Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Trzewia spódniczek/sukienek firmowych

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Trzewia spódniczek/sukienek firmowych  (Przeczytany 585 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Ninka
Jr. Member
**

jdurys@gmail.com
Zobacz profil Email
« : Grudzień 14, 2010, 05:47:35 »

Ostatnio na loli meecie w Łodzi miałam okazję przyjrzeć się spódniczce z Baby, a że na nowy rok chciałabym kupić jakąś spódniczkę brand (najlepiej AP), przyszło mi do głowy to pytanie- recenzji rzeczy brand nie ma wiele, a odpowiedzi na moje konkretne pytanie nie widziałam jeszcze nigdzie... ad rem:

Spódniczka z Baby była z grubego materiału, jakby bawełny/lnu chociaż nie jestem pewna, czy to nie poliester po prostu, a pod spodem miała wszytą warstwę sztywnego tiulu i podszewkę z poliestru. Zastanawiam się, jak wyglądają trzewia innych spódniczek/sukienek brand, czy różnią się od siebie firmami lub modelami? Zdjęcia to za duży wysiłek, ale jeśli ktoś ma coś firmowego na pupcię to byłabym wdzięczna za odpowiedź.

I jeszcze, czy ktoś ma firmową spódniczkę/sukienkę z poliestru? Jeśli tak, to jak się sprawuje?
Lladia
Hero Member

InMyDreamsInAPictureBook

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 14, 2010, 06:00:11 »

Spódniczki/ sukienki Baby, Meta i AP które mam wszystkie mają wbudowane halki, dzięki temu nie trzeba mieć nawet suepr halki, żeby uzyskać całkiem dobry puf.

kurenaisuiren
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Grudzień 14, 2010, 08:11:26 »

Wszywane usztywnienie wcale nie jest normą. Szczególnie sukienki classic, które mogą być noszone nie tylko do lolicich stylizacji, nie mają usztywnień. Tylko jedna moja sukienka (AP) ma wszyty sztywny tiul.

Who's to say what is proper? What if it was agreed that proper was wearing a codfish on your head, would you wear it?
Cheshire Cat
Hero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Grudzień 14, 2010, 09:33:13 »

Moja baby ma tylko podszewkę, żadnych sztywnych tiulów.

lamiette
Hero Member

return your revolte into style - FasciNation

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Grudzień 14, 2010, 09:44:40 »

moja z Meta ma tiul, a różowa z IW miała tylko podszewkę...Sukienka z ETC też ma tylko podszewkę.
Może faktycznie ta zasada z brakiem tiulu sprawdza się przy rzeczach classic..

"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns."

http://la-miette.blogspot.com/
parow_chan
Sr. Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Grudzień 14, 2010, 10:17:20 »

Moja spódniczka z BL ma wszyty sztywny tiul czy co to tam jest tak samo sukienka z AP albo spódniczka z AP za to nie ma niczego.
Arisuu
Hero Member

Zły szatan.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Grudzień 15, 2010, 09:51:00 »

No nie wiem czy tylko przy rzeczach classic nie ma - wczoraj przyszła moja Swan Lake z Meta (spódniczka) i ma tylko podszewkę, bez halki (czym się strasznie denerwuję, bo jest strasznie długa i trzeba do niej super puffa)

A classic to raczej nie jest.

Dobry kotek niecnotek.
Ninka
Jr. Member
**

jdurys@gmail.com
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Grudzień 15, 2010, 10:22:28 »

A jak podszewki, czy są niezmiennie poliestrowe, czy ktoś ma może jakąś miłą lub bawełnianą?

Ostatnio kupiłam spódniczkę punk rave (od Hime) i ona ma podszewkę poliestrową, ale taką... gąbczastą jakby. Nie jest to śliski poliester w każdym razie.
Arisuu
Hero Member

Zły szatan.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Grudzień 15, 2010, 11:00:14 »

Wszystkie spódniczki i sukienki brandowe jakie mam, mają podszewkę śliską (co jest dobre, bo materiał wierzchni może się ładnie ułożyć, gdyby podszewka była z szorstkiego, mogłoby się podnosić i zaczepiać)

Dobry kotek niecnotek.
Ninka
Jr. Member
**

jdurys@gmail.com
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Grudzień 15, 2010, 11:34:33 »

To prawda, śliska jest lepsza, idealna w moich oczach jest oczywiście śliska jedwabna ach... ale taką znajdę, jak sobie sama uszyję Wink Ta punk rave nie jest szorstka właśnie- jest po prostu jak gąbka Cheesy Ma doszytą falbanę bawełnianą, i ta falbana jest widoczna, a sama podszewka jest naprawdę bardzo dziwna Cheesy

Halkę mam, więc niekoniecznie potrzebuję halki wbudowanej, ale nie pogardzę. Dzięki za odpowiedzi Smiley

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!