ze spódniczki, co ze sukienki. Miała to być replika taka oto: http://imgs.inkfrog.com/pix/cosplay0071234/766456361583213364_004.jpg Materiał raczej nie powala jakością, wykonanie też nie. Koronki się strasznie odwijają, a na dodatek materiał farbuje i czepiają się go różne kłaczki itp Wink Te paseczki do wiązania na szyi są ze wstążki, która tragicznie się gniecie i nie da się jej zbyt ładnie wyprasować. Kieszonek, które są na zdjęciu nie ma, jest tam tylko koronka (to mnie najbardziej denerwuje, bo nieładnie jest przyszyta) i kokardki. Na dodatek z tyłu dziwnie się sukienka układa, nie wiem, czy to przez moją halkę, czy przez uszycie. No i jeszcze jedno, miała być szyta wg. moich wymiarów, a była sporo za duża, więc przypuszczam, że wysłali mi standardowe S. ALe ostatecznie nie mogłam wystawić komentarza innego niż pozytywny, bo sukienka właściwie wygląda podobnie do tej na zdjęciu, kontakt jest bdb i wysylka bardzo szybka. Ale raczej już tam nie kupię, bo moim zdaniem te rzeczy nie warte są swojej ceny, a niektóre są naprawdę drogie. Tyle z mojej strony  Grin

eloe
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Maj 27, 2011, 10:33:43 »

No właśnie zastanawiałam się dokładnie nad tym sprzedającym, bo widziałam że ma 100% pozytywów. Oczywiście nie spodziewałam sie szałów jesli chodzi o jakość materiałów no ale fakt jak mam już za cos płacić to niech chociaż jakoś wygląda. Dzieki za opinie StraDog ^^
Sariel
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Maj 27, 2011, 11:14:22 »

sukienka kupiona u tego użytkownika:
http://myworld.ebay.com/lolitababy1234/

kiecka, która wymagała ode mnie tyle roboty, że spokojnie mogę ją wrzucić w "twórczość własną". zakupiona na ebayu od lolita_baby1234 za niewielkie pieniądze jak na te ciuchy i odradzam zakupy tam osobom, które nie lubią się babrać. kokarda w talii - widoczna na zdjęciu trzymała się na jednej niteczce. przyszyłam ją mocniej, mam nadzieję, że teraz wygląda to lepiej... wiązanie gorsetowe na plecach było zrobione taką wstążeczką, że musiałam wypruć wszystko i wszywać od nowa tasiemki... no, ale podołałam;p poza tym na zdjęciu kiecka wyglądała tak:

http://img.szafa.pl/uploads/clothes/c1/d4/d210/4410157/1294935256.jpg

a w rzeczywistości rękawki ma opadające na ramiona. więc też je przeszyłam... dół jest ok - nie znalazłam, żadnego defektu poza kilkoma wystającymi nitkami. mi to tam specjalnie nie przeszkadzało, zrobiłam i jest ok, ale mimo wszystko wolałabym, żeby była lepiej zrobiona... i oczywiście kwestia rozmiaru... podawałam moje wymiary, bo podobno miało być szyte na wymiar i dostałam kieckę, którą wciągnę na siebie bez odpinania suwaka;p ale do tego się przyzwyczaiłam Cheesy mimo wszystko uważam, że kiecka ma swój urok i po tych poprawkach jest bardzo ładna ^^

zdjęcia niestety są już po poprawkach, nie mam fotek wcześniejszych, ale wyglądało to podobnie, z taką różnicą, że wstążki zaczęły się... przemieszczać^^'

-------------------------------

jeszcze miałam replikę MM od Momo's Fairy Tale World
kupiłam od nich sukienkę... 3 lata temu?

na zdjęciu wyglądała tak:

moje zdjęcia:

jakość była jak najbardziej w porządku, przesyłka szybka, kontakt dobry, a sukienka już poszła dalej w świat i z tego co się orientuję nowa właścicielka też nie ma z nią problemów. aczkolwiek podawałam wymiary, na które miała być uszyta i dostałam sporo większą...
StrayDog
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Maj 28, 2011, 06:18:36 »

Odnosząc się jeszcze do swojej odp. za tą kasę lepiej kupić sobie replikę z dol albo inną sukienkę z clobby w podobnej cenie  Grin

Sariel
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Maj 28, 2011, 06:46:31 »

zgadzam się z StrayDog ;p
Kaha
Hero Member

dawniej LadyDarkness

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Maj 28, 2011, 09:17:33 »

wow! wspaniały wątek! ja też dziękuję Wam dziewczyny za te wypowiedzi, bo sama się przymierzałam do zakupu repliki  mojej wymarzonej sukienki z MM od tego sprzedawcy, co Sariel.

"Czasem musimy zejść do piekła w wyobraźni, aby nie trafić tam w rzeczywistości."
Sarah Kane
Sariel
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Sierpień 21, 2011, 08:30:53 »

wie ktoś coś na temat tego użytkownika? http://www.ebay.co.uk/sch/lolita4321/m.html?_trksid=p4340.l2562

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!