|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 04, 2010, 09:56:14 » |
|
Kar, no właśnie o buty się mniej czepiają. Jedna strona to wielkostope loli (czyli stopa powyżej LL - 25cm) do których też się zaliczam  , a z drugiej strony... hm może nieoryginalne buty nie rzucają się tak bardzo w oczy jak podrobione sukienki  sama nie wiem. Kwestia kupowania replik chyba nigdy nie będzie rozwiązana, to jest raczej osobista sprawa. A tak offtopując - jeśli chodzi o kupowanie używanych ciuchów - jeśli danej osobie uda się dorwać kieckę, która potem okaże się numerem 1 na lolicich wishlistach to może nieźle zarobić sprzedając ją potem. Zupełnie jak aukcje na giełdzie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopad 04, 2010, 11:34:18 » |
|
Duża stopa to rzeczywiście może być problem, ale SS robi buty w takich samych rozmiarach jak AP  Przy okazji jednej z replik wiele osób na egl comm pisało o kradzieży, braku szacunku dla marki itd. - w tym posiadaczki butów Secret Shop  A tak offtopując - jeśli chodzi o kupowanie używanych ciuchów - jeśli danej osobie uda się dorwać kieckę, która potem okaże się numerem 1 na lolicich wishlistach to może nieźle zarobić sprzedając ją potem. Zupełnie jak aukcje na giełdzie Grin Haha, dokładnie  Ale nie wiem czy zauważyłaś że ostatnio pojawia się sporo Sugary Carnival na sprzedaż... Może ludzie boją się replik  Skoro nawet Melty podrobili- żaden print z AP nie jest 'bezpieczny' ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 04, 2010, 11:49:02 » |
|
Fakt xD jakoś nie przyglądałam się dokładniej rozmiarówce SS.
No właśnie, ogólnie sporo pojawia się teraz printów z AP na sprzedaż, ale z drugiej strony robi się moda na "leaving sweet" : P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 05, 2011, 04:14:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rotsu
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 05, 2011, 04:48:08 » |
|
*Fantasic Dolly, nie Fantastic Dolly. ^_____^"
Nie podobają mi się >_> Choć ta lawendowa jest całkiem ładna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elphie
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 05, 2011, 04:54:34 » |
|
Wydają się... słabe? Tak jakby replikantom zależało tylko na wbiciu odpowiedniego printu, a szczegóły i jakość były zupełnie nieważne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 06, 2011, 08:11:27 » |
|
kurczę, cholernie mi się podoba ten print w czerwonym (jedyny chyba print z AP Tongue), spódnica kosztuje tylko 42$, ale...aaa...to jest takie bezczelne podrabianie że koniec :/ dylemat moralny. Same here, ale raczej się skuszę na spódnicę  Nie będę miała wyrzutów sumienia jeśli skończy jak moje ulubione tregginsy z New Yorkera (zmaltretowane w pracy)  ETC też jest fajne, to dopiero dylemat!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 06, 2011, 02:32:40 » |
|
ETC też jest fajne, to dopiero dylemat!
ETC jest cudne, szkoda tylko że ostatnio przechodzę "kryzys tożsamości ubraniowej" i totalnie nie wiem na co mam ochotę... chyba na legginsy i powyciągane swetry 
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
Lladia
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 06, 2011, 10:55:17 » |
|
EH też mam taki dylemat... kusi ,mnie ta replika strasznie zwłąszcza różowo- fioletowa.. (prawie by była na koncert.. strach na koncert brando przecież ubierać..), ale tak jakoś mi głupio..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #25 : Styczeń 06, 2011, 11:05:33 » |
|
Mnie głupio tylko z jednego powodu-że mnie zbesztacie,że mam kupuje repliki ,,jak Cie na brando nie stać,to nie kupuj w ogóle replik,kup se inną kieckę" czy coś w tym stylu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #26 : Styczeń 06, 2011, 11:13:40 » |
|
Jeśli Ty nie masz nic przeciwko temu to kup! Nikt nie będzie mieć do Ciebie pretensji o to. Tu jest Polska, skromne forum lolicie, a nie LJ z zarozumiałymi brand whore'ami z pełnymi portfelami D:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #27 : Styczeń 06, 2011, 11:21:23 » |
|
Mana- nie przejmuj się, przecież kieckę kupujesz dla siebie ;p Sumire chyba ci nie skasuje konta za posiadanie repliki  Elluin- haha  Przypomniała mi się dyskusja o pracy w sklepie BTSSB w SF i zdziwienie, że oferują (ponoć) TYLKO 15$ za godzinę... (co jest bodajże minimalną stawką w USA)  Wyobrażacie sobie zarabiać 45 zeta na godzinę w Polsce?  Uzbieranie na brando kieckę zajmowałoby moment. btw- ceny Fantasic Dolly na japońskich aukcjach ciągle są dosyć wysokie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #28 : Styczeń 06, 2011, 11:30:23 » |
|
No u nas tak,ale nie wiem jak tam z cenami za mieszkanie/jedzenie. U nas,to każda lolitka chciałaby pewnie taką prace-spędzać godzinami w stosie brando kiecuszek,dotykać je,oglądać,a gdy szef wyjdzie,poprzebierać sie i sprawdzić w której nam najlepiej.
Noo LJ mnie przeraża. Naśmiewają sie z brzydkich i grubych i te teksty ,,i hate replica" bo jest chuda i niska (a pewnie tata nadziany,albo ona sama),a nie wyobrażam sobie bardzo wysokiej dziewczyny w sukience z AP bo ponoć są tylko małe rozmiary (nie wiem dokładnie,nie kupuje i nie sprawdzałam wymiarów ^^)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koharu
|
 |
« Odpowiedz #29 : Styczeń 06, 2011, 11:55:35 » |
|
Ja też obawiałam się takiej reakcji (czyli 'nie stać Cię na brando to kup coś innego, nie replikę'), ale mimo to zdecydowałam się na zakupy repliki Wonder Cookie AP. Kiedy przyjdzie, ocenię jej jakość  A póki co... mogłabym uzbierać na brando, ale... może przez to nie jestem "tru lolitą", ale mimo lepszej jakości (z tym też różnie bywa) wolę kupić kilka ładnych sukienek/JSK niż jedną brando.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|