|
gothka95
Gość
|
 |
« : Maj 21, 2010, 09:32:23 » |
|
hej  Otóż już zdążyłam pobuszować trochę po forum i dowiedzieć się wielu a właściwie prawie wszystkiego nt GL Jednakże mam parę pytań na które nie znalazłam dokładnej bądź do końca satysfakcjonujących odpowiedzi  To moja lista pytań które mnie najbardziej intrygują (jeśli któreś pytania były to z góry przepraszam, ale mogłam coś przeoczyć w opcji szukaj) Więc tak: 1. Czy gorsety są stosowane do stylizacji GL? (ja osobiście mam już od dwa taki czarny ----> http://restyle.pl/Koronkowy_gorset_overbust-20.html i nie wiem czy takowy się nadaje) 2. Czy do stylizacji GL nadają się takie dodatki jak np. okulary, parasole itp? 3. Czy do takiej stylizacji pasują buty na szpilce na platformie? (wiem że na pewno koturny itd tak, ale nie posiadam takowych a szpilek mam pełno -.-) 4. Czy pasują glany? 5. W jaki sposób mogę sobie czesać włosy? czy mogą być loki? (głównie chodzi mi o strony z pomysłami lub wzorami, bo nic trudniejszego niż loczki albo 2 kucyki bądź warkocze nie umiem zrobić  ) 6. (i to mnie bardzo ciekawi) Czy GL maluje się? nie mówię tu o wyzywającym makijażu ale błyszczyk itd.? Głównie jak ubierałam się na czarno robiłam sobie czarną kreskę na dole i tusz do rzęs. Ale nie wiem jak teraz... 7. Czy można używać sztucznych rzęs ? (czy nie pasują bo nie chce wyglądać wyzywająco) 8 a i teraz jedno z dziwniejszych pytań : jeśli mamy sukienkę bądź spódniczkę do kolan i zakładamy do niej podkolanówki to czy między sukienką a ma być widoczna przerwa czy ciało ma być wgl nie pokazywane na nogach ? (mam nadzieję że mnie zrozumiałyście  ) Eh to chyba na tyle. Nie chce żebyście zrozumiały mnie źle że próbuje ślepo ubierać się tak jak trzeba... Ale jestem zielona i nie chciałabym zrobić jakiejś głupiej pomyłki i to na sam początek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blackqueen2
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 21, 2010, 09:48:20 » |
|
Chyba jednak nie trafiłaś na tematy bo niektóre rzeczy o które pytasz już tutaj przerabiałyśmy  -Gorsetów raczej nie ubiera się do lolicich stylizacji (w Polsce tak się tylko przyjęło), nie jest to na pewno jakaś największa modowa wpadka, wszystko zależy od tego jak wszystkie ciuchy ze sobą zestawisz, jeśli gorset będzie pasował to myślę, że nie ma żadnych przeciwwskazań żebyś go ubrała. -Tak, parasole jak najbardziej, nie wiem o jakie okulary Ci chodzi? Korekcyjne czy jakieś po prostu przeciwsłoneczne? -Ja osobiście ubieram szpilki do lolicich stylizacji, po prostu je lubię i nie zamierzam z nich rezygnować, czy wolno czy nie...? No cóż, myślę, że to przede wszystkim kwestia indywidualna, mi się typowe buty w stylu GL jakoś specjalnie nie podobają ale takie powinno się nosić  -Glany absolutnie nie pasują. To się gryzie, te buty są ciężkie, potężne i wyglądu też nie mają - jak wyobrażasz sobie dziewczynę, która do sukienki w jakiś słodki print założy takie buty? -Włosy możesz czesać jak chcesz, fryzura powinna być nienaganna w tym sensie, że dobrze zrobiona, jeśli dobrze wychodzą Ci tylko loki to je rób  -Myślę, że można, sztuczne rzęsy nie mają nic do ubioru a Twoje oczy będą ładniej wyglądać. -Na ostatnie pytanie w sumie nie wiem co odpowiedzieć ; P Ale latem mi normalnie taką 'szparę' gołego widać.
|
|
|
|
|
|
My love lives at the end of the rainbow, someday I'm gonna fly there on a firefly...
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 21, 2010, 09:49:57 » |
|
1. Do bardziej 'mrocznych' stylizacji- czemu nie 2-3 Zależy, ale nie są zakazane  Wiadomo, epicki parasol Pikachu może niekoniecznie...  A szpilki są super! 4. nie  5. Jest cały temat o fryzurach. 6. I temat o makijażu  Grunt to malować się tak, by pasowało to do naszego typu urody. 7. A ktoś broni?  8. Można, to dość często spotykane
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gothka95
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 21, 2010, 10:35:26 » |
|
dzięki za wszystkie odpowiedzi  bardzo mi się przydały  aha i pytanie: posiadam taki biały zupełnie puder do twarzy, tak że twarz wygląda na porcelanową... Czy takie coś pasuje do stylizacji?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 11:12:43 wysłane przez gothka95 »
|
|
|
|
|
|
Arisuu
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 21, 2010, 11:27:08 » |
|
Do gothic tak. Do gothic lolita nie. Lolita powinna być naturalna  biała twarz nie jest błędem tylko u Many 
|
|
|
|
|
|
Dobry kotek niecnotek.
|
|
|
|
Ciotoko-chan
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 21, 2010, 11:46:24 » |
|
1. Jak to już Blackqueen powiedziała- zależy jak gorset zestawisz z resztą stroju ^_^ Czasami jak jest za długi, to przykrywa spódniczkę i głupio to wygląda. 2. Parasole są bardzo częstym dodatkiem, szczególnie takie na Słońce. Co to okularów.. hmm.. myślę, że jakieś w kształcie serduszek byłyby ok xD Ja osobiście nie ubieram żadnych, bo mam drobną twarz i niefajnie to wygląda xD' 3. Szpilki mogą być, byleby nie odkrywały palców ^^ 4. Glany do loli? Nigdy. 5. Kitki jak najbardziej, loki także. Jeśli Twoje włosy po samym uczesaniu ładnie się prezentują, to nawet nie musisz z nimi nic robić. 6. Co do makijażu.. zależy od urody. Byleby był ładnie zrobiony i nieprzesadzony. 7. Mnie się osobiście sztuczne rzęsy bardzo podobają xD 8. Przerwa może być. Ja bardzo często tak mam przy podkolanówkach 
|
|
|
|
|
|
Rwijcie pąki swoich róż, póki jeszcze możecie, bo czas uleci, choć stary swym wiekiem. Kwiat co dziś uśmiechem się ukłoni, umrze jutro w waszej dłoni.
|
|
|
|
gothka95
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 21, 2010, 11:49:56 » |
|
Przy okazji wątku chciałabym spytać jakby wam się spodobał takie zetsawienie? Jest to moje pierwsze które chciałabym zamówić i nie wiem czy to do siebie pasuje... taka sukienka: takie butki: do tego białe podkolanówki  biała parasolka oraz zastanawiam się nad jakimiś ozdobami do włosów.. ale nie chce żeby były przesadzone... Co o tym myślicie? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciotoko-chan
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 21, 2010, 12:04:12 » |
|
Buty do sukienki pasują jak najbardziej, białe podkolanówki (chociaż równie dobrze mogą być czarne) i parasolka również ^^ Aha.. i pamiętaj o halce xD
|
|
|
|
|
|
Rwijcie pąki swoich róż, póki jeszcze możecie, bo czas uleci, choć stary swym wiekiem. Kwiat co dziś uśmiechem się ukłoni, umrze jutro w waszej dłoni.
|
|
|
|
gothka95
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 21, 2010, 12:19:28 » |
|
Dobrze że mi przypomniałaś o halce  tylko już sama nie wiem co wziąć... Tyle cudnych rzeczy (zwłaszcza że to moje pierwsze!  ) i nie wiem na co się zdecydować. Czy na spódniczkę i koszulę? Czy na sukienkę ? ^^ Zdecydowanie tego za dużo. Przynajmniej jak na 1 raz o oto drugi zestaw i już nie wiem który: sukienka: buty: do tego czarne pończochy i ogólnie dodatki... Zresztą już sama nie wiem ;/ Może znajdzie się ktoś chętny kto pomógłby mi znaleźć jakieś zestawy? 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 01:13:30 wysłane przez gothka95 »
|
|
|
|
|
|
sythriel_
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 21, 2010, 01:41:48 » |
|
Po pierwsze, chcialabym bardzo odradzic Ci kupowanie tych sukienek. Bardzo jada cosplayem ( czyli wygladaja jak przebranie) i wydaja sie byc kiepskiej jakosci. Na Bodylinie znajdziesz o wiele wiecej lepszych rzeczy... Radze szukac czegos o w miare prostym kroju i jak na poczatek unikac koronek, tak bedzie prosciej dopuki sie nie rozkrecisz i nie zalapiesz dokladnie co i jak  A teraz do pytan: 1. Niby mozna, ale trzeba uwazac zeby gorset nie byl za dlugi. 2. I okularki i parasolki pasuja. 3. Noszenie szpilek kiedys bylo w loli fee, teraz powoli staje sie ok. 4. W RZADNYM WYPADKU. Ani glany ani trampki, chyba ze do czegos bardzo casual. 5.Jest juz dzial o fryzurach. Ja osobiscie zazwyczaj zostawiam wlosy tak jak mam, ale zaloze jakas kokardke. Stroj bez headressa wydaje sie niekompletny. 6. Malowanie sie jest jak najbardziej wskazane. Oczywiscie z umiarem  7. Sztuczne rzesy jak najbardziej pasuja, i sa nawet bardzo popularne. 8. Niby tak, ale ja sie tak nie ubieram bo mi sie moje kolana nie podobaja. Zazwyczaj mam nadkolanowki albo poprostu grube rajstopy. I jeszcze proponuje zapoznanie sie z Lolita handbook o ile umiesz czytac po angielsku http://lolita-handbook.livejournal.com/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LivingDeadGirl
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 21, 2010, 01:59:50 » |
|
Zbyt długie gorsety pakujesz pod spódnicę i po problemie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 21, 2010, 02:03:27 » |
|
-Glany absolutnie nie pasują. To się gryzie, te buty są ciężkie, potężne i wyglądu też nie mają - jak wyobrażasz sobie dziewczynę, która do sukienki w jakiś słodki print założy takie buty?
A jeśli to jest Gothic lolita? albo punk lolita? http://www.lolitafashion.org/images/punk1.jpgcoś takiego. Ale żeby glany, bo to glany nie są nie? ;>
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 02:11:55 wysłane przez Manakawaii »
|
|
|
|
|
|
gothka95
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 21, 2010, 02:21:15 » |
|
Po pierwsze, chcialabym bardzo odradzic Ci kupowanie tych sukienek. Bardzo jada cosplayem ( czyli wygladaja jak przebranie) i wydaja sie byc kiepskiej jakosci. Na Bodylinie znajdziesz o wiele wiecej lepszych rzeczy... Radze szukac czegos o w miare prostym kroju i jak na poczatek unikac koronek, tak bedzie prosciej dopuki sie nie rozkrecisz i nie zalapiesz dokladnie co i jak  No to jakie? już się sama nie umiem zdecydować... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gothka95
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 21, 2010, 02:39:46 » |
|
hmmm nawet fajne a właściwie cudne  przepraszam że o tyle proszę ale pomogłabyś może jeszcze z wybraniem jakiś dodatków (buty, parasolki, pończochy) żeby to było jakieś takie z gustem bo ja to normalnie przesadzam za dużo rzeczy mi się podoba 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|