Sawako
Newbie
|
 |
« : Październik 31, 2010, 06:47:23 » |
|
Chciałam was zapytać czy któraś z was kupiła na allegro rzeczy 'japan style", słyszałam że nie zawsze są to takie rzeczy jak na zdjęciu ew. np słabej jakości, dlatego chciałam zapytać was czy może wiecie który sprzedawca oferuje godne zakupu ciuchy "japan style". Konkretnie interesuje mnie pewien płaszczyk i nie wiem czy warto ryzykować. Dlatego proszę was o odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Hime-sama~
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 31, 2010, 06:50:57 » |
|
osobiście raz byłam bezpośrednio w tym sklepie, ponieważ był zaraz koło mnie i myślałam, że można tam coś fajnego kupić. Ku mojemu zaskoczeniu ciuchy były tam drogie i niskiej jakości. Moja opinia była i jest taka, że większe jest prawdopodobieństwo, że w sklepie z ubraniami używanymi znajdzie się już coś lepszej jakości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 31, 2010, 08:14:49 » |
|
to oni mają stacjonarny sklep? jeśli chodzi o jakość ciuchów z japan style, to z własnego doświadczenia powiem, że... nigdy nic nie wiadomo. przyjdzie rzecz fajna, zgodna z opisem, nastawie się pozytywnie, zamówię coś innego i przychodzi bubel. i tak na zmianę, bo głupia raz na jakiś czas zaryzykuję. myślę, że najlepiej jest zajrzeć w komentarze u sprzedawcy na allegro i popatrzeć czy ubrania zgadzają się z opisem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Hime-sama~
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 31, 2010, 08:16:57 » |
|
a mają, mają~! Przynajmniej u mnie w mieście były dwa, z czego jeden zlikwidowali, gdyż właśnie mało kto kupował tam..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arisuu
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 31, 2010, 08:20:11 » |
|
yyyy, może chodzi ci o chińskie/japońskie supermarkety?
|
|
|
|
|
|
Dobry kotek niecnotek.
|
|
|
|
~Hime-sama~
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 31, 2010, 08:25:19 » |
|
nie. Sklep japan style/ japan fashion czy jakoś tak. Z damskimi ubraniami i kwiatem wiśni w logo. Jak chcecie to pójdę zrobie wam zdjęcie tego logo i wam pokażę, bo napis sklepu ściągnęli ale loga już nie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Orlaith
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 31, 2010, 08:34:00 » |
|
Kupiłam od sprzedawcy yeman88 (który btw chyba już nie sprzedaje) na allegro sukienkę. Fakt, była tania, ale nie nadawała się na podomkę, ani nawet szmatę podłogową, soł... 
|
|
|
|
|
|
Widmo ukazało się Marysi.
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 31, 2010, 11:23:31 » |
|
Japan style to ruletka większa niż loli ciuchy z ebaya (tam przynajmniej wiadomo od którego sprzedawcy można kupić) a w japan style nie zna się dnia ani godziny i o ile ja byłam zadowolona z mojej koszuli, to moja koleżanka strasznie naflugała na jakość sweterka, który popruł się jeszcze przed pierwszym praniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sawako
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 13, 2010, 09:37:45 » |
|
Dzięki, chyba jednak nie będę ryzykować, w końcu każdy grosz się liczy ;P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
snowwhite89
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 13, 2010, 10:29:55 » |
|
Mi się zdarzyło raz koszulę kupić... Raczej szału z jakością nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 13, 2010, 11:23:37 » |
|
mi też ^^' ale wygląda dobrze tylko z daleka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maupka
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 13, 2010, 12:00:20 » |
|
Ja zamówiłam bluzę z japan style. Udało mi się znaleźć sprzedawcę, który miał same pozytywy i w dodatku wysyłał z Polski (cena ubrania przez to wzrosła, ale przesyłka była bardzo tania i krótko czekałam) Z bluzy jestem bardzo zadowolona jest śliczna, pomimo tego, że jest z materiału typu "kołdra" Nic się nie rozdziera, nie spiera. Miałam szczęście 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VladimirPutin
Jr. Member

Москва
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 15, 2010, 12:02:14 » |
|
Jak mówi stare, żydowskie przysłowie: tylko bogatych stać na kupowanie tanich rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 13, 2011, 11:41:05 » |
|
płaszczyk cudny, ale nie radziłabym kupować, bo po pierwsze będziesz długo czekać, a po drugie może się bardzo różnić od oryginału - patrz komentarze do aukcji tego użytkownika; ma mnóstwo neutralnych i negatywnych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|