|
pinku
|
 |
« : Lipiec 30, 2006, 11:10:49 » |
|
Strasznie mi się podobają stroje, w których łączy się elementy charakterystyczne dla kimona i dla lolicich sukieneczek. Chętnie bym sobie nawet zmajstrowała taki outfit. Ale tak sobie myślę, czy przypadkiem lolicie kimono w wykonaniu blond-europejki to już nie jest przegięcie. Wiecie, czy takie zestawienie nie krzyczy "Hej, rozpaczliwie chciałabym być japonką".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 30, 2006, 11:27:46 » |
|
dla mnie fu  ALe to tylko moje zdanie. Nie lubie wa-lolit. Ale to ogolnie wynika z tego ze wogole mnie nie kręcą kimona i tego typu japońskie akcenty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arachne
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 31, 2006, 08:32:15 » |
|
Tak sie składa ze własnie sobie uszyłam taka bluze, czarna z kapturem z bardzo długimi rekawami takimi własnie jak od kimona, ale szczeze mówiąc to bradziej będe w niej chodzić w połączeniu ze spodniami, a nie z ciuchami lolicini.
Mi sie to podoba ale jak jest naprawdę ładnie wykonane i w dobrym gusćie a nie taka ceratka z owockami XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Glamur Princess Doll Maldoror
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 31, 2006, 04:06:30 » |
|
Wa loli to to co mandi kocha najbardziej [no niezbyt ale powiedzmy ze ladnie brzmi] Kimona i takie prawdziwe japonki wysokie *.* łiiiiii rozmarzyłem się, jestem w trakcie poszukiwania materiału na kimono i pewnie cos w stylu takowego sobie uszyje niedługo
|
|
|
|
|
|
...And the ambulance died in my arms...
|
|
|
|
Nelya
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 31, 2006, 08:02:41 » |
|
jeszcze nie widziałam niczego w tej konwencji, co by mi się podobało...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sen.
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 03, 2006, 07:31:29 » |
|
a mi sie podobaja takie rzeczy *_*, ale właśnie: są jednak zbyt japońskie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 03, 2006, 11:31:24 » |
|
To tylko projekt ale jak dla mnie śliczna-śłiczna sprawa: http://www.deviantart.com/view/28193634/ale faktycznie coś w tym jest, że rzadko zdarza się zobaczyć ładny kimono-lolici strój. czym właściwie różni się wa-loli od qi-loli?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 04, 2006, 12:01:36 » |
|
Jakoś nie trafia to do mnie zupelnie :/
jesli sie nie myle wa-loli nawiązuje do strojow japonskich, qi-loli do chinskich.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helga
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 08, 2006, 11:28:30 » |
|
dziś to zobaczyłam i mi się spodobało :>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tsuki
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 09, 2006, 12:32:44 » |
|
boskie *.* ale bardzo podoba mi się ten strój z ebay'anie wiem czemu ale bardzo bardzo mi się podobają takie kimonowe stroje ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dei
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 09, 2006, 01:16:03 » |
|
do mnie jakoś nie trafia również, to niech sobie zostawią już naprawdę japonki jak kimono to w całości, z pasem i do ziemi a nie z falbaniastą spódnicą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helga
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 09, 2006, 01:48:47 » |
|
ale bardzo podoba mi się ten strój z ebay'anie wiem czemu ale bardzo bardzo mi się podobają takie kimonowe stroje ^^ mi kimonowate tak, ale ten akurat niezbyt
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arachne
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 09, 2006, 05:50:17 » |
|
A mi sie podoba wa-loli i jak tylko bedzie okazja to sobie sprawietakie cacko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zimna
Full Member

=Zimna=
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 09, 2006, 06:06:28 » |
|
No dobra XD Czyli jednak mam loliciu kostium w domu XDDDDDDDDDDDDDD No to się nba DOJIconie zaprezentuje w czymś a'la wa-loli. Może nie do końca loli (kto mnie zna ten rozumie ;]), ale kimonko odkurzę :3.
|
|
|
|
|
|
"Bo taka zimna jestem, że nikt mnie nie lubi. I co ja wam na to ludu poradzę?"
|
|
|
|
Arachne
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 09, 2006, 06:11:17 » |
|
Ja sie zastanawiam nad moim outfitem do tanczenia na doji XD bo gdyby go ulepszyc to jest wa- loli Ale czas pokaze co zrobie .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|