Hikari
Jr. Member

^.~
|
 |
« : Czerwiec 03, 2010, 08:51:44 » |
|
Więc, to moja pierwsza lolicia (?) stylizacja. Właśnie - nie wiem, czy to się nadaje. Wepchnąć pod spód jeszcze jedną halkę? Czy ta sukienka jest za mało wymyślna na loli? Czy nie jest trochę za długa? Te rajstopy pasują? I buty - nie mam jeszcze typowo lolicich, wybaczcie, te najbardziej mi pasowały ze wszystkich, które posiadam. A opaski od kokardy nie zdążyłam owinąć białą wstążką, następnym razem będzie bardziej pasowała. A ta sukienka od cioci, kupiona 30 lat w peweksie, nieco przerobiona  . Troszkę się boję waszych opinii :  , wrażliwe ze mnie dziecko  . http://pl.tinypic.com/view.php?pic=6id81t&s=6http://pl.tinypic.com/view.php?pic=11wf0wz&s=6http://pl.tinypic.com/view.php?pic=1oowpj&s=6
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 03, 2010, 09:17:34 » |
|
ale alicjowo  Jak na pierwszy raz całkiem ładnie, opaska pasuje tak jak jest. Halkę jeszcze jedną przydałoby się włożyć  Ogólnie nie za bardzo lubię sukienki z takiego materiału (szyfon czy coś takiego, nie?), ale np IW takie robi więc to moje osobiste odczucie chyba... Buciki jak na nielolicie prezentują się bardzo dobrze ( lepsze to niż np. baleriny  ).
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
Hikari
Jr. Member

^.~
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 03, 2010, 09:20:56 » |
|
Nie, to chyba jakaś bawełna, taka bardzo cienka i zwiewna, zapomniałam nazwy. A halkę sobie uszyję i założę do tego, masz rację 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MurasakiUsagi
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 04, 2010, 12:23:20 » |
|
ładnie:) tylko inaczej bym ułożyła sukienkę przy pasku żeby była taka bardziej przy ciele chyba że to już tak jest uszyte (sukienka z paskiem zszyta razem?)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hikari
Jr. Member

^.~
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 04, 2010, 12:32:43 » |
|
Właśnie oddzielnie. Też mi to przeszkadza, ale ta sukienka i tak była już sporo zwężana przez moją kochaną panią krawcową i sądzę, że więcej już nie da rady  . "Jeszcze przytyjesz i będzie za mała" - tak sądzi moja kochana pani krawcowa  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arisuu
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 04, 2010, 12:34:27 » |
|
podkolanówki/zakolanówki/rajstopy jeszcze coś mi nie pasuje u góry w tej sukience, ale nie umiem powiedzieć co :/ może spróbuj założyć pod nią bluzkę z długim rękawem
jak na pierwszy raz, nieźle
|
|
|
|
|
|
Dobry kotek niecnotek.
|
|
|
Hikari
Jr. Member

^.~
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 04, 2010, 12:41:56 » |
|
Rajstopy mam na sobie, tylko są dosyć cienkie - tak się zastanawiam, czy cienkie rajstopy mogą być użyte w lolicich stylizacjach  ? Spróbuję z tym długim rękawem (jak wygrzebię coś loliciego), ale teraz jest nieco za ciepło na taki strój, przynajmniej dla mnie (dzisiaj było u mnie 25 stopni). Swoją drogą, pocieszające to "jak na pierwszy raz" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arisuu
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 04, 2010, 12:55:02 » |
|
no wiem, że jest za ciepło, ale bez rękawa pod spodem przypomina mi to... pielęgniarkę :< przepraszam
te rajstopy są za cienkie, do loli raczej kryjące a jak jest tak ciepło to nie możesz założyć dłuższego rękawa a zamiast rajstop podkolanówki?
|
|
|
|
|
|
Dobry kotek niecnotek.
|
|
|
Hikari
Jr. Member

^.~
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 04, 2010, 01:01:20 » |
|
 pielęgniarka, czemu nie... Najpierw muszę zainwestować w jakieś ładne białe podkolanówki, w mojej mieścinie są same cieliste... taki los. Może masz rację. Próbowałam to połączyć z podkolanówkami w szaro-czarne pasy, wzorem Alicji, ale wyglądało strasznie przytłaczająco i jakoś nie pasowało. Zresztą uwielbiam podkolanówki, spróbuję  . Wiesz, co innego, gdyby te długie rękawy były przyszyte do sukienki - wtedy bym w takie ciepło założyła. Ale pod spód, jeszcze taką niezbyt przewiewną bluzkę... Zawsze mogę po prostu nie nosić jej w upały i zostawić na lżejsze dni. Dziękuję za wszystkie rady, naprawdę pomagają 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sythriel_
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 04, 2010, 02:49:12 » |
|
Jak na pierwszy raz to naprawde BARDZO ladnie:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MurasakiUsagi
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 04, 2010, 12:27:26 » |
|
szkoda, że się nie da ale w tych latach ubrania były szyte inaczej niż teraz i to wystawanie marszczenie było bardzo pożądane;p może zamiast długiego rękawa doszyć jakieś koronki do kołnierzyka, mankietów i dołu sukienki, żeby nie kojarzyło się z pielęgniarką (widział ktoś pielęgniarkę w koronkach;p)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 04, 2010, 12:56:03 » |
|
No, halka konieczna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hikari
Jr. Member

^.~
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 04, 2010, 05:10:21 » |
|
sythriel_ - bardzo dziękuję  MurasakiUsagi - pokombinuję coś z koronkami i długim rękawem, zobaczę co będzie wyglądać lepiej. Szczerze mówiąc mi na dole tej sukienki brakuje białej falbanki.  I małe pytanie: lolicie koronki to tylko wyłącznie bawełniane, czy zależy to od indywidualnych preferencji? Tak się zastanawiam. Manakawaii - halkę jeszcze jedną założę, pod tą sukienkę założyłam 2  . Ale dobry puff to chyba jedna z głównych cech loliciego stroju, prawda? Jak załatwię halkę, podkolanówki i zrobię coś z górą, wstawię zdjęcie wersji poprawionej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 04, 2010, 05:14:28 » |
|
To troszkę mało puffowate te haleczki ^ ^'' Ja mam jedną a ma dobry puff. I zgrzytłam ją z mojej sukienki komunijnej a pasuje jak ulał.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hikari
Jr. Member

^.~
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 04, 2010, 05:25:35 » |
|
Łee, nie mam już sukienki komunijnej ;_; Jedna halka ma całkiem dobry puff (ale nie idealny  ), a druga wcale - jest po to, żeby nie prześwitywał materiał. W ogóle, z jakiego materiału są najlepsze halki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|