Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Ouji-sama

Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ouji-sama  (Przeczytany 1856 razy)
rotsu
Sr. Member

« Odpowiedz #15 : Sierpień 17, 2010, 09:41:32 »

To z deczka strasznie ._.
Nigamo
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Sierpień 20, 2010, 05:16:23 »

W "Kamikaze Girls" wątek samotnej lolity jest delikatnie poruszany. Nie jest to główna treść filmu, ale trochę się przeplata Tongue

http://www.youtube.com/watch?v=P5iRzB4fCQE <-- Film jest w całości na YT i można go sobie oglądnąć. Gra m.in. Anna Tsuchiya Smiley

僕はロリタ出わありません 。へじめまして。

http://nigamo.pinger.pl/
http://nigamo.deviantart.com/
Elphie
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #17 : Sierpień 21, 2010, 01:01:07 »

http://www.youtube.com/watch?v=P5iRzB4fCQE <-- Film jest w całości na YT i można go sobie oglądnąć. Gra m.in. Anna Tsuchiya Smiley
<ot>"Żegnaj, Baby the Stars Shine Bright"  Grin
Oglądam, definitywnie ^^</ot>

kaori
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #18 : Sierpień 21, 2010, 02:18:42 »

beznadziejny jest ten film Tongue

Manakawaii
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Sierpień 21, 2010, 02:28:28 »

Nie widziałam całego,ale żegnajcie sukienki z BtSSB i tato nieudaczniku było piękne ^^
maneki_neko
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Sierpień 22, 2010, 10:55:01 »

Co do kodony / ouji - Super, odnalazlam moje przeznaczenie! Zawsze chcialam byc malym chlopcem xD (a w dziecinstwie mi sie nie zdarzylo)
Ninka
Jr. Member
**

jdurys@gmail.com
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Listopad 04, 2010, 09:07:43 »

Kodona czy ouji kojarzą mi się z niewyrośniętym panem Darcym, w wieku młodzieńczym. >: D Jak byłabym słodkim chłopaczkiem, to może bym się tak nosiła, ale jako wyrośnięty młodzieniec preferowałabym garnitur. Smiley

Na dziewczynach wygląda fajnie, jeśli szczupłe płaskie wysokie, ale do popatrzenia, bo najbardziej podobają mi się dziewczyny dziewczęce, tzn. jednak z biustem.
Lladia
Hero Member

InMyDreamsInAPictureBook

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Listopad 04, 2010, 11:02:23 »

W Japonii lolity są często wyśmiewane (zwłaszcza przez swoich rówieśników). Ogólnie gothic lolita postrzegana jest jako "kolejny zdziwaczały styl". W oczach Japończyków niczym nie różnią się dziewczyn reprezentujących takie style jak yamamba, ganguro, gyaru, decora itd.
Nawet widziałam kiedyś jakąś J-dramę z prześladowaną lolitą w tle...
Smutne, ale niestety prawdziwe.

Przepraszam, że cytuję już starą wypowiedz, ale tak mi się rzuciła w oczy.. myślę, że to co piszesz jest lekką przesadą. Owszem starsi ludzie moga marszczyć brwi, widząc lolitę, ale uznają to po prostu za zwykłe dziwactwo przynależne jednak do okresu młodości i zarazem przez to nie groźne, jeśli oczywiście występuje w odpowiednim czasie i miejscu. (rozmawiałam o tym z profesorem z uniwersytetu, który sam jest człowiekiem starszym).
Owszem mogą się zdarzyć różne pojedyncze przypadki, ale mówienie o generalnym potępieniu społecznym wydaje mi się wyolbrzymieniem. Japończycy akceptują dziwactwa, jeśli są one ujęte w pewne ramy.

~Hime-sama~
Gość
« Odpowiedz #23 : Listopad 04, 2010, 11:08:29 »

Musze się zgodzić z przedmówczynią, Japończycy starszego pokolenia mogą te style dziwnie odbierać, ponieważ Japończycy są bardzo zakorzenieni w swej kulturze. A jak wiadomo, styl lolita wzoruje się na wiktoriańskich lalkach itp, przynajmniej większość. Także optyczne powiększanie oczu przez soczewki na kształt europejski jest dla starszych dziwactwem. Zaś rówieśnicy i starsze jedno pokolenie od nas czy nawet i dwa traktuje to normalnie. Ja stosunkowo niedawno spotkałam prawdziwe Japonki, gdy akurat byłam na małym loli meetingu. Miały może około 32 lata i powiedziały, że wyglądamy super, że to jest świetne, i wychodzi nam ten styl nawet lepiej niż niektórym dziewczyną u nich w tokio. Zdziwiło mnie to, no ale..

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!