Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Lolita i używki

Strony: [1] 2 3 ... 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Lolita i używki  (Przeczytany 4638 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
yuki
Gość
« : Sierpień 14, 2006, 05:27:11 »

Chciałbym naruszyć teren ideologiczny lolit i ogólnie ciekawi mnie czy wypada / może taka typowa Gothic Lolitka np palić, pić, ćpać, brać... patrząc na ideologie a nie osobiste upodobania.
pinku
Hero Member

Fear the kawaii ones

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Sierpień 15, 2006, 08:56:30 »

To chyba trochę jak z tatuażem i piercingiem. Używki są "niegrzeczne" a to z założenia kłóci się z ideą niewinnej lolity. Tak się zastanawiam czy elegancki, cieniutki papieros palony przez dłuuugą lufkę czasem by nie pasował... albo wino, lampka wina ewentualnie. Ale grzecznie i z umiarem. Pijącą lolitę mogę sobie wyobrazić, ale pijana lolita to już fe.
+ w opcji Sweet wypada być uzależnionym od słodyczy^^

"We are dolls, they seem to say, but don't play with us. We bite."

pinkowa autoreklama^^' : www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3439285

www.galeriafiufiu.pl/artysta.php?projid=34

a może książkę: podaj.net/uzytkownik.php?id=8752
Arachne
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Sierpień 15, 2006, 11:05:57 »

Pin-ki tez tak uwazam, czytałam gdzies w jakims przetłumaczonym artykule z gothic&lolita bible, ze lolity moga pic, ale najlepiej wino (loli z puszka browaru sie nie godzi) i z umiarem , a arystokraci mogą pic whiskey czy wódke, a winko to dla wszystkich ok.

a co do papierosów to rzeczywiscie jeśli ktos umie palić z elegancją i wdziekiem to czemu nie. W koncu papierosy towarzysza człowiekowy juz od dawna :/

A nacpane lolity to chyba raczej nie^^
HES
Gość
« Odpowiedz #3 : Sierpień 15, 2006, 11:40:26 »

łii lolity na highu xD albo różowe sweet lolity w sukienkach w torty ze skrętami xD
zgadzam się z przedmówczyniami w 100% winko jak najbardziej, do gothic lolity pasuje jak ulał Smiley choć lolity z papierosem jeszcze nie widziałem.
sen.
Jr. Member
**

miau miau

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Sierpień 16, 2006, 09:00:49 »

ee tam wszystko jest dla ludzi, czyli dla lolit też. byle z umiarem - to tez dotyczy (czy raczej powinno) wszystkich.
chociaz lolity z jointem sobie ie wyobrazam xD
Spidvard
Newbie
*

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #5 : Sierpień 16, 2006, 09:17:30 »

Hm.... Wydaje mi się że , jak zostało wcześniej powiedziane, wszystko jest dla ludzi, aczkolwiek..... no właśnie. Fajnie mieć wielką wolność osobistą i nie być skrępowanym jakimikolwiek zasadami lecz chyba miło stawiać sobie poprzeczkę wysoko i dążyć ( poza własną satysfakcją, oczywiście ) do jak najwyższego profesjonalizmu , hm ??

Wiem ze każdy angażuje się w te czy inne projekt dla własnej frajdy i to jest świetne - ale czasami warto jest trochę oddać z własnej niezależności i w temacie  np. nałogu ( palenie chociażby ) powiedzieć sobie co jakiś czas Pas , aby byc bardziej .......... wyjątkowym w realizowanym projekcie. Podkreślam że to jedynie moje skromne - osobiste przemyślenia i daleko mi do narzucania swej woli komukolwiek  Wink

A tak nawiązując do pisania o tym co komu bardziej przystoi, to sądzę że dla osób reprezentujących męską stronę i odpowiednik Gothic Lolita, bardziej właściwa od papierosów byłaby ...... fajka. Klasyczna i elegancka, pasuje zawsze i stanowić może dopełnienie wykwintnego i wysmakowanego stroju.

No. To w zasadzie tyle. Dzięki za cierpliwość.
Zimna
Full Member

=Zimna=

« Odpowiedz #6 : Sierpień 17, 2006, 02:17:35 »

A dla pań papierośnica taka dłuuuga ;p Wiec de facto nawet papieros przystoi, np. dla EGL ;].

"Bo taka zimna jestem, że nikt mnie nie lubi.
I co ja wam na to ludu poradzę?"
Arachne
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Sierpień 17, 2006, 10:46:48 »

Hmm tak czytajac wasze wypowiedzi wyobraziłam sobie Spotkanie/Imprezę typowo lolicią i wtedy pomyślałam ze na takim spotkaniu raczej nie mozna sie upic. Wyobrazcie sobie jakis piekny dom w środku wielki stół pięknie nakryty, goście siedzący przy nim i rozmawiający, taka atmosfera bynajmniej nie do balangowania ( czyt. oprurzznianie zapasów alkocholu gospodarza, rzucanie szklankami w sciany i przez okna )
 NA Imprezie lolit sie rozmawia, spotyka ludzi, dania sa wikwintne wiec alkochol ma byc tylko dopełnieniem tego wszystkiego, słuzącym do rozluznienia ale nie kompletnego uchlania się. W towazyswie innych ludzi lolicie nie wypada sie upić ( wiem troche to zakręcone ale ja tak pisze poprostu, przepraszam )

No myślę ze warto by było przy okazji porozmawiać na tematy uzywek własnie gdy jestesmy u kogoś w gości.
 Np: jak palacy powinien sie zachować gdy ma ochotę na papierosa a siedy aktualnie w pokoju gościnnym.
Glamur Princess Doll Maldoror
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Sierpień 18, 2006, 05:29:57 »

EGA i EGL powinny palic opium, Sweet brać LSD, industrial i deconstruction Grzybki i piguły.
Patrzmy przykład Alicji w krainie czarów Wink
Ona to na pewno "czysta" nie była
Pijane lolity i zjarane [trawą] moim zdaniem nie są fajne, ale takie na halunach, zjechane i zmęczone, z przewidzeniami i wizjami to jak najbardziej.
Lolity powinny także pijac likiery i nalewki, to takie w sam raz na spotkanie paru lolitek sie wydaje.
Palenie to zalerznie od sytuacji na pewno nie sweet Tongue
Pozatym o ile pamiętam wiekszość z was przyjęła ze GL to tylko styl ubierania a nie jakies wielkie ideologie a co temat to dorabniamy ideologie Tongue

Aaaaa. a czy to znaczy wszystko ze na spotkaniu u sumire nie będziemy nic pili??? ;__;

...And the ambulance died in my arms...
kasiotfur
.~*EMPEROR*~.
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Sierpień 18, 2006, 05:39:27 »

Mandi >> bo tutaj teoretyzujemy. Oczywiscie ze na spotkaniu u sumire bedziemy pić XDDD, ale to NIE JEST lolicie Wink

Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : Sierpień 18, 2006, 05:53:41 »

Oczywiscie ze na spotkaniu u sumire bedziemy pić

Och kasiu;)
Kamien mi z serca spadł XD

Fauvee
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Sierpień 18, 2006, 07:33:00 »

No właśnie, jak lolitki mają pić, to chyba raczej albo eleganckie wino, albo słodkie-aż-do-bólu likiery i wina (typu edelkirsch Wink
Jakoś tak loli z kuflem piwa nie potrafię sobie wyobrazić... za to z delikatną szklaneczką jakiegoś koniaku czy tam brandy, jak najbradziej! Alternatywnie z jakimś ładnym drinkiem z truskaweczką i parasolką :3

A lolita uzależniona od... jedzenia? O_O  Mje uzależnienie od jabłek chyba nie jest jakieś trashy-loli, no nie? XD
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Sierpień 18, 2006, 08:29:40 »

Jest sweet friuty loli XDD
Ale dużo pekytn może spowodować że skonczysz jako szit lolita Tongue
Koniak i brandy ?? to takie męskie i fuj paskudne

Sumire
UPIERDLIWE USTROJSTWO
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Sierpień 18, 2006, 10:09:25 »

Prochy i trawa absolutnie odpadają- wogóle co to za pomysł - -'

Papierosy: panowie i ewentualnie EGL. Ale też raczej te z wyższej półki. "Mocne" bez filtra trochę mi nie pasują.

Najbardziej dziecinne odmiany lolit mogą co najwyżej soczek sączyc. A reszta: wina, likiery, zabawne drinki, panowie raczej nie muszą się ogranicza. Oczywiście piwo z puszki odpada. Wino z kartonika też.  I wszystko z umiarem, 'kołysząca się' lolita to nieporozumienie.

Mandi, Kasiotfur>> Na spotkaniu nie będziemy pic *dezaprobata w głosie* skąd wogóle ten pomysł. My będziemy 'smakowac'  Cool

Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock.
To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.

Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
dokke * pokke
Full Member

poison kiss

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Sierpień 19, 2006, 01:56:10 »

Hmm, jak dla mnie lola moze być co najwyżej "uzależniona" od lizaków.. ^^''
Taka prawdziwa pure lolita niezależnie od tego czy jest elegant czy sweet to pewna kwintesencja dziewczęcości, elegancji, piękna. Nie pasuje mi tutaj nawet kieliszek wina. No i oczywiscie zero seksu - lolita powinna być dziewicza i niewinna XD

"Osobiście bardzo eleganckie i śliczne obówie"

U are such a nice'n'silly Fashion Victim, poor baby...

Strony: [1] 2 3 ... 5
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!