|
Candy
|
 |
« Odpowiedz #795 : Styczeń 11, 2012, 08:14:18 » |
|
Świetny pomysł! Serio fajnie to wygląda! Mam ochotę od razu wypróbować!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ichigo666
|
 |
« Odpowiedz #796 : Styczeń 11, 2012, 08:30:49 » |
|
podoba mi się pomysł na fryzurkę ^^ chętnie wypróbuję ...i strasznie podoba mi się twoja twarzyczka *.*
a tak na inny temat...to znowu zrobiłam sobie hime-cut =-= ja nie wiem ,ale chyba mnie nożyczki nie słuchają XD, bo w sumie to tak przez przypadek go zrobiłam, jak sobie przycinałam włosy ...a tam, odrooośnie xD mam nadzieję O.o
|
|
|
|
|
|
~.~ ...
|
|
|
|
Orlaith
|
 |
« Odpowiedz #797 : Styczeń 11, 2012, 09:42:31 » |
|
Cieszę się, że tutorial w miarę przydatny  A od tych komplementów aż spąsowiałam, dziękuję ^///^
|
|
|
|
|
|
Widmo ukazało się Marysi.
|
|
|
|
Loivissa
|
 |
« Odpowiedz #798 : Marzec 09, 2012, 07:25:02 » |
|
A teraz ku przestrodze - coś dla alergików. Od góry wiadomo mi było, henna i amoniak nie mają ze mną prawa współgrać, to też poszłam do fryzjera, by profesjonalnie mi pofarbowała włoski. Fryzjerka nie pierwsza lepsza, jej asortyment również. Kolor czarny z dodatkiem porzeczkowej czerwieni, jak pomyślałam, tak nakazałam. Włosy boskie, kolor i jego nasycenie również, jednak nie zawsze wszystko idzie gładko - dwa dni po - pogotowie i szpital. Zaropiałam, spuchłam(2 dni pierwsze widziałam przez minimetrową szparę) i jeszcze nie wiem co, wyglądałam z twarzy, jakbym przytyła o 50 kilo. Tydzień zmarnowany, wszystko tylko z powodów zwykłej zachcianki. Chciałam was ostrzec - róbcie testy na farby i inne kosmetyki jeśli nie jesteście w 100% pewne. W moim przypadku nagle okazało się, że jednak uczulonam na więcej barwników. Obecnie siedzę przed lapkiem, z resztkami opuchlizny i wymęczoną skórą wokół oczu, przybyło mi 3 kg(mimo, iż szpitalna dieta jest dość nisko kaloryczna, zupka typu wywar z marchwi i te sprawy), jestem osłabiona, boli mnie wątroba, wszystko przez leki. Granatowa czerń i porzeczkowa czerwień, brak głębi koloru to wina komórkowego aparatu, ogólnie podoba mi się, super, ale nie za tę cenę... :s : http://desmond.imageshack....jpg&res=medium http://desmond.imageshack....jpg&res=medium
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #799 : Marzec 10, 2012, 10:28:57 » |
|
o, to witam w klubie ludzików uczulonych na farby najprawdopodobniej nie będziesz mogła już nigdy zafarbować włosów, chyba że wymyślą jakieś super hiper naturalne farby bez głównego składnika - parafenylenodiaminy (sztuczna henna). jeśli robiłaś wcześniej coś henną, to bardzo możliwe, że właśnie od tego dostałaś uczulenia na farby. nawet na niektórych farbach jest napisane, że jeśli stosowało się hennę, to można było nabyć uczulenie na tę sztuczną.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2012, 10:31:49 wysłane przez kaori »
|
|
|
|
|
|
Loivissa
|
 |
« Odpowiedz #800 : Marzec 10, 2012, 10:49:39 » |
|
Tak, że nie będę mogła nigdy zafarbować, to wiem. Dobrze, że szamponetki mi nic nie robią, bo sobie nie wyobrażam mieć brązowo-czarnych włosów za miesiąc, czy dwa :x. Sztuczna henna powiadasz? To mam rozwiązanie zagadki! Właśnie wiem, co patrzyłam na jakieś zwykłe farby, wszędzie było o tym poinformowane, to mnie nakłoniło do wizyty u fryzjerki ;x.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #801 : Marzec 10, 2012, 10:56:44 » |
|
no niestety sztuczna henna jest we wszystkich farbach. ja, nie wiedząc jeszcze na co dokładnie jestem uczulona w tych farbach, kupiłam kiedyś też tę bez amoniaku, zrobiłam próbę na karku i miałam na nim istną masakrę, nie chce wiedzieć co by się działo na mojej głowie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulken
|
 |
« Odpowiedz #802 : Marzec 14, 2012, 10:23:42 » |
|
Dziewczyny, czy któraś z Was używała czarnych 'szamponetek'? Jeżeli to jakiej firmy? Szybko się sprał?
|
|
|
|
|
|
CO ROBIĆ JAK ŻYĆ PANIE PREMIERZE
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #803 : Marzec 14, 2012, 10:33:09 » |
|
Wychodzą zielone, niebieskawe, ale generalnie rzadko kiedy czarne  W szczególności jeśli masz włosy inne niż ciemnobrązowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulken
|
 |
« Odpowiedz #804 : Marzec 14, 2012, 10:38:20 » |
|
Okej, taka odpowiedź wystarczy, dzięki wielkie :3
|
|
|
|
|
|
CO ROBIĆ JAK ŻYĆ PANIE PREMIERZE
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #805 : Marzec 14, 2012, 10:56:30 » |
|
może mi pomożecie: jaka fryzura według was pasuje do mini kapelusika na opasce? najchętniej coś pasującego do gothic/classic i niezbyt trudnego do wykonania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #806 : Marzec 14, 2012, 10:58:42 » |
|
dużo loków!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #807 : Marzec 14, 2012, 11:03:57 » |
|
Krótki bob! Łatwe do wykonania, ale raczej "nieodwracalne" xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #808 : Marzec 14, 2012, 11:18:50 » |
|
nie no coś z moich włosów, mam takie do łopatek. loki, ale nie wiem, jakoś upięte? czy po prostu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rinni
Jr. Member

Doll from the attic.
|
 |
« Odpowiedz #809 : Marzec 14, 2012, 11:54:15 » |
|
Ja bym je pokręciła i spięła wstążką w luźną kitkę, po przeciwnej stronie do kapelusika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|