Pozwolę sobie skomentować

Myślę, że blog jest dość ciekawy. Jednak jest dla mnie pewne "ale". Jak na razie prezentujecie sporo zdjęć, filmików, tekstów, które nie da się zaprzeczyć, są w klimacie. Jednak myślę, że byłyby to dobre dodatki między jakimiś poważniejszymi notkami, których (po szybkim przejrzeniu) nie zauważyłam. Blog określacie jako gotycki (podobają mi się elementy steampunkowe), ale myślę, że gotyk w najmniejszej części powinien przejawiać się właśnie w zewnętrzności, w stroju. Gotyk uważam za wrażliwość na pewną estetykę, ale estetykę dotyczącą duchowości. Naszej własnej wrażliwości na świat, na sposób, w jaki go odbieramy. Oczywiście możecie się ze mną nie zgadzać, bo to moje własne zdanie. Jednakowoż uważam, że klimatyczny strój nie zrobi z nikogo "gota". Bez pewnej wrażliwości, dla mnie, będzie to tylko zwykłe pozerstwo.
Przechodząc do meritum mojej wypowiedzi. Blog ma pewien potencjał. Myślę, że można byłoby wykorzystać go poprzez podzielenie się z czytelnikami tym, jakie sami macie przemyślenia na temat całej estetyki tego klimatu. Jak najbardziej rozumiem, że blog dotyczy
wizualnych przejawów tejże estetyki. Warto zatem dodać np, dlaczego przedstawione elementy np. ubioru, filmy etc. są uznawane w dzisiejszych czasach za mroczne/przerażające itd. Co sprawia, że się boimy/czujemy niepokój? Jeśli będzie mowa o filmie, to jakie elementy wpływają na nastrój grozy (muzyka, oświetlenie, ruch kamery). Myślę, że po prostu warto przeanalizować przedstawione przez Was zjawiska, a nie tylko dodawać foty i opisywać, skąd są/w jakiej są cenie itd.
Na koniec pragnę przypomnieć, że bloga przejrzałam pobieżnie i nie miałam jeszcze okazji bliżej się z nim zapoznać