|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #60 : Kwiecień 22, 2010, 01:56:05 » |
|
ło jezu, ilescie napisaly, nie chce mi sie tego czytac, wiec przeczytam tylko ostatni post  Mnie to wszystko nie zniechęca, wręcz fajnie się to czyta  ale jeśli mam być szczera to patrzę sobie na to jak na jakąś walkę kogutów, dla rozrywki ok, ale sama w tym uczestniczyła nie będę bo zwyczajnie nie mój level. no, ale moj level juz tak, wiec lubie sobie mego ulubionego koguta zachecac do walki. a co do tego, co napisala Boro, nim wyslalam moj post :/ to coz - rozne fora maja rozne prawa. nie wiem, czy wytrzymalabym na forum teraz. ale myslicie, ze gdzie indziej jest lepiej? moze kiedys bylo lepiej. wszedzie sa jakies grona kolesiowe, fronty atmosferyczne. gdzie nie wejdziecie, mamy do czynienia z czyms takim. kwestia tego, zeby wyjsc z twarza - a akurat Sariel wyszla, cipą. i dupą, w ktora kazala sie pocalowac. i nie ma obowiazku pisania na forum, tak jak i nie ma zakazu. dlatego nie mozna zabronic nikomu pisania. przy czym, moze faktycznie juz czas na zwiekszenie moderacji?
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #61 : Kwiecień 22, 2010, 02:01:40 » |
|
level do którego dążę to nieposiadanie potrzeby komentarza takich spraw  niestety, jeszcze nie teraz.
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #62 : Kwiecień 22, 2010, 02:49:41 » |
|
Przykre. Czyli że nie wolno niektórych krytykować, bo zaraz jest się czarownicą? Zachowanie Sariel było BARDZO dziecinne, nasze dalsze posty może też nie były na miejscu, ale wina w KAŻDEJ kłótni leży po środku. I ja sobie nie mam nic do zarzucenia w kwestii tego, że zwróciłam jej uwagę o to co mi się nie podoba. Mam do tego prawo. A skoro Sariel umieściła zdjęcia na forum to chyba po to, żeby usłyszeć opinie innych. Nie będę się dalej rozpisywać, bo można się już tylko powtarzać, ale myślę, że jeśli ktoś chce, by go nie krytykowano, to albo niech daruje sobie wrzucanie tutaj czegokolwiek, albo niech po prostu napisze "0 krytyki" i wtedy żadnego komentarza, pozytywnego czy negatywnego uzyskać nie powinien. Skoro nie można mówić źle, to po co mówić dobrze?
Boro - nie każdy musi każde wyjście z domu uwieczniać w postaci zdjęcia i nie wszystko musi zaraz lądować na forum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #63 : Kwiecień 22, 2010, 02:51:51 » |
|
Najłatwiej by było żeby ktoś ogarnięty powiedział wam jak w przedszkolu: dajcie sobie rączkę na zgodę i idźcie się bawić dalej. Ale nie jesteśmy w przedszkolu. i nie ma obowiazku pisania na forum, tak jak i nie ma zakazu. dlatego nie mozna zabronic nikomu pisania. przy czym, moze faktycznie juz czas na zwiekszenie moderacji? I tu jest pies pogrzebany. Ja nadal uważam, że tak robić nie należy, bo wtedy forum wymrze zupełnie. Wierzę w to, że da się normalnie komunikować, czasem posprzeczać i nie ma do tego potrzeby moderatora który robi za tatę i mame. Nie rozumiem tej kłótni i uważam, że jest bardzo przykra i bezproduktywna. Nie kieruję tego do nikogo konkretnie, choć przyznam, że reakcja Sariel mnie bardzo zdziwiła. Jako twórca jakiego kolwiek rodzaju, nie możesz reagować takim oburzeniem na krytykę. Przecież zawsze będzie ktoś komu coś się nie będzie podobało. Jeśli robisz prace dla siebie, i podobają się Tobie, najzwyczajniej nie przejmuj się tego typu krytyką. Nie powinna umniejszać wartości Twoich wytworów ani Twojej radości z nich 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #64 : Kwiecień 22, 2010, 03:01:22 » |
|
nie chcę bronić nikogo, ani nikogo oskarżać, ale mi chodzi o coś innego.
Tovah, Juka, Alabaster, i kto tam jeszcze Wy się nawzajem nakręcacie do takiego poziomu, że to już przekracza poziom "krytykowania" i jest czystym jechaniem po kimś. krytyka jest dobra, otwarty atak już nie...
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #65 : Kwiecień 22, 2010, 03:26:24 » |
|
zjechaną wczoraj kaori i orlaith przy okazji mozesz wyjasnic, kiedy ktokolwiek zjechal orlaith? albo kaori? jakies linki do postow, cos? bo z tego co pamietam to napisalysmy jej w dosyc eufemistyczny sposob co jest zlego w jej pracach po czym ona stwierdzila, ze jestesmy malo konkretne i zabraniamy jej artyzmu.. a jak ktos pisze "a ja wszystko umiem, nie uczylam sie, bo po co" to jakby w dzielnicy murzynskiej mowil murzynowi, ze jest czarnuchem i brudasem lol najeli, ja napisalam sariel tylko tyle, zeby "sama se kupila" koronki, bo po stwierdzeniu, ze spodnice sa malo zroznicowane, napisala to jak mi kupicie koronki to będą, kuźwa, różnorodne.
i po mojej odpowiedzi ewidentnie zaczela sie rzucac. jak ktos jest zadowolony z tego co zrobil i podoba mu sie, to sie nie rzuca z powodu jakiejs krytyki... a po komentarzach na fotoblogu to widze, ze moj post ja najbardziej zabolal i byl nie na miejscu. a jej byl na miejscu? bo nikt nie byl wzgledem niej zlosliwy az do czasu.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2010, 03:30:26 wysłane przez alabaster princess »
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #66 : Kwiecień 22, 2010, 03:39:07 » |
|
Bez obrazy dziewczyny ale konstruktywną krytykę da się znieść a zwykłe czepianie się jest po prostu nudne. Sama nie daje swoich prac bo zwyczajnie nie chce mi się czytać tego wszystkiego. Fakt faktem jest pewna loża szyderców ale nie można do końca tych ludzi wkładać do tej samej szuflady. Są osoby których krytyka jest dość mocna ale robią to w dość cywilizowany sposób i w innych tematach przynajmniej sporadycznie napiszą coś naprawdę normalnego co się przyda a są osoby które przekraczają poziom normalności i mam wrażenie że jakby przejrzały listę ostatnich swoich postów . Boro - nie każdy musi każde wyjście z domu uwieczniać w postaci zdjęcia i nie wszystko musi zaraz lądować na forum.
Ja sama lubię dokumentować mieć pamiątki itp więc nie widzę w tym nic dziwnego. A jeśli te osoby tak bardzo lubią krytykować właśnie zdjęcia ubiur lub prace innych powinny się też udzielać w inny sposób skoro to ich ulubiony temat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #67 : Kwiecień 22, 2010, 04:48:08 » |
|
Boro - nie każdy musi każde wyjście z domu uwieczniać w postaci zdjęcia i nie wszystko musi zaraz lądować na forum.
Ja sama lubię dokumentować mieć pamiątki itp więc nie widzę w tym nic dziwnego. A jeśli te osoby tak bardzo lubią krytykować właśnie zdjęcia ubiur lub prace innych powinny się też udzielać w inny sposób skoro to ich ulubiony temat. O przepraszam, to ona wysunęła argument, że "niektóre osoby" same nie robią meetów i nie umieszczają zdjęć, a [...] A tak jeszcze do Twojej wypowiedzi - usuwając swój temat z rysunkami tylko dlatego, że dwie osoby tzn ja i alabaster zwróciłyśmy Ci uwagę o to co w rysunku powinnaś poprawić...dałaś czadu. I to nie wyglądało jak "ja się boję wrzucić cokolwiek, bo ktoś mnie zjedzie" tylko "oż, negatywny komentarz!"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #68 : Kwiecień 22, 2010, 04:50:35 » |
|
Juka [...] się nawzajem nakręcacie do takiego poziomu, że to już przekracza poziom "krytykowania" i jest czystym jechaniem po kimś. krytyka jest dobra, otwarty atak już nie...
mam nadzieje, ze znajdziesz jakis moj post, ktory przekracza zasady dobrego smaku, zwiazany z "krytykowaniem" badz krytykowaniem?  bo ja nie wypowiadam sie na temat pracy innych, jesli nie mam nic milego do napisania.
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #69 : Kwiecień 22, 2010, 05:08:12 » |
|
Swoją prace dałam na próbę z myślą "a dodam coś jednak chociaż pewnie i tak nic miłego nie usłyszę" miałam racje więc usunęłam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|