|
rika
Gość
|
 |
« : Kwiecień 25, 2010, 05:37:38 » |
|
szanowni państwo, chciałam dzisiaj poruszyć temat okularów.  co sądzicie o okularach przy lolicie? znacie jakieś sklepy z w miarę lolicimi oprawkami? (o ile okulary mogą być lolicie lol) albo ładnymi oprawkami w ogóle? w ogóle jakie oprawki waszym zdaniem pasują do loli?  szczerze mówiąc to mnie to nurtuje od dłuższego czasu, bo sama noszę okulary, a oprawki sprzedawane w visionach itp. jak dla mnie do lolity pasują jak pięść do nosa. (a do mojej twarzy jeszcze gorzej) a lolit w okularach raczej nie widuję, a jak już, to w takich standardowych... w ogóle dziwi mnie że ten temat jeszcze nie wypłynął, wszyscy mają taki idealny wzrok/soczewki? ;]
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2010, 05:39:23 wysłane przez rika »
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 25, 2010, 09:14:38 » |
|
Ja noszę okulary cały czas, ważne, żeby były dopasowane do twarzy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eurialen
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 25, 2010, 09:23:20 » |
|
Pamiętam, że kiedyś na allegro jedne okulary były nazwane jako 'lolicie'. Były takie delikatne, z owalnymi szkłami i oprawką pomalowaną w kolorze złota. Według mnie okulary w takim stylu najbardziej pasują do lolit. Szkoda, że nie zapamiętałam marki. Sama noszę okulary. Chciałam się przestawić na soczewki, ale lekarz mi odradził. Źle bym wyglądała w takich lolicich i nawet bym ich nie chciała 
|
|
|
|
|
|
Eine kleine Nachtmusik
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 25, 2010, 09:48:26 » |
|
no coz, mi sie nigdy nie zdarzylo miec full loliciej stylizacji do okularow, zawsze wybieram soczewki wtedy. nie dlatego, ze uwazam moje okulary za nie nadajace sie (mam takie, bez oprawkowe). po prostu jakos zawsze uwazalam, ze lepiej nie miec okularow, tylko soczewki XD co nie zmienia faktu, iz nie przypominam sobie, bym widziala jakas fote dobrej lolity z okularami. wiec oto, drogie damy, stoi przed wami wyzwanie XD co do lolicich oprawek - to imo musza byc takie, jak na codzien. bo nie wyobrazam sobie, ze ktos kupuje sobie specjalnie oprawki do Baby. Chociaz, z drugiej strony - moje okulary kosztowaly niewiele ponad 200 zlotych, to jeszcze nie jest cena zadnej spodnicy brando ;p
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 25, 2010, 11:53:50 » |
|
Czemu nie do stylizacji?  Zawsze można zdjąć do zdjęcia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 25, 2010, 12:01:01 » |
|
ze zdjec wrzuconych przez Yaoiko... jakos mie nie pasuja te okulary. pewnie dlatego, ze zwracam uwage tylko na to, czy pasuja i nad tym rozmyslam, w efekcie czego mi nie pasuja, haha XD
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
sythriel_
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 25, 2010, 12:28:01 » |
|
Ja nosze ciagle okulary, do lolicich stylizacji i do normalnych ubran. Jakos mi szczegolnie nie przeszkadzaja... Do tego jestem zbyt leniwa na soczewki. Z tego co pamietam na wszystkich radomach tutaj mam okulary. Do tego znalazlam:   i http://www.youtube.com/user/shelbycloud#p/u/13/KZA4CkI3vkwNa 3 minucie Shelbycloud zaklada okulary i wyglada CUDOWNIE .
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2010, 12:39:24 wysłane przez sythriel_ »
|
|
|
|
|
|
rika
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 25, 2010, 02:46:05 » |
|
okulary korekcyjne nosi się żeby lepiej widzieć, a nie żeby pasowały do stylizacji[?]. no ale skoro już noszę coś na twarzy, to jendak wolę, żeby chociaż mnie nie szpeciło, a najlepiej żeby dodawało uroku i pasowało do tego co noszę. nie mówię o kupowaniu nie wiem, 150 oprawek od AP żeby pasowały do każdej kiecy. XD z lolicimi okularami chodziło mi o to, że widziałam oprawki, które miały dla mnie bardzo taki no... lolici wydźwięk. ciężko mi to określić. sama miałam takie, ale były tak wytrzymałe, że z dwóch par została mi jedna rozpadnięta. XD pytam, bo obecnie chodzę w większości bez niczego na oczach, a nie mogę się zmusić do kupienia czegoś co mnie oszpeca i wygląda na mnie (całej, razem z ciuchami itp.) dziwnie. więc szukam jakieś inspiracji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 25, 2010, 04:05:06 » |
|
 tylko kształt nie lolici ;P
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|
sythriel_
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 25, 2010, 07:14:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rika
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 25, 2010, 09:21:16 » |
|
czytalam ten artykul, ale dzieki za link.  strasznie mi się podobają te stare okulary, no ale cena powala.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 25, 2010, 10:50:29 » |
|
http://i.pinger.pl/pgr350/93f4016400283be949108fad/DSC04393.JPGkiedy nosiłam loli bardziej na codzień to miałam do czytania takie małe, okrągłe okulary, stylizowane trochę na retro. a teraz noszę wielkie czarne raybany i mam wrażenie, że wbrew pozorom też mozna je skomponować z lolitą (np. http://i.pinger.pl/pgr37/6553adc400126e6b4b913a4e ) W ogóle, to myślę (jak już kilka osób pisało), że okulary trzeba przede wszystkim dobrać pod kształt twarzy, fryzurę itp., a jak się będzie dobrze wyglądać w tych okularach to i z loli-stylizacją jakoś się skomponują.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rika
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 25, 2010, 11:38:04 » |
|
pinku skąd miałaś te pierwsze??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eurialen
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 26, 2010, 05:16:44 » |
|
Podobne miałam jakieś 8-9lat temu  rika, powinnaś takie znaleźć szukając bardziej na dziecięcych wystawkach lub z takimi "starymi" okularami  zazwyczaj takie oprawki kosztują mniej bo nikt ich nie chce
|
|
|
|
|
|
Eine kleine Nachtmusik
|
|
|
|
|