Weźmy taką spódnicę cat window - na clobbaonline kosztuje ona ok. 30 dolarów (ok. 90 zł), na taobao tylko 105 yuanów (ok 43 zł)... Boję się jednak że opłaty za ss i koszta wysyłki mnie zeżrą, kompletnie nie wiem jakich kwot mam się spodziewać... >.<
W przypadku clobba do ceny przedmiotu dodajesz tylko cenę wysyłki- by dowiedzieć się ile ona wyniesie wystarczy napisać maila

Facet prowadzący ten ss nie robi tego charytatywnie, stąd różnica w cenach ;p
Niektóre ss mają na stronach przeliczniki i cenniki, i strasznie droga mi się wysyłka wydaje - 30-40 dolarów za paczkę do 1 kg o.0 Czy macie jakieś sprawdzone polecane ss, gdzie koszta wysyłki nie są zbyt duże?
Clobba

Wiele osób poleca też taobaospree.
Sposób zamawiania różni się w zależności od SS, na ich stronach jest zawsze dokładna instrukcja co i jak.
Qcute- podejrzewam, że o nich mowa przy wysyłce za 40 dolców ;p- oferują tylko EMS, a ta forma wysyłki z Chin jest bardzo droga.
A i jeszcze jedno, czy ekonomiczniej wychodzi zamówić jedną małą rzecz raz na jakiś czas czy jak już robić to większe zakupy?
Zależy co rozumiesz przez 'większe' . Duża paczka może zawsze załapać się na cło.