Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Pierwsze (z)lolicenie się Mascoty.

Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Pierwsze (z)lolicenie się Mascoty.  (Przeczytany 1987 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Mascota
Sr. Member

« : Lipiec 20, 2010, 03:48:34 »

No więc... tadam!
Moja pierwsza loli stylizacja.
Wszelka szczerość wskazana.

http://img842.imageshack.us/i/img0916o.jpg/
http://img200.imageshack.us/i/img0974f.jpg/
http://img84.imageshack.us/i/img1010h.jpg/
http://img180.imageshack.us/i/img1015q.jpg/

Bonusik - ja Cheesy.
http://img202.imageshack.us/img202/9135/img0532snu.jpg
sythriel_
Sr. Member

miau

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Lipiec 20, 2010, 04:01:44 »

Jak na pierwszy raz to moze nie najgorzej, ale zbyt lolicio to nie jest.
Po pierwsze spodnica w 100% odpada! Wzor na niej jest wogule nie lolici, to tego jest zbyt wazka i nie ma zadnego puffu. A puff w loliciej stylizacji to podstawa Tongue
Bluzka moze i jest ok, tez nie jest jakos specjalnie zjawiskowa ale z odpowiednia spodniczka moze wygladac nawet nawet do jakiegos casuala.
Skarpetki wydaja sie byc za nisko.
A buty tak jak bluzka, do casual loli by uszly.

Ale nie martw sie, poczatki bywaja trudne, z czasem zalapiesz bardzo co i jak Cheesy Mam nadzieje ze nie zrezygnujesz bo masz przesliczna twarz, chetnie zobaczylabym cie w sweet Cheesy
Alice in Wonderland
Hero Member

§Rampari's room§

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipiec 20, 2010, 04:10:57 »

Całkowicie zgadzam się z sythriel.
Oprócz tego dodam że jesteś bardzo urocza Cheesy

***Beautiful World***
♣Moje życzenia są jak marzenie, lecz moje marzenia są nie do spełnienia♣
Snow Princess Nenwen
Sr. Member

Fai Glitter

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Lipiec 20, 2010, 04:16:52 »

Jak dla mnie to w ogóle nie jest lolicia stylizacja  Sad  Tak jak już napisała sythriel puff spódnicy/sukienki to podstawa. I twoja spódnica powinna zaczynać się w talii, nie na biodrach. W ogóle to skompletowanie loliciej stylizacji z samych zwykłych rzeczy jest bardzo trudne dlatego radzę kupić (w bodyline na przykład) lub uszyć jakąś spódnicę.  Wtedy mogłabyś zamienić podkolanówki na zakolanówki lub rajstopy, dać jakąś większą kokardę na głowę i byłoby ok.
Zgadzam się z dziewczynami, jesteś bardzo ładna i pasowałby ci sweet Smiley
snowwhite89
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Lipiec 20, 2010, 04:24:40 »

W ogóle to skompletowanie loliciej stylizacji z samych zwykłych rzeczy jest bardzo trudne dlatego radzę kupić (w bodyline na przykład) lub uszyć jakąś spódnicę.

Absolutnie się nie zgodzę, dużo rzeczy można znaleźć lolicich w second handach. Zależy jak kto szuka i z jakim uporem. Oczywiście że unikalnych nadruków się nie znajdzie, ale jednobarwną spódnicę z koła zaczynającą się w talii to już na pewno. Tym prościej znaleźć koszule.
Mascota
Sr. Member

« Odpowiedz #5 : Lipiec 20, 2010, 05:38:18 »

Dzięki za rady i komplementy Wink.
Wiem że haleczka pod spódnicę musi być, dlatego trzeba zacząć rajd po SH  Grin. A co do spódnicy to sama się głowiłam, czy ten wzór będzie dobry. Teraz już mam odpowiedź ^^.

Jeszcze słówko co do sweeta - niezbyt podobają mi się sukienki w tym odłamie (choć wyjątki się zdarzają) za to spódnice nieraz bardzo  Grin. Jednak generalnie bardziej się skłaniam w stronę Elegant Gothic Lolita ^^.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2010, 05:51:12 wysłane przez Mascota » Zapisane
Manakawaii
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Lipiec 20, 2010, 09:06:31 »

Zgadzam się z Sythiel.
Skarpetki są koszmarne.Przydałyby się porządne lolicie skarpetki.
Nie jest źle jak na pierwszy raz tak myślę,ale tak jak mówiły dziewczyny puff bardzo ważny.

Ps: ładne oczka ! ^^
Ciotoko-chan
Hero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Lipiec 20, 2010, 09:39:53 »

A mi się podoba print na spódniczce. Szkoda, że nie ma loliciego kształtu. I skarpetki do wymiany xD

Rwijcie pąki swoich róż, póki jeszcze możecie, bo czas uleci, choć stary swym wiekiem. Kwiat co dziś uśmiechem się ukłoni, umrze jutro w waszej dłoni.
alabaster princess
Hero Member

why you mad tho?

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lipiec 20, 2010, 10:04:43 »

ta spodniczka jest bardzo ladna imo. moze nie lolicia ale cos w stylu otome, jak emily temple cute.

calosc nie jest lolicia, ale podoba mi sie. jedynie buty nie pasuja moim zdaniem.

spanie jest dla mieczakow!
Tovah
Hero Member

FEEDIN' TIEM!

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Lipiec 21, 2010, 11:30:19 »

Absolutnie się nie zgodzę, dużo rzeczy można znaleźć lolicich w second handach. Zależy jak kto szuka i z jakim uporem. Oczywiście że unikalnych nadruków się nie znajdzie, ale jednobarwną spódnicę z koła zaczynającą się w talii to już na pewno. Tym prościej znaleźć koszule.

Chyba "lolicich" - Jak dla mnie jest gigantyczna przepaść między lolitami z założenia a lolitami "bo znalazłam coś fajnego w lumpeksie"
Jeśli mnie pamięć nie myli to nie widzialam na tym forum ŻADNEJ rzeczy z lumpeksu, która by była lolicia.
Mascota
Sr. Member

« Odpowiedz #10 : Lipiec 21, 2010, 02:06:39 »

Chyba "lolicich" - Jak dla mnie jest gigantyczna przepaść między lolitami z założenia a lolitami "bo znalazłam coś fajnego w lumpeksie"
Jeśli mnie pamięć nie myli to nie widzialam na tym forum ŻADNEJ rzeczy z lumpeksu, która by była lolicia.

Ale chyba rzeczy GL niekoniecznie muszą być ze sklepu loliciego i wyglądać identycznie jak one? Wink
Sądzę że spódnicę spokojnie da się znaleźć (aczkolwiek rzadko z printem do sweet lolity) i włożyć pod nią halkę. Tak samo biżuterię, koszule...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2010, 02:17:52 wysłane przez Mascota » Zapisane
alabaster princess
Hero Member

why you mad tho?

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lipiec 21, 2010, 02:16:07 »

Ale chyba rzeczy GL niekoniecznie muszą być ze sklepu loliciego i wyglądać jak one? Wink
o.o przepraszam ale... to sklepy lolicie ustalaja trendy i jesli cos nie jest chociaz relatywnie podobne to w 99.9% przypadkow po prostu nie jest lolicie. wiec na moje oko MUSZA wygladac jak one, ze sklepu loliciego byc nie musza.

spanie jest dla mieczakow!
Mascota
Sr. Member

« Odpowiedz #12 : Lipiec 21, 2010, 02:19:10 »

Miałam na myśli że IDENTYCZNIE jak one Wink.
Tovah
Hero Member

FEEDIN' TIEM!

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Lipiec 22, 2010, 12:56:25 »

Ale chyba rzeczy GL niekoniecznie muszą być ze sklepu loliciego i wyglądać identycznie jak one? Wink
Sądzę że spódnicę spokojnie da się znaleźć (aczkolwiek rzadko z printem do sweet lolity) i włożyć pod nią halkę. Tak samo biżuterię, koszule...

Jeśli tak uważasz to w porządku. Dla mnie to mocno naginane. Uważam, że można znaleźć słodką koszulę, można znaleźć koszulę w stylu retro, ale typowo lolicią?
Nie wiem, zdarza mi się wędrować po lumpeksach, ale ostatnimi rzeczami których tam szukam są lolicie pierdoły.
Może wynika to z tego, że nie noszę lolity na codzien - nie odczuwam potrzeby posiadania ciuchów choć trochę przypominających lolicie - wolę oszczędzić sobie na jedną spódnicę "lolicią" a nie "podobną do loliciej"

Jakoś średnio podoba mi się wysyp lumpeksowych lolit - spódniczka do kolana, halka, zwykłe podkolanówki zwykła koszula. Nikt nie rozkazuje inwestować w nie wiedzieć jak drogie ubrania, ale na dobry początek Bodyline jest serio fajnym rozwiązaniem - jest zdecydowanie bardziej lolici niż lumpeks. Inna sprawa, że do ostatnich aktualizacji ciężko było znaleźć tam coś ciekawego.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2010, 01:01:16 wysłane przez Tovah » Zapisane
Miyoshi-chan
Sr. Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Lipiec 22, 2010, 01:07:07 »

Tovah.Więc muszę namówić Anie na wstawienie swoich ubranek z sh ponieważ znalazłyśmy bardzo dużo fajnych lolicich rzeczy.A i chyba lamietta znalazła coś w sh loliciego ale nie jestem pewna.Oczywiście nie brando prawda?No bo w nielolicich sh nie znajdzie sie raczej takich rzeczy

Spocząć jako bezimienna.
W sercu czuję pustkę

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!