Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Lolici make-up

Strony: [1] 2 3 ... 12
  Drukuj  
Autor Wątek: Lolici make-up  (Przeczytany 5997 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Lady Doll
Jr. Member
**

« : Marzec 06, 2011, 10:05:50 »

Mam do was pytanie, czy moze macie np. jakis filmik, gdzie bedzie instrukcja jak wykonać delikatny sweet lolici makijaż? Wiem, ze tego w internecie jest duzo, ale tak naprawde większość z nich dobrze wyglada na japonkach, a taki make- up na europejki jak znalazłam to był mocny, albo jakis w ogole ni jaki..... Szykuje sie dzien wiosny, a ja nie mam totalnie weny... Pomóżcie!

I am the queen of porcelain dolls...
Juka
Hero Member

loveholic

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Marzec 06, 2011, 10:49:46 »

uwazam, ze to nie trzeba zadnego tutorialu, tylko wystarczy pokryc twarz podkladem i pudrem, aby wyrownac koloryt, na policzki rozowy roz, w wewnetrznych kacikach oczu maznac rozjasniajacym cieniem, do tego moze byc - ale nie musi eyeliner, tusz oraz blyszczyk na usta. dla podkreslenia, moga byc jakies cyrkownie, gwiazdeczki etc. przyklejone pod okiem, cyz sztuczne rzesy.

Does your depravity know no bounds?
Snow Princess Nenwen
Sr. Member

Fai Glitter

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Marzec 07, 2011, 04:55:06 »

Tak jak powiedziałaś, tego typu filmików w internecie jest bardzo dużo. Już po wpisaniu na youtube 'sweet lolita make-up' wyskakuje trochę propozycji i nie wszystkie filmy są robione przez Japonki. Na przykład:
http://www.youtube.com/watch?v=z8rj4GTIX4E - bardzo prosty i szybki
http://www.youtube.com/watch?v=1krg3eNcsVc&feature=related - jak chcesz nakładać więcej tapety :3
Albo zrób tak jak radziła Juka. To proste i  wcale nie wymaga tutorialu.
Lady Doll
Jr. Member
**

« Odpowiedz #3 : Marzec 08, 2011, 04:38:06 »

No te akurat nie są takie złe, ten pierwszy jest nawet nawet, a o make- upie Juki wiedziałam- najczesciej sie tak maluje... ale ogolnie dzieki za pomoc.... choc nawet i tutaj dziewczyny maja ciemne oczy i z tym mam problem, a nie mam ochoty na soczewki... bo dziwnie bym wygladała...  Huh?

I am the queen of porcelain dolls...
Manakawaii
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Marzec 08, 2011, 04:48:51 »

ja z soczewkami mam problem.

Po pierwsze,trudno mi sie je zakłada,i oczy szczypią.
To po drugie,założyłam niebieskie,a oczy zrobiły mi sie czarno zielone,i koleżanka sie mnie bała ^^ bo mam swoje ciemne oczy,bliżej czarnych,a nie piwnych,i dlatego ten efekt.
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*

« Odpowiedz #5 : Marzec 09, 2011, 07:09:51 »

ja z soczewkami mam problem.

Po pierwsze,trudno mi sie je zakłada,i oczy szczypią.
To po drugie,założyłam niebieskie,a oczy zrobiły mi sie czarno zielone,i koleżanka sie mnie bała ^^ bo mam swoje ciemne oczy,bliżej czarnych,a nie piwnych,i dlatego ten efekt.

A kupowałaś soczewki tak o czy z konsultacjami u okulisty?
Bo wiem, z doświadczenia, że jak kupowałam od tak to potem miałam te same objawy co tak.
Co prawda nie trzeba latac do okulisty jeśli komuś aż tak bardzo nie zależy. Ale polecam.
Jak się ma potem takie soczewy na zamówienie jest o wiele lepiej. ;p

" Jesteś głupi, ucz się a może zmądrzejesz! "
Manakawaii
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Marzec 09, 2011, 08:20:25 »

Ale nie o to chodzi ^^ szczypią,bo miałam sto tysięcy prób,zanim je włożyłam,i pomasowałam oko,zanim wreszcie wskoczyły na swoje miejsce  Grin
Wiem,dureń ze mnie,że szok,nawet założyć soczewek nie umiem.
Kaha
Hero Member

dawniej LadyDarkness

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Marzec 09, 2011, 06:06:07 »

Założenie soczewek to jest trochę sztuka, ja na szczęście mam niebieskie oczy i wyglądają oki. I wczoraj zakupiłam sobie róż i maluję sobie różowe kółeczka! Są takie śliczne... <3<3<3

"Czasem musimy zejść do piekła w wyobraźni, aby nie trafić tam w rzeczywistości."
Sarah Kane
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*

« Odpowiedz #8 : Marzec 10, 2011, 06:59:35 »

Ale nie o to chodzi ^^ szczypią,bo miałam sto tysięcy prób,zanim je włożyłam,i pomasowałam oko,zanim wreszcie wskoczyły na swoje miejsce  Grin
Wiem,dureń ze mnie,że szok,nawet założyć soczewek nie umiem.

nie przesadzaj Smiley
żałożenie soczewek nie jest proste. Zwłaszcza jak na pierwszy raz. Mi to wprawdzie gładko poszło ale z tego co wiem bardzo dużo osób cofa rękę tuż przed samym okiem. To raczej normalny odruch. I jak chcesz założyc soczewki to dzień wcześniej potrenuj z parę razy.
I będzie ok. A co do pytania ogólnego:

to zgadzam się z Juką. Szkoda tylko, że to ma byc delikatny makijaż. Wiosna kojarzy mi się z żywymi kolorami : żółtym , zielonym i pomarańczowym. Zawsze możesz użyc tych kolorów w delikatniejszym wydaniu ;p

" Jesteś głupi, ucz się a może zmądrzejesz! "
rosehime
Gość
« Odpowiedz #9 : Marzec 19, 2011, 10:18:56 »

Założenie soczewek to jest trochę sztuka, ja na szczęście mam niebieskie oczy i wyglądają oki. I wczoraj zakupiłam sobie róż i maluję sobie różowe kółeczka! Są takie śliczne... <3<3<3

też uwielbiam róż na policzki  Smiley

co do soczewek, to pamietam jak pierwszy raz je zakładałam. meczylam sie pol godziny. oko mi łzawiło. ale w koncu sie nauczylam i teraz zakladanie ich zajmuje mi sekundke Smiley
rosehime
Gość
« Odpowiedz #10 : Lipiec 28, 2011, 01:08:41 »

Dzisiaj przyszedł mi pocztą zestaw sztucznych rzęs. Są śliczne ale... nie ma kleju!!!! Potrzebuje mieć rzęsy na weekend i nie mam czym ich przykleić  Undecided Zleciałam całe miasto nigdzie nie ma kleju, nawet z rzęsami. Czy można czymś zastąpić ten klej ? Tylko żeby mi oczu nie wyżarło.
Loivissa
Sr. Member

omnomnom.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lipiec 28, 2011, 01:39:30 »

Mhm, no nie wiem, może próbuj eyelinerem, ale to nie będzie trwałe... Nie masz nigdzie Inglota? Tam są po 4 zł w takiej małej fiolce, dobry jest.

blogspot, fotoblog. Devils never cry.
~~Menoa.
rosehime
Gość
« Odpowiedz #12 : Lipiec 28, 2011, 01:41:50 »

U mnie Inglot  Grin miło by było. Niestety nie ma, bo to małe miasteczko. Kurcze.. gdybym wiedziała, że nie będzie kleju to bym zamówiła. A teraz lipa  Undecided
Anqu
Sr. Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Lipiec 28, 2011, 02:23:11 »

W moim miasteczku też nie było. Dopiero jak pojechałam do Szczecina to znalazłam.
Nie próbuj nic na siłę, bo sobie zrobisz krzywdę. Nie wiem co doradzić.

"All the girls are the same to him"
http://www.photoblog.pl/anqqu
http://anqu.pinger.pl/
rika
Sr. Member

smuteczek

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Lipiec 28, 2011, 02:43:32 »

można jeszcze klejem do powiek, ale tego na pewno u ciebie nie ma. D:

Strony: [1] 2 3 ... 12
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!