Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

A propo sweet/deco lolicich stylizacji...

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: A propo sweet/deco lolicich stylizacji...  (Przeczytany 731 razy)
~Hime-sama~
Gość
« : Grudzień 04, 2010, 05:46:43 »

No to zaczynam ten wątek, bo jakoś nie znalazłam podobnego. Myślę, że ten będzie bardziej skierowany do sweet i deco lolit, ale jak najbardziej inne podstyle lolit także mogą się udzielać ^^ Jestem świadoma, że niekiedy jeżeli chodzi o sweet lolity (ach ta trochę inna mentalność) mamy nieco... proste, jak dla większości pytania, ale dla nas znów bardzo ważne.
A że ja osobiście straszliwie dbam o szczegóły i małe detaliki, a teraz mam mętlik w głowie, zwracam się do was z pytaniem...
Jakiego koloru tea party najbardziej pasowałyby do niebieskiej sugary Carnival? Dark Pink czy Baby Blue?
Manakawaii
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 04, 2010, 06:09:18 »

baby blue.
Miyoshi-chan
Sr. Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Grudzień 04, 2010, 06:15:44 »

baby blue

Spocząć jako bezimienna.
W sercu czuję pustkę
rotsu
Sr. Member

« Odpowiedz #3 : Grudzień 04, 2010, 06:24:09 »

błękit.  Cheesy
~Hime-sama~
Gość
« Odpowiedz #4 : Grudzień 04, 2010, 06:30:07 »

Haha~! Widzę, że przewaga~! Choć im więcej osób mówi błękit, mój rozum i serducho mówi mi: różowe weź, różowe~!
Ale się waham, bo to przecież dark pink ^^"
~Hime-sama~
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 04, 2010, 06:37:30 »

To jeszcze mam pytanie, wiecie może jak nazywają się po angielsku te paski po bokach, którymi wiąże się kokardę z tyłu na spódnicy/sukience?
lamiette
Hero Member

return your revolte into style - FasciNation

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Grudzień 04, 2010, 07:01:23 »

waist ties?

"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns."

http://la-miette.blogspot.com/
~Hime-sama~
Gość
« Odpowiedz #7 : Grudzień 04, 2010, 07:04:17 »

Już mnie uświadomiono, ale dziękuję bardzo ^^
sythriel_
Sr. Member

miau

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Grudzień 04, 2010, 08:15:30 »

Baby blue jest bezpieczna opcja, ale z rozowymi tez pewnie by swietnie wygladala Cheesy Osobiscie bardzo podobaja mi sie stylizacje babyblue+pink Smiley
Lladia
Hero Member

InMyDreamsInAPictureBook

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Grudzień 04, 2010, 08:20:56 »

Ja jestem za połączeniem różu z błękitem. Lubię łączyć dwa kolory. Wygląda ciekawiej.

hatsu
Global Moderator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Grudzień 05, 2010, 12:41:03 »

deep pink, będzie piękny kontrast i nawiązanie do wyraźniejszych elementów printu typu truskawki czy wisienki, które przewijają się między karuzelą i gwiazdkami  Cheesy

a tytułem mini-offtopa- co miałaś na myśli mówiąc "trochę inna mentalność" w kwestii sweet lolit?  Tongue

~Hime-sama~
Gość
« Odpowiedz #11 : Grudzień 08, 2010, 07:00:37 »

Dziękuję za wszelkie pomoce i opinie ^^

Hatsu, chodziło mi o to, że sweet lole są bardziej.. dzieciaczkowate? Typu mentalność dziecka, że się nie przejmują niczym poza tym, co ich obchodzi. Oczywiście, wiadomo, że kazdy ma swoje sprawy rodzinne, domowe, szkolne, te w pracy i tak dalej, ale myślę, że dla sweet lolit tutaj na forum i też innych ten styl jest na tyle ważny, że stawiają go sobie wysoko. W sensie, że same stwarzamy sobie problemy, typu 'nie wiem jakie buty założyć do tej sukienki' i coś, co inne lolity dawno by sobie z daną sprawą poradziły, my, sweet, jeszcze rozstrzygamy. Ja do tej pory jeszcze tych tea party nie zamówiłam, bo zastanawiam się między tymi dwoma kolorami @_@

No i ten, KOLEJNE PYTANKO mam...
Z pewnych powodów zostałam zmuszona do ograniczenia swojego sweet/deco loli do casual sweet lolita. No i gdy na przykład będę miała lolici skirt, jednak dalej z puffem, jakiś t-shirt z lolicim nadrukiem i lolicią bluzę a do tego kolorowe skarpetki i np tea party a dodatkowo jeszcze deco kilka spinek we włosach i bransoletek na dłoniach, czy to nie będzie graniczyło z fairy kei lub decorą? Martwię się, że pomimo casual loli, ludzie pomyślą, że jestem decorą, czy coś..
Lladia
Hero Member

InMyDreamsInAPictureBook

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Grudzień 08, 2010, 08:55:18 »

To zależy od całej stylizacji. Jeśli zachowasz podstawowe elementy loli, to na pewno nie będzie to wyglądało jak decora. A jeśli nawet ktoś tak pomyśli, to co się stanie? Ludźmi należy się nie przejmować.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!