|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #15 : Październik 14, 2006, 11:19:07 » |
|
o wow! przepiękny materiał *_* mada >> Może wystarczyłoby poprosić ich o wysłanie paczki z zaniżoną wartością i jako 'gift' (doświadczenie dollfowe  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mada
|
 |
« Odpowiedz #16 : Październik 14, 2006, 11:29:04 » |
|
Kasio - Zamawialam już z MEtamorphose i Aya napisala, ze nie ma takiej mozliwosci... :/
Ale, ale wrocmy do tematu. ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Glamur Princess Doll Maldoror
|
 |
« Odpowiedz #17 : Październik 15, 2006, 10:59:49 » |
|
Mnie bardziej podoba się ta druga :>
|
|
|
|
|
|
...And the ambulance died in my arms...
|
|
|
|
Nelya
|
 |
« Odpowiedz #18 : Październik 20, 2006, 05:50:43 » |
|
to wszystko z MILK jest OBĹÄDNE! *_* no ok. nie wszystko. część rzeczy mi nie podchodzi. np. większość z czwartej. ta bluza, buee! ale za to skarpety! te z trzeciej w kiery, kara itd. gwiazdkowe z piątej... za te z kokardką z siódmej zapłacę każdą cenę. chociaż mogłyby być dłuższe. ciekawie wygląda topik w serduszka z szostej (moje kochane połączenie kolorów!), ale jego krój wydaje mi się z deka dziwny. co do sukienki w nutki... po pierwsze, nie znoszę czerwonego (naprawdę), co mnie odrzuca już na początku. ta o lolicim kroju ma, zdaje mi się, za krótki korpusik. boję sie pomyśleć, jakbym w tym wyglądała (rzecz jasna zawsze można sprzedać...). zresztą, jak napisała Arachne - już klasyczna wersja prezentuje się wystarczająco ślicznie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mada
|
 |
« Odpowiedz #19 : Październik 22, 2006, 04:18:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #20 : Październik 23, 2006, 12:02:29 » |
|
Fajnie wylada ten komplecik w paseczki, chociaz slabo widze szczegóły. Ogulnie to chyba nic nowatorskiega ale nadal trzyma przysłowiowy fason
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #21 : Październik 23, 2006, 03:16:05 » |
|
Wow! Bardzo mi się podoba. Coś czuję, że jak będę kupować to właśnie z BTSSB. Uwielbiam te ich nadruki. Rzeczy ze zwykłych materiałów, mogę sama zrobić, ale te piekne tkaniny mnei powalają. Nie podoba mi się tylko ta seria "Alice and the Pirates". Panterka to nie dla mnie jednak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mada
|
 |
« Odpowiedz #22 : Październik 23, 2006, 03:17:13 » |
|
Mal-do-ror Wlasnie ze sa nowe rzeczy!! Widziales wczesniejw lolicich kolekcjach (typowo lolicich, a nie punk-lolita, etc) futerko leaoparda albo jakies bluzy w takie fikusne nadruki? Mi akurat podoba sie nowatorskie podejscie Baby, ale na miedzynarodowym forum egl ludzie bylo oburzeni ze Baby dewastuje styl "lolita", sami puryści!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #23 : Październik 26, 2006, 09:56:17 » |
|
Okej ale to że Baby to produkuje/promuje to nie oznacza od razu ze jest lolita - to leopardzie futerko nie jest lolicie jak dla mnie. Fajnie wygląda, ale niekoniecznie dla tego stylu. Ale kwestia gustu to przecież 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mada
|
 |
« Odpowiedz #24 : Październik 26, 2006, 10:08:55 » |
|
Okej ale to że Baby to produkuje/promuje to nie oznacza od razu ze jest lolita - to leopardzie futerko nie jest lolicie jak dla mnie. Fajnie wygląda, ale niekoniecznie dla tego stylu. Ale kwestia gustu to przecież  No tak, to nie jest stricte lolici stroj, ale spojrz na to jaka firmato robi... Baby to typowo lolicia firma, jedna z najwiekszych i z dluga historia (ale nie najdluzsza), a tu takie cos. Na pewno wiele lolit podazajacych "droga Baby" bardzo sie zszokowalo, nie uwazasz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #25 : Październik 27, 2006, 08:20:01 » |
|
Być może to oznacza że frima zmienia styl? Bo i futerka i nadruki były popularne od dawna, w Baby może nie, ale nadal to co mowisz oznaczałoby że baby jest głownym wyznacznikiem na świecie "tego co lolcie a co nie". Myślę że każdy bez tego jest w stanie określic jeśli już dłuzej siedzi w temacie czy cos jest lub nie jest L. Na pewno wiele lolit podazajacych "droga Baby" bardzo sie zszokowalo, nie uwazasz? Może i częsc jest zaszokowana ale to nadal nie jest nowatorstwo, jakby Chanel w nowej kolekcji umiescilo stricte gotyckie ciuchy tez wszystcy przezyli by szok, ale nie byloby to nic nowatorskiego i nie zmieniłoby to definicji i kanonu elegancji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dokke * pokke
|
 |
« Odpowiedz #26 : Październik 27, 2006, 10:02:21 » |
|
Mnie sie ciuszki z serii Alice and pirates strasznie podobają, pewnie dlatego, że nie są takie stricte lolicie. Skromne, wyważone, ale z fantazją. To bolerko (żakiecik?) z futerka jest śliczne, choć nie przepadam za takimi materiałami, tak samo to spodnie 3/4, niby za nimi nie przepadam za takimi modelami, a tutaj bardzo mi się podobają. Aha. No i obie modelki mają bardzo ładne buty!
|
|
|
|
|
|
 "Osobiście bardzo eleganckie i śliczne obówie" U are such a nice'n'silly Fashion Victim, poor baby...
|
|
|
|
Mada
|
 |
« Odpowiedz #27 : Październik 13, 2007, 12:39:05 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 15, 2007, 06:00:37 » |
|
a mi ise wydaje ze nawet lampardzie cetki moga byc lolicie,przeciez w modzie musi byc troche inaczej niz zazwyczaj przyjmujemy,bo w koncu zabraknie pomysłow w BSSSB na rozowe sukienki,ja sama zaprojektowałam ubranko lolicie w cetki ^^* a moze ktos wybiera sie do japonii?ja chce cos z bsssb lub milk ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mada
|
 |
« Odpowiedz #29 : Listopad 16, 2007, 01:21:24 » |
|
Jezeli powaznie myslisz o zakupach, skozystaj raczej z shopping service niz czekaj az ktos pojedzie do Japonii. np. http://www.celga.com/egl/placisz za swoje zakupy i przesylke, plus oplata dla firny za kupienie tego i przeslanie ci do domu. Sa tez rozne osoby ktore mieszkaja w Japonii i mniej sobie licza, najlepiej napisac na tym community (najwieksze swiatowe community dla lolit) i postnac dokladnego linka do rzeczy ktora chce sie kupic i zapytac czy ktos poleca jakies dobre shopping service. http://community.livejournal.com/eglSama tak zrobilam i kupilam sobie koszule z BtSSB, jestem bardzo zadowolona. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|