|
Sumire
|
 |
« : Lipiec 19, 2006, 11:57:26 » |
|
Do tego tematu proponuję wrzucac wszelkie linki do lub artykuły o lolach z polskich stron, magazynów itd http://kafeteria.pl/namarginesie/obiekt.php?id_t=261 Artykuł jak artykuł, ale te zabójcze komentarze czytelników.
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
|
|
inidhil
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 31, 2006, 05:56:22 » |
|
Weszłam na o2 i mało nie dostałam zawału XD Z różowego zdjęcia popatrzył na mnie Mana XDDD http://doza.o2.pl/?s=4102&t=6996 Nic ciekawego w tym artykule w sumie (szkoda że nie podpisano zdjęć  ), komentować się nie da... Ale jest XD I szkoda że nie ma linków do japońskich sklepów lolicich, tylko do zachodnich >.> chyba że o czymś nie wiem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zimna
Full Member

=Zimna=
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 04, 2006, 02:40:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
"Bo taka zimna jestem, że nikt mnie nie lubi. I co ja wam na to ludu poradzę?"
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 17, 2009, 09:47:53 » |
|
Żeście z Juką zdublowały posta xP"Bardzo fajny artykuł i bardzo mi się podoba, że jest rzetelny <chyba że coś przeoczyłam>. No i gratulacje Lladia 
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 17, 2009, 09:50:44 » |
|
ale Maya w dobrym dziale, nie to, co ja ;p
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
Lladia
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 17, 2009, 10:00:59 » |
|
Dzięki:) Ale rozwalił mnie ten komentarz: "Czyli to jest moda -odzienie dla bzykajacych sie dzierlatek takie lolitki.."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fairy_Emily
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 17, 2009, 11:45:48 » |
|
O Lladia gratuluje ^__^ Artykuł nawet fajny tylko tytuł taki trochę dziwny O___o
|
|
|
|
|
|
Dreaming with fae creatures....
|
|
|
|
Lladia
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 18, 2009, 12:04:43 » |
|
Mnie też się tytuł nie podoba (samo słowo Lolitka:/ ), ale nie ja go wymyślałam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 18, 2009, 07:49:42 » |
|
Fajny artykuł, w sumie powiedziałaś wszystko co trzeba było ^^ I o to chodzi. A na gazecie jak zwykle komentarze, że o kant dupy je obić
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sweet ichigo
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 18, 2009, 10:46:52 » |
|
Pewnie gdybym nie szukała odpowiedniego działu to bym z Juką wstawiła ten post jednocześnie xD A tak byłam zaaferowania szukaniem, ze nie zauważyłam, ze ten link już się pojawił. Cieszy mnie, ze artykuł nie porównuje Lolit z Nabokovem i podkreśla fakt, że nie mają z nim nic wspólnego. Szkoda trochę, ze terminy takie jak "manga", "anime", "cosplay" nie są przetłumaczone. Zwykły czytelnik nieobeznany z kulturą jp nie będzie wiedział o czym mowa :< Nie mniej dobra robota Lladia! ^.^b Co do komentarzy: każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Jak koleś woli solarium, 3kilo tapety i tipsy to przecież nikt mu nie zabroni. Widać, ze patrzy na dziewczyny w kategorii "obiekt seksualnego pożądania". A dziewczyny o dziecięcym wyglądzie go nie kręcą. Jeśli chodzi o fascynacje seksualne to jak jestem w loli to mój chłopak nie chce nawet dać mi buzi, bo czuje się jak pedofil  kwestia gustu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 18, 2009, 01:41:43 » |
|
Zakochalam sie w twoim plaszczu : (
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 18, 2009, 02:25:20 » |
|
no, wreszcie jakiś porządny artykuł na temat loli 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AiS
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 18, 2009, 02:42:22 » |
|
A już tyle czasu uplynęlo odkąd pojawila się podobna wzmianka - tak, wybaczcie mi, 'wzmianka', gdzyż artykulem wspomnianego tekstu nazwać nie mogę... - niczym ten sapiący nosorożec na samym końcu galopującej zwierzęcej tluszczy z filmu 'Jumanji' xD
Cóż, uważam iż dobrze, że zeszloroczny...hm, dwuletni... 'boom' na japońskie fashion street już zanika... wręcz przerażal mnie ten wysyp tematycznych publikacji - od B27 i ich SH, poprzez kolejny sezonowy image GW na prawdziwych trendach F i GL skończywszy. Co kolejny, to gorszy i mialam wrażenie, że wciąż czytam jeden tekst wciąż i wciąż redagowany na nowo. Brrr! Faktem jest, że owa moda nigdy na dobre się w Polsce nie przyjmie i radam z tego jestem bardzo.
Jeśli chodzi o powyższy 'artykulik' - tak jak stwierdzila już Pani Sweet Ichigo, czytelnicy nie mający podstawowej wiedzy z zakresu jap. terminologi niewiele zrozumieją. Z punktu widzenia laika caly tekst jawi się jako pewnego rodzaju promocja jednej osoby, która zafascynowana 'jakąś japońską zdziwaczalą' modą' zapragnęla nagle się odziać i wyskoczyć tak na ulice miasta. Wedlug mnie zabraklo zwyczajowego porządnego początku, rozwinięcia i zakończenia. Pominięto kilka faktów, które bądź co bądź powinny się pojawić (oczywiście zakladając, że tekst powstal w konkretnym celu...). Chaotycznie wspomniano w nim 'o wszystkim i o niczym' jednocześnie nie tlumacząc terminów (co jak wspomnialam powyżej, sprawia, że calość staje się niezrozumiala)
Dla mnie owa publikacja stanowi wielkie nieporozumienie... ale z drugiej strony 'pisać może każdy' i nikt nie zabrania się swą twórczością dzielić. Skoro autor się wyjątkowo nudzil... a nabral ochoty... chociaż nie odnoszę wrażenia, żeby czerpal z tego przyjemność... rzeczywiście, z początku pomyślalam iż autor pisal pod przymusem, spelniając raczej jakiś przkry swój obowiązek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 18, 2009, 07:12:38 » |
|
Będzie, że Łódź się lansi, ale ciii: http://img101.imageshack.us/gal.php?g=art1h.jpg
Wyjątkowo to nie nas złapali, ale ja napisałam do Dziennika xD, wywiad z nami robiono kupę czasu temu, ale ukazało się dopiero teraz, tj, dnia dzisiejszego. Zeskanowałam głupio, czyta się kolumnowo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|