Hej dziewczyny,
Studiuję kulturę Japonii w Warszawie i kocham ten kraj. Zwracam się do was z gorącą prośbą o pomoc!
Studiuję na PJWSTK i pracuję dla szkoły przy organizacji tegorocznej Nocy Muzeów. Ponieważ jestem wielką fanką mody japońskiej postanowiłam poprowadzić pokaz, który pomoże zapoznać z nią przeciętnego polskiego przechodnia. I tu zaczyna się moja prośba: potrzebuję pięknych ubrań! Szkoła udostępnia mi yukaty, posiadam też mundurek szkolny i maido, ale inne ubrania muszę skombinować na własną rękę.
Informacje/Wasze pytania:
Kiedy odbywa się impreza?
Impreza odbywa się 14 maja w Warszawie. Pokaz odbędzie się prawdopodobnie 2 razy w czasie imprezy (godz. 20 i 23, jeszcze niepewne).
Co jest mi potrzebne?
Wszystko! Od sukienek po skarpetki i peruki. Chciałabym by stroje były jak najpiękniejsze i jak najpełniejsze tj. z pełnym asortymentem dodatków, tak by było co podziwiać.
Oczywiście najbardziej zależałoby mi na rzeczach dziewcząt z Warszawy, żeby nikt nie musiał ponosić kosztów wysyłki czy dojazdów itp.
Jakich stylów poszukuję?
Uwielbiam styl lolita (zwłaszcza te słodkie odmiany), ale ubranka mogą być w każdym stylu. Pragnę zaprezentować nie tylko wszelkiej maści lolity, ale też tak nietypowe i nieznane polakom style jak Mori girl, Yamanba itp.
A modelki?
Modelkami są dziewczyny z mojej szkoły. Niestety nie zgłosiło się ich póki co zbyt wiele i nie wszystkie do końca pasują na modelki, ale ze względu na deficyt chętnych jak i moją niechęć wobec odmawiania czy ranienia kogoś przyjmuję póki co wszystkich. Nie wykluczam jednak, że zostanie przeprowadzona odgórna (przez zarząd) selekcja kiedy będzie już wiadomo ile mamy strojów = ile modelek potrzeba.
Czy ja mogę być modelką w moim stroju?
Jest to kwestia do dyskusji i ustalenia – nie zależy to ode mnie, ale jeśli ktoś ma takie chęci to nie widzę problemu by porozmawiać o tym ze szkołą. Musisz być jednak pewna swojego występu, tego że będziesz mieć czas na próbę jak i występ tego dnia, żeby nie zostawić nas na przysłowiowym lodzie

.
Co będę z tego mieć?
Będę szczera, żeby nie było niedomówień czy pretensji. Osoby biorące udział w imprezie, które uczęszczają do naszej szkoły mogą to zrobić w ramach praktyk lub w ramach pracy za pieniądze (odliczane od czesnego), jednak osobom SPOZA szkoły uczelnia NIE może zaproponować pieniędzy, bardzo mi przykro, taki jest regulamin. Mam jednak nadzieję, że wystarczy wam radość i satysfakcja z zaprezentowania swoich ubranek/siebie i rozwinięcia świadomości naszych rodaków na temat mody japońskiej i naszego hobby, bo przecież przede wszystkim o to chodzi

.
Skąd mam wiedzieć, że mogę Ci zaufać?
Nie będę dla was osobą anonimową – z każdym spotkam się twarzą w twarz, mogę zaoferować również podpisanie umowy, by było wiadomo co pożyczam czy nawet kopię swojego dowodu. Nie chcę nikogo oszukać ani okraść, proszę tylko o pomoc i nie śmiałabym kogokolwiek oszukać, tym bardziej, że sygnuję to wszystko swoją osobą.
Jak się z Tobą skontaktować?
Wszelkie pytania można kierować m.in. tutaj na forum. Jednak jeśli ktoś jest zainteresowany współpracą itp. lepiej będzie przerzucić się na bardziej osobisty kontakt, ponieważ jestem nowa na forum i nie wiem jak często będę w stanie tu zaglądać. Można napisać do mnie maila na
chii13@poczta.onet.pl lub też odezwać się do mnie na facebooku facebook.com/araszi
Z góry dziękuję za wszelkie wsparcie! <3