wisniowyglan
Newbie
Opowieść mówiąca o kimś samotnym.
|
 |
« : Październik 10, 2010, 08:53:31 » |
|
Ponieważ w tym roku czeka mnie matura, a co za tym idzie - studniówka, pomyślałam by stworzyć przyjemne z pożytecznym i pomyśleć nad tematem studniówkowym, w którym można by się było ubrać w loli.  I tutaj też proszę was o pomoc, dziewczyny! Macie może pomysł na studniówkę (jej tematykę) w której można by było ubrać się w loli?Myślałam o "Alicji w krainie czarów", ale temat został już mi skradziony przez inną szkołę w mieście i głupio by było by dwie szkoły miały ten sam topic. ^^'
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 10, 2010, 09:29:26 » |
|
Studniówkowe tematy? Przecież i tak każdy to olewa i nie przebiera się, więc w zasadzie panuje pełna dowolność jeśli chodzi o wybór stroju  (Alicja jest teraz wszędzie, nawet tegoroczne otrzęsiny WAPW są alicjowe ;p)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wisniowyglan
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 10, 2010, 09:55:31 » |
|
Studniówkowe tematy? Przecież i tak każdy to olewa i nie przebiera się, więc w zasadzie panuje pełna dowolność jeśli chodzi o wybór stroju  No tak, ale jednak wystrój też jest "pod temat". ;d a nie wyobrażam sobie np. ubrać się w loli gdyby studniówka była np. z Indianami. XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 10, 2010, 10:02:51 » |
|
No a ja sobie nie wyobrażam Indian na studniówce. Ok, może i podałaś nieco przejaskrawiony przykład, ale tak czy inaczej IMO studniówka powinna zachować pewną elegancję strojów bez względu na jakieś tematy, więc jakby się uprzeć to nie powinno być problemów z ubraniem odpowiednio dobranego loliciego stroju.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Orlaith
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 10, 2010, 10:03:11 » |
|
Rokoko?
|
|
|
|
|
|
Widmo ukazało się Marysi.
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 11, 2010, 06:31:39 » |
|
Lata 20, 30
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Itonia
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 11, 2010, 06:48:16 » |
|
indianie nie wydają mi się przejaskrawienie skoro była już studniówka o tematyce "szpital zombie" czy jakoś tak XD
|
|
|
|
|
|
Gothic Lolita and... her strawberry <3
|
|
|
|
demonedaway
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 11, 2010, 06:53:04 » |
|
Epoka wiktoriańska albo jak ktoś już wspomniał, rokoko. To najbardziej pasuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chester
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 11, 2010, 08:51:08 » |
|
E tam, Wrocławski plastyk od kiedy pamiętam ma różne tematyki studniówek- dwa lata temu był Dziki Zachód, w zeszłym roku Steampunk, a w tym chyba będą Gwiezdne Wojny  Swoją drogą ja bym strasznie chciała mieć jeszcze raz studniówkę, bo moja była do kitu- sztywna do bólu, elegancja po prostu sie wylewała z niej każdym bokiem i to juz nawet nie było fajne i mój partner do Poloneza wywinął orła na zakręcie _^_"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mascota
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 11, 2010, 09:15:37 » |
|
'Maria Antonina i jej dwór' 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Orlaith
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 11, 2010, 11:21:56 » |
|
U mnie w ogóle nie ma tematów studniówek, ma być elegancko i tyle o_O
|
|
|
|
|
|
Widmo ukazało się Marysi.
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 11, 2010, 11:52:04 » |
|
u mnie texz byla taka normalna, za to u mojego chlopaka byl hollywood. rok po moim odejsciu z lcieum zrobil istudniowke w szkole i bylo Niebo i Pieklo  mysle ,ze to idzie tym, ze jak sie robi w szkole, to sie chce ja urozmaicic. bo jak sie wynajmnie sale gdzies w hotelu, to mogila. dodam tez, ze nie jestem za tym, by koniecznie isc na studniowke na lolicio. nie ma potrzeby. jakbym teraz miala kupowac sobie sukienke, to bylaby mala czarna 
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
Ninka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 04, 2010, 09:28:41 » |
|
Daj temat neutralny, jakieś Hollywood czy filmy, wtedy wszystko pasuje. Jednak zgadzam się z olaniem tematu  U nas tematem były filmy Oscarowe i moja klasa (IB) miała Bękarty Wojny, czyli Inglourious Basterds właśnie,  można było b.fajnie poszaleć ze strojami (w końcu lata 40-50 to sukienki z obcisłą talią, rozkloszowane, jakieś futrzane narzutki itp) a i tak 90% dziewczyn w małej czarnej  Ja na studniówce nie byłam, ale podobno jedna panna włożyła do ziemi suknię i bolerko koronkowe. A mieli temat filmy Disneya! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Itonia
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 05, 2010, 01:06:50 » |
|
Moja klasa na studniówke chciała się przepbrać na rokoko ale panowie stanowczo odmówili noszenia pończoch... Więc nic z tego nie wyszło
|
|
|
|
|
|
Gothic Lolita and... her strawberry <3
|
|
|
wisniowyglan
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 05, 2010, 09:23:47 » |
|
Niestety... moja wielce szanowna klasa wybrała temat "hawaje". *załamka* Nie mam zielonego pojęcia jak się do tego w ogóle ubrać. Chyba że ubrać się w kokosowy stanik i spódnicę z trawy. A zamiast poloneza tańczyć Aloha 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|