kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*
|
 |
« : Grudzień 11, 2010, 04:04:49 » |
|
<kaszlnięcie> Nie wiem czy dobry dział. Ale to w sumie pytanie. Otóż chciałabym urządzić swój pokój na lolicio. No wiadomo. Mebli nie zmienię póki co. Chyba że znajdę jakąś wyprzedaż xD Ale no chodzi mi o sam wystrój pokoju. Sufit póki co mam żółty a ściany zielone. Za malowanie też się zabiorę ale głównie chodzi mi o taki ekhm wewnętrzne rzeczy. Czyli np. jakieś akcesoria itp. W pokoju mam też pianino to może być jeden z elementów. Chodzę po sklepach ale nie mam pomysłu. Myślałam o takim niskim stoliku [japoński] żeby móc sobie herbatkę zaparzyć [i też ładny czajniczek xD] Nie chcę od razu robić Bóg wie czego ale jakieś takie elementy wprowadzić żeby lepiej się w nim czuć. Ktoś ma pomysł?
|
|
|
|
|
|
" Jesteś głupi, ucz się a może zmądrzejesz! "
|
|
|
|
|
|
Orlaith
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2010, 04:15:23 » |
|
Szczegóły fajnie budują nastrój. Poduchy obszyte falbanką, lustro w dekoracyjnej oprawie, żyrandol imitujący kryształ czy ładnie upięte firany ^^
|
|
|
|
|
|
Widmo ukazało się Marysi.
|
|
|
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 11, 2010, 04:19:14 » |
|
No właśnie ważne sąszczegóły  Bo na meble czy inne wydatki mnie nie stać.. ;/ Na pewno to co napisałaś zrobię. Jakieś gazety itp. Jejku zabieram się do szukania. xD Chyba że ktoś ma do odsprzedania jakieś lolicie głupotki ^ Marzy mi się taki pokoik. to bd mój świat...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 11, 2010, 05:40:36 » |
|
bardzo Ci dziękuje  Jedyny problem to taki żeby znaleźć rzeczy żeby zrobić takowy pokój. Takie tam podstawowe to dam radę kupić. Ale żeby cokolwiek samemu zrobić to nie dla mnie = dwie lewe ręce ;/ Chyba wynajmę kogoś kto mi zaprojektuje pokój xD A potem kto mi poszuka rzeczy odpiwednich. Ciekawe czy ktoś się znajdzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Hime-sama~
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 11, 2010, 07:34:45 » |
|
Może jak trochę miejsca, zrobić przemeblowanie? Np przestawić łóżko czy coś? żeby optycznie powiększyć pokój a tym samym mieć miejsce na jakiś stoliczek i krzesełko, czy coś ^_^ Jak masz szafę to można ją ładnie od zewnątrz i od wewnątrz wystroić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 11, 2010, 07:47:10 » |
|
Może jak trochę miejsca, zrobić przemeblowanie? Np przestawić łóżko czy coś? żeby optycznie powiększyć pokój a tym samym mieć miejsce na jakiś stoliczek i krzesełko, czy coś ^_^ Jak masz szafę to można ją ładnie od zewnątrz i od wewnątrz wystroić  To może ja opiszę swój pokój a ktoś mi bardzo łaskawie pomoże ... <3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Hime-sama~
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 11, 2010, 08:04:48 » |
|
To dajesz~! Albo lepiej, wrzuć zdjęcie ^_^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciotoko-chan
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 11, 2010, 08:18:21 » |
|
Jeśli chodzi o dekorowanie pokoju, to ta strona jest świetna według mnie: http://artdecor24.pl/Przeglądnij, może znajdziesz coś dla siebie  Myślę, że mogłabyś też kupić manekina i ubrać go w lolicią kieckę. Sama przymierzam się od dawna do zakupu, ale zawsze wydaję pieniążki na coś innego xD''
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2010, 08:50:48 wysłane przez Ciotoko-chan »
|
|
Rwijcie pąki swoich róż, póki jeszcze możecie, bo czas uleci, choć stary swym wiekiem. Kwiat co dziś uśmiechem się ukłoni, umrze jutro w waszej dłoni.
|
|
|
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 11, 2010, 08:25:36 » |
|
http://img824.imageshack.us/i/dzieo.png/ sorry za jakośc <czerwieni się> Legenda: 1. pianino. 2 . krzesło. 3. łóżko. 4. Biurko. 5. krzesło  6. 1 szafa. 7. 2 szafa. 8. Kaloryfer a nad nim okno. Edit: 9 drzwi xD Pokój ma wymiary 2,5 x 4,5 więc jest wąski i długi  aha i dziękuje za stronę  Właśnie przeglądam. A co do manekina to bardzo mądrze *.*
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2010, 08:28:12 wysłane przez kamila78 »
|
|
|
|
|
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 11, 2010, 08:39:01 » |
|
A i przepraszam że post pod postem ale zacina mi się niemożliwie kiedy chcę edytowac . Zapomniałam napisac jaki styl. No i tu problem. Jedno i drugie mi się podoba. Poza tym wydaje mi się że do sweet łatwiej dobrac meble/ dekoracje itd. Ale żeby mnie też nie przytłaczał. Myślę że w stylu classic / gothic 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 11, 2010, 08:41:51 » |
|
o art decor tak sie sklada miesci sie w moim rodzinnym miescie i generalnie to polecam ich pierdoły a sama mam taka rade: zaslony na sciany mozna jeszcze je fajnie poupinac
ostatnio tez zainwestowalam, w papier do pakowania prezentow i walnelam go na szafki biurko i sciane i jest tez zacnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 11, 2010, 09:23:59 » |
|
tylko kurcze nie wiem... Bo tak jak pisałam mam zielone ściany i żółty sufit. A do tego brązowe meble... _._ Wydaje mi się że nie bd mi pasować gothic bo czarne jakoś nie bd pasować do reszty. Więc może classic/ sweet. o.O A żyrandol wezmę. Jeszcze tylko szukam manekina w miarę przystępnych cenach. EDIT: Ale czegoś takiego nie chcę mieć! http://www.youtube.com/watch?v=Q8htUcO_k3A&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=bvIF2PML20w&feature=relatedxd EDIT: W każdym bądź razie byłabym wdzięczna za pomoc i już dziękuje <3
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2010, 11:08:12 wysłane przez kamila78 »
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 12, 2010, 02:06:01 » |
|
-Porcelanowe lalki i misie na półkach też będą fajnie wyglądać.
-Na ścianach można powiesić jakieś obrazki - w zależności jak chcesz po prostu zdjęcia lolit lub reprodukcje popularnych malarzy (klasycyzm, impresjonizm, itp w zależności od upodobań). W bardzo oszczędnej wersji mogą to być antyramy lub czasem w sklepach za 4 zł można trafić na jakieś wstrętne obrazki z fajnymi ramkami i wymienić na jakieś ładne zdjęcie.
-Suche lub sztuczne róże
Ja jestem właśnie w trakcie urządzania sobie pokoju, jak skończę to pokażę. Żeby uniknąć wydawania dużych pieniędzy na nowe meble, pomalowałam stare, bo miały ładne kształty i teraz wyglądają naprawdę super! W pokoju mam granatowe ściany, a meble białe. A co do żyrandola to polecam kryształkowy z Ikei. Jest niedrogi i super wygląda!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 12, 2010, 02:14:11 » |
|
Dziękuje Elluin. Jakoś w tygodniu pojeżdże po sklepach i poszukam rzeczy. Co do obrazków itp wpadąłm już na to. Szukam tylko odpowiednich zdjęć itd http://www.gothiclolita-poland.com/forum/index.php/topic,989.0.html Chciałam zapytac o pozwolenie Chesshire i Piknu czy mogę sobie tymi zdjęciami wytapetować pół pokoju?  Kocham tą sesję <3 A i co do mebli też coś staram sie wykombinować. Kupię jakąś ładną półkę to będą i figruki. Oblepię cały pokój. Cały czas tylko myślę jak to ukierunkować. Chce żeby ten pokój miał duszę i klimat. A ja w ogóle nie mam zdolności ozdbiania i przyrządzania. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|