|
rosehime
Gość
|
 |
« : Marzec 23, 2011, 11:42:34 » |
|
No więc dzisiaj w końcu skończyłam szyć... Zrobiłam sukienkę i spódniczkę. Sukienkę w ciemno różowym kolorze i spódniczke w jasno różowym. Chciałabym żebyście powiedziały co o tym sądzicie? Czy są w stylu Lolita? Co powinnam zmienić? (doszyć/odpruć) Nie jest idealnie bo szyłam całość ręcznie, więc nie będzie super perfekt jak w przypadku szycia na maszynie. Sukienka  TU JEST ZDJĘCIE NA MNIE:  Spódniczka  TU JEST ZDJĘCIE NA MNIE: (przepraszam nie wyprasowana spódniczka  ) 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2012, 01:58:36 wysłane przez rosehime »
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 24, 2011, 12:41:39 » |
|
Wypowiadać sie już! a nie tylko podglądacie, bo bede lać  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 24, 2011, 01:22:28 » |
|
HHAHHAHHA Jaki emot!
To ja się wypowiem, że strasznie mi się podoba szczególnie spódniczka, ale fajnie by było zobaczyć je ubrane, żeby zobaczyć jak się na halce rozkładają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaha
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 24, 2011, 01:46:27 » |
|
HHAHHAHHA Jaki emot!
emot rządzi! Mi też się bardzo podoba spódniczka! czy widzę tam małe królicze łebki?
|
|
|
|
|
|
"Czasem musimy zejść do piekła w wyobraźni, aby nie trafić tam w rzeczywistości." Sarah Kane
|
|
|
|
Ichigo666
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 24, 2011, 02:34:30 » |
|
właśnie >.< ... lepiej jak na kimś ubranie jest, bo tak na płasko to ciężko ...chooociaż ...i tak mi się podoba ^^ ....
|
|
|
|
|
|
~.~ ...
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 24, 2011, 08:33:02 » |
|
Tak,ja bym prosiła na Tobie ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 24, 2011, 12:03:43 » |
|
Tak to są króliczki.
Później zrobie zdjęcie na sobie to pokażę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
snowwhite89
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 24, 2011, 12:35:41 » |
|
Albo w ogóle ładniejsze zdjęcia na tych mało widać, kształt i tak dalej. Króliczki wyglądają ok. Pierwsza mi się nie podoba, za dużo faktur jak dla mnie i te rozchodzące się kokardy.. mhh nie ;x.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
etheradie
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 24, 2011, 12:55:58 » |
|
Spódniczka pewnie jest śliczniutka ^___^ Ogólnie zazdroszczę umiejętności i chęci szycia ręcznie bez maszyny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evilyn
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 24, 2011, 03:10:40 » |
|
zakochałam się w tym  Świetna robota
|
|
|
|
|
|
' There is no TRY, there is only DO .
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 24, 2011, 03:23:35 » |
|
Pierwsza mi się nie podoba, za dużo faktur jak dla mnie i te rozchodzące się kokardy.. mhh nie ;x.
Dół sukienki - wzorowałam się na sukience z Angelic Pretty. Z tym, że oni maja inną końcówke. No i tam sa falbany a u mnie koronka. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 24, 2011, 03:32:19 » |
|
Dodałam zdjęcia sukienki i spódniczki na mnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciotoko-chan
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 24, 2011, 04:01:20 » |
|
Szacun, że szyłaś to ręcznie. Ja też swego czasu tak robiłam, kiedy jeszcze maszyny nie miałam i wiem ile trzeba mieć do tego cierpliwości. A tak poza tym, to bardzo mi się podobają zarówno sukienka jak i spódniczka. 
|
|
|
|
|
|
Rwijcie pąki swoich róż, póki jeszcze możecie, bo czas uleci, choć stary swym wiekiem. Kwiat co dziś uśmiechem się ukłoni, umrze jutro w waszej dłoni.
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 24, 2011, 04:10:57 » |
|
Dziekuję  A zmieniłabyś coś ? Coś doszyła albo odpruła?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 24, 2011, 04:39:52 » |
|
cudne są ^^ i podziwiam, ja szyć nie umiem w ogóle. chociaż w sumie nigdy się nie zabierałam za to, więc któż to wie :3 może odziedziczyłam talent po mamie, a nie wiem. ale do rzeczy, w pierwszej sukience wydaje mi się, że kokardy na dole są trochę za blisko siebie. ale poza tym jak najbardziej mi się podoba, spódniczka też śliczna a czy tylko mi się zdaje, czy użyłaś sztucznej koronki? teoretycznie jest to niemile widziane w loli, ale imo nie razi to jakoś w Twoim przypadku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|