|
Mascota
|
 |
« : Październik 05, 2010, 07:09:14 » |
|
Nosicie zamiast halki <dają jakiś puff w ogóle?> czy z?  uszyłyście same czy kupiłyście? ^^ i czy w ogóle podobają Wam się jako element loliciego stroju?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tynia
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 05, 2010, 08:45:49 » |
|
Ja uwielbiam pantalony i chciałabym mieć w końcu dopracowane, czarne i trochę krótsze. Aktualnie mam białe, uszyte przez ciocię pierwotnie do cospayu. Jednak używam ich do lolicich stylizacji, bo z moją straszną halką bez pantalonów mały puff spódnice mają T^T Bez pantalonów w sumie nie wyobrażam sobie loli stylizacji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cheshire Cat
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 05, 2010, 09:18:36 » |
|
Ja mam słabość do pantalonów  I jakby kto chciał zamawiać coś z bodyline to ja chętnie się z pantalonami własnie dołączyłabym 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 05, 2010, 09:22:39 » |
|
jeszcze nie zakupiłam,ale mam zamiar to zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Micchan
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 06, 2010, 05:46:12 » |
|
Są fajne  Myślę, że fajnie byłoby wykorzystać je do loli 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
snowwhite89
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 07, 2010, 11:59:29 » |
|
Co do puffu różnicy nie zauważyłam. Ale są definitywnie chwile kiedy się przydają  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ninka
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2010, 12:12:38 » |
|
Szyję pantalony, choć głównie krótkie. Jak zrobi się je z ciemnego materiału, bez dużej ilości koronek i falbanek, można je także nosić na plażę latem, i to jest super. Moje pantalony są raczej skromne, służą głównie temu że np. jak włożę kolorowe rajstopy i czarną spódnicę, pantalony także czarne i wszystko jasne (a raczej ciemne  ). Nie podnoszą zbyt spódnicy- do tego używam halki (szytej ręcznie, okropnie poprzecierany karczek ale co tam, nikt nie widzi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doremi
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 11, 2010, 09:49:06 » |
|
Ja też mam szyte pantalony : D I chociaż nie dodają zbyt puffu to lubię je nosić do lolicich ubrań. Czasem fajnie wygląda, gdy te koronki wystają zza spódnicy. A i jak wiatr zawieje to się przydają : )
|
|
|
|
|
|
Gratefulness is the key to a happy life that we hold in our hands, because if we are not grateful, then no matter how much we have we will not be happy - because we will always want to have something else or something more.~David Steindl-Rast
|
|
|
|
Cathy_Orchid
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 29, 2010, 04:37:53 » |
|
Ja właśnie skończyłam szyć, obecnie jestem na etapie zdobienia  Na pewno się przydadzą teraz, jako dodatkowa warstwa, bo wiatr wdzierający się pod spódnicę to nic przyjemnego. A kiedyś strasznie mi się ta część garderoby nie podobała ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Madalen
Newbie
Nyan~~
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 22, 2011, 08:22:31 » |
|
Chciałabym uszyć sobie pantalony, ale nie wiem z jakiego materiału. Z bawełny? Czy może z czegoś innego?
|
|
|
|
|
|
<3
|
|
|
|
snowwhite89
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 22, 2011, 09:24:16 » |
|
Bawełna  . A na zimę mogą być z polaru XD. Wczoraj śliczne w lumpie widziałam... Ale 80cm w biodrach to ja miałam w wieku 13 lat ;<.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 22, 2011, 09:53:56 » |
|
Etamina, popelina (niby poliester, ale nie wygląda, często są z tego koszule szyte, ja nie odczuwam dyskomfortu w noszeniu) albo cienki batyst. Można też próbować z dzianiy (bawełna jak na t-shirty).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rika
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 22, 2011, 11:20:46 » |
|
A na zimę mogą być z polaru XD. z polaru  bawełna najfajniejszy materiał. :x (albo tete co elluin gada, dla mnie to wszystko tak samo wygląda i tak D:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
Gość