|
dfi_hikoo
|
 |
« : Maj 03, 2011, 04:50:30 » |
|
Tak więc dostałem pozwolenie, zatem publikuję. Kilka spraw technicznych: -wykonano na podstawie 3 zdjęć, 2 Fairy_Emily oraz jedno z lasem bambusowym -publikacje to 50% oryginalnej wielkości -wersja ze skrzydłami wzieła się z nicka Fairy_Emily w momencie jak czekałem na akceptację Generalnie kusiło mnie na coś bardziej mangowego, ale wolałem nie ryzykować nie wiedząc jednocześnie jakie byłyby reakcje, a w tej chwili widzę że Fairy_Emily ma nawet własną galerię z mangowymi rysunkami. Bo zaraz esej napiszę... Wyniki wypocin bezpotnych można zobaczyć tutaj: http://78.47.182.42/fairy_emily/index.php
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2011, 06:19:24 wysłane przez dfi_hikoo »
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 03, 2011, 04:53:44 » |
|
Powiem jedno.
Też chcę takie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anqu
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 03, 2011, 05:08:28 » |
|
Śliczne to jest.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 03, 2011, 05:17:34 » |
|
No i teraz mnie dobiłeś.... Nie raz widziałam zdjęcia jakichś postaci, osób, etc i podniecałam się, że ktoś ma tak wielki talent do rysowania, że wygląda prawie jak żywy, a tu prosze można tak zdjęcia przerabiać, że wygląda jakby ktoś o wielkim talencie to rysował...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dfi_hikoo
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 03, 2011, 05:28:09 » |
|
Oczywiście tutaj niewiele było rysowane, jedynie włosy od zera, źrenice oczu oraz kilka poprawek na ubraniu.
@Sousuke: dziękuję za konstruktywną krytykę... jednak to nie photoshop to sai paint tools więc proszę o inny film na YT
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 03, 2011, 05:36:43 » |
|
Pamiętaj, że nikt nigdy nie będzie pytał o to, w jakim programie robiłeś swoją pracę, tylko będa oceniane jej efekty 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anqu
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 03, 2011, 06:07:03 » |
|
No i my oceniamy. Jesteśmy jednak (przynajmniej większość z nas) szarą masą jeśli chodzi o grafikę komputerową i będziemy podniecały się nawet prostymi zabiegami, które jednak dają efekty. Mnie się tam podoba, a chłopak niech ćwiczy nawet na naszych zdjęciach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sariel
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 03, 2011, 06:09:46 » |
|
mi też się podoba ^_^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 03, 2011, 07:41:02 » |
|
Oczywiście tutaj niewiele było rysowane, jedynie włosy od zera, źrenice oczu oraz kilka poprawek na ubraniu.
w takim razie sa to fotomanipulacje, warto obejrzec kilka naprawde dobrych chociazby na dA, zeby zobaczyc w ktorym kierunku sie rozwijac. nie polecam malowania po, przemalowywania zdjec, wyglada to troche tandetnie a jak ktos chce rysowac to sam sobie robi krzywde robiac cos takiego..
|
|
|
|
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
Mary_neko
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 03, 2011, 07:50:04 » |
|
Mi się nawet podoba, a praktyka czyni mistrza. Myślę, że jeszcze tutaj zajrzę, żeby zobaczyć postępy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 03, 2011, 07:50:59 » |
|
wiele dobrych manipulacji na da jest też podrysowywanych co prawda te prace to nie jakieś mistrzostwo ale są w porządku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 03, 2011, 08:29:22 » |
|
ja się nie znam, ale mnie się bardzo podoba!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dfi_hikoo
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 03, 2011, 10:45:00 » |
|
Nie chciałbym aby ten topic zmierzał w kierunku mistrzostw w szeroko pojętym CG, tu nie chodzi o chwalenie się, ani o to aby zebrać jak najwięcej pochwał, konstruktywna krytyka jest najnajbardziej mile widziana.
Miałem chwile, miałem wene dzięki inspiracji, skończyłem, zgode na publikację otrzymałem, więc tutaj najpierw pokazałem jako iż to dzięki temu Forum powstało, i to by było na tyle.
Za wszystkie komentarze dzięki, widać jesteście żywym forum, nie sądziłem że będzie ich tak wiele : )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 03, 2011, 10:51:46 » |
|
 ej podoba mi się, moja koleżanka robi swoje pracę podobną techniką i mimo, że ogólnie nie gustuje w takich rzeczach to oboje robicie to w taki miły dla oka sposób że jestem na tak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|