Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Święta! :)

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Święta! :)  (Przeczytany 722 razy)
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*

« : Listopad 29, 2010, 12:24:46 »

W sumie jeszcze czas do świąt xD
Ale mam małe pytanko dotyczące ubioru.
Jadę do dalszej rodziny za granicę na Wigilię. Chciałabym się ubrać po loliciemu, ale po prostu nie wiem co wypada.
W sumie mam tak pomieszane style że głowa boli i sweet i classic i co się da. Wink
W sumie chcę zrobić właśnie zakupy tylko nie wiem na co się zdecydować, nie mówię tu o konkretach ale jakie podstawy.
Wydaje mi się że sweet odpada. Wszelkie ogromne bonety też. Może stonowana sukienka? Ale czy czarna pasuje?
A jakie buty? Obcasy czy może cięższe? Może ktoś ma coś odpowiedniego? Cheesy
Za wszystkie rady byłabym wdzięczna!

PS kocham święta *.*

" Jesteś głupi, ucz się a może zmądrzejesz! "
sythriel_
Sr. Member

miau

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 29, 2010, 02:51:40 »

Po mojemu klasyczna sukienka jak najbardziej wydapa Cheesy I czarna, i kwiatowa...  A co do butow to mysle ze cos na obcasie by pasowalo
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*

« Odpowiedz #2 : Listopad 29, 2010, 02:59:25 »

Ale wysoki czy raczej niższy obcas? Cheesy (bo mam i 14cm)
A dodatki? Myślę że ozdoby do włosów odpadają.
I zastanawiam się skąd zamówić. Żeby doszło to do no powiedzmy 20 Wink grudnia.

sythriel_
Sr. Member

miau

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Listopad 29, 2010, 03:11:56 »

Nizszy lepszy Smiley a jakie sukienki masz na oku? I chcesz cos bardziej brando czy nie?
Manakawaii
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Listopad 29, 2010, 03:23:04 »

Zależy też jak tam rodzina reaguje na lolite,bo po mojemu jakby nie mieli nic przeciwko możesz sie ubrać w sweet jeżeli zechcesz.
kurenaisuiren
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 29, 2010, 03:25:08 »

Czarna sukienka jak najbardziej pasuje. Coś bardziej klasycznego, z mniejszą ilością koronek czy falbanek.
Osobiście noszę wysokie obcasy odkąd pamiętam, ale to już raczej zalezy od Twojej rodziny. Może porozmawiaj z nimi?

Nie widzę powodu żeby nie zakładać ozdób do włosów. Mały kwiatek czy kokardka na pewno nie bedą nie na miejscu. Po prostu nie zakładaj nic dużego.

Who's to say what is proper? What if it was agreed that proper was wearing a codfish on your head, would you wear it?
blondzilla
Hero Member

new edition of la lola

« Odpowiedz #6 : Listopad 29, 2010, 04:13:27 »

najlepiej odkup od kogoś z forum lub z internetowych aukcji, bo nie jestem pewna czy w przeciągu okresu przedświątecznego dojdzie coś szybko.
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*

« Odpowiedz #7 : Listopad 29, 2010, 07:10:49 »

Nizszy lepszy Smiley a jakie sukienki masz na oku? I chcesz cos bardziej brando czy nie?

własnie szukam. Myślałam o brando, ale głównie zależy mi na ładnej rzeczy, dobrej jakości , którą mogłabym w miarę szybko dostac.
Co rodziny, mogę porozmawiacproblemu nie ma ^^ A po forum właśnie chodzę i szukam czegoś ładnego.

Miyoshi-chan
Sr. Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Listopad 29, 2010, 07:24:09 »

Wydaje mi się że bodyline był by dobry :3 A jeśli chodzi o ubranie to coś czarnego było by tu na miejscu , jeśli nie lubisz czerni mogę też zaproponować brąz i biel ale na Wigilię i te klimaty to najlepszy moim zdaniem jest czerwień lub  , róż w ''lovely poodel'' chyba tak to się pisało.Na głowę jakaś kokardka,spinka bądź kwiatek był by świetnym dopełnieniem stroju.Podkolanówki to wiadomo , a buciki radziła bym aby były nie za wysokie , może jakieś koturny jeśli masz.Za wysokie może tamtej rodzinie trochę się nie podobać :3

Pozdrawiam Miyoshi-chan :*

Spocząć jako bezimienna.
W sercu czuję pustkę
rotsu
Sr. Member

« Odpowiedz #9 : Listopad 29, 2010, 09:35:57 »

Myślę, że sukienka w kolorze takiej... przygaszonej czerwieni byłaby idealna na Wigilię. No i buciki wysokości tea party.
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*

« Odpowiedz #10 : Listopad 29, 2010, 10:00:21 »

Wydaje mi się że bodyline był by dobry :3 A jeśli chodzi o ubranie to coś czarnego było by tu na miejscu , jeśli nie lubisz czerni mogę też zaproponować brąz i biel ale na Wigilię i te klimaty to najlepszy moim zdaniem jest czerwień lub  , róż w ''lovely poodel'' chyba tak to się pisało.Na głowę jakaś kokardka,spinka bądź kwiatek był by świetnym dopełnieniem stroju.Podkolanówki to wiadomo , a buciki radziła bym aby były nie za wysokie , może jakieś koturny jeśli masz.Za wysokie może tamtej rodzinie trochę się nie podobać :3

Pozdrawiam Miyoshi-chan :*

Dziękuje Smiley
Sukienkę czerwoną mam więc może obejdzie się bez większych zakupów. uffff.. Wink
Buty też mam ogólnie tylko pójdzie na dodatki. ^^

sythriel_
Sr. Member

miau

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Listopad 29, 2010, 11:39:03 »

Jesli chcesz brando to moze kup cos z Innocent World <3 Maja szybka przesylke,  a wiekszosc ich projektow jest elegenacka ale bardzo dziewczeca

http://innocent-w.jp/shopping/dress_e.html
kamila78
Full Member

Kocham Yulianne *.*

« Odpowiedz #12 : Listopad 30, 2010, 01:14:55 »

Są słodkie Wink
Ale mam w sumie sukienkę czerwoną to będzie idealna. Właśnie w sumie poszukuję już tylko ostatecznie płaszczyka  i butów.
To będą moje pierwsze takie typowo lolicie święta.
I zbierałam cały rok bo bogata nie jestem po to aby te święta wyglądały całkowicie magicznie lolicie.
I w sumie no tak chciałam ubrać się na lolicio. Na samą Wigilię ubiorę się trochę poważniej no bo tak z rodziną ... Wink
A na Boże Narodzenie chce się odstawić tak 100% Grin

Dlatego szukam właśnie sukienki sweet , butów no i płaszcza. A wgl dodatków łącznie z torebkami xd
Mam nadzieję, że uda mi się to tutaj (forum) bo nie wiem czy to co zamówię dojdzie na czas a wątpie.
W sumie późno się budzę ;/  ale wcześniej nie mogłam. I tak lepiej późno niż wcale. ;]

Więc jak ktoś ma sukienkę, płaszcz, buty torbkę. Cały zestaw xD albo może szybko sprowadzić to jestem chętna. ;]
Już i tak jestem nachalna w dziale kupię xd

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!