Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Witam, witam...

Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Witam, witam...  (Przeczytany 709 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Celebrinthal
Newbie
*

Zobacz profil Email
« : Marzec 13, 2010, 02:03:35 »

おはよう。
Mam na imię Gosia. Mój nick wywodzi się z elfickiego (Tolkien miał w swoich książkach taką postać jak Celebrintal, znaczenie - Srebrnostopa), i możecie mi mówić Greta Tongue
Mam 16 lat (no, prawie...), chodzę do szkoły muzycznej, gram na skrzypcach. Uwielbiam lolicią modę, chociaż sama jej nie noszę, wolę gotyk (moim marzeniem jest victorian goth, na razie tata na mnie krzywo patrzy jak noszę koronki na codzień, więc ^^") - preferuję wygląd groźny od słodkiego Tongue W każdym razie koronki, kokardki, falbanki = love <3
Kocham Japonię, uczę się japońskiego, próbuję też nauczyć się czegoś po fińsku, ale japoński stawiam na pierwszym miejscu (jadę do Japonii na wakacje i wypadałoby umieć się porozumieć).

Muzyka: metal, metal symfoniczny, gothic, klasyczna, j-pop (tylko nie jakieś łubudubu i bubblegum >___<"), j-rock (i c- i k- odmiany tychże) :3 a tak z innej beczki to lubię pisać piosenki.
Ksiązki: fantastyka! <3 szczególnie polska, mamy genialnych autorów. oprócz tego horrory. (co nie znaczy, że nie zainteresuje mnie dobra obyczajówka)
Filmy: dramy. Prawie w ogóle nie oglądam filmów (nawet Titanica nie widziałam ^^)
Inne hobby: grafika komputerowa, webdesign, taniec, odłożone przez brak czasu (teraz tańczę, bo trza układ na konkurs szkolny ułożyć)

I mam serdecznie dość zimy! >__<"
Fairy_Emily
Hero Member

« Odpowiedz #1 : Marzec 13, 2010, 02:11:51 »

Dzieńdobry ^____^

Ile czasu uczysz się już japońskiego?

Oczywiście prosimy o zdjęcie!

Dreaming with fae creatures....
Alice in Wonderland
Hero Member

§Rampari's room§

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Marzec 13, 2010, 02:41:52 »

Dzień dobry:)
skąd jesteś??

***Beautiful World***
♣Moje życzenia są jak marzenie, lecz moje marzenia są nie do spełnienia♣
Sue
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2010, 07:09:20 »

Witaj !
Też oglądam dramy ! najbardziej to koreańskie i japońskie! <3
Micchan
Sr. Member

Revolutionary Girl

« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2010, 07:51:30 »

Cześć Smiley
Jakich polskich autorów polecasz? (zamierzam przeczytać coś "ambitniejszego" niż doujiny, więc... xD)

Uploaded with ImageShack.us
Celebrinthal
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Marzec 13, 2010, 09:05:40 »

Dzięki za miłe przywitanie Smiley

Uczę się... teoretycznie... 2,5 roku. W wakacje 2007 mój kuzyn wpadł na pomysł, żeby się uczyć, a, że ja się wtedy M&A interesowałam. On bardzo szybko odpadł, a mi zostało Smiley Niestety ten czas nie przekłada się na umiejętności, w zeszłym roku na gwiazdkę dostałam kurs korespondencyjny, więc można powiedzieć, że uczę się dopiero 14 miesięcy (co RÓWNIEŻ nie znaczy, że umiem, ponieważ miałam bardzo długi okres tzw. niechcieja i jestem na lekcji 15, podczas gdy dostałam już lekcje 30-31). W każdym razie zaczynając kurs umiałam już hiraganę, byłam już trochę obyta z kanji (nie wydawały się już takie straszne _-_) no i oczywiście z wymową.

Jestem z Bielska-Białej.

Jeśli idzie o fantastykę, to BARDZO polecam Kossakowską (najbardziej to "Siewcę Wiatru" i jego kontynuację "Zbieracza Burz", której co prawda nie czytałam bo ukazała się bardzo niedawno, ale zaznaczam kolejność jakby co), Pilipiuka (mówi Ci coś postać o nazwisku Jakub Wędrowycz? Tongue wszystkie książki o nim to epic win!), Kresa, Sapkowskiego. Z zagranicznych to oczywiście Tolkien jest mym faworytem, aczkolwiek dość trudny język może odpychać niektóre osoby. A jak chcesz dobrej powieści o wampirach to przeczytaj "Gothique" Kyle Marffin (ale ostrzegam, że to, jak ja to ujmuję 'samo mięso': seks, krew, dużo zabijania i brutalności, w końcu to horror. A książka naprawdę świetna, jedna z najlepszych, jakie czytałam).
Teraz pytanie do Was: znacie jakieś dobre powieści obyczajowe opowiadające o Dalekim Wschodzie w XIX/XX wieku? (wojny, okupacja japońska w Chinach, te sprawy) Czytałam "Dzikie łabędzie. Trzy córy Chin" i "Ulicę tysiąca kwiatów" i chętnie przeczytałabym coś jeszcze w tym guście ^^

Zdjęcie, zdjęcie, huhu.
Nie mam dobrych zdjęć. Na moim fotoblogu lądują tony zdjęć robionych telefonem (tak już mam, że uwielbiam sobie robić zdjęcia), no ale jakość możemy sobie wszyscy wyobrazić bez przykładu. ;] Uraczę Was więc zdjęciem z wakacji, z jakimś cudnym kotkiem spotkanym na drodze.
http://i283.photobucket.com/albums/kk303/Celebrinthal/zdjecia/greta_bt_08.jpg
(Teraz tak na to patrzę i widzę, że tu też jakość pozostawia wiele do życzenia Oo" Ale to wina Photobucketa, albo Gimpa, w którym to pomniejszałam... ej T_T I to akurat ten kawałek gdzie ja jestem spieprzył xD No nic, ale w miarę można zobaczyć, jak wyglądam.)

@Sue
Dramy = love! ^^
Szkoda tylko, że czasem napisy nie pasują _-_ Właśnie się zbieram psychicznie do obejrzenia drugiego odcinka Yamato Nadeshiko Shichi Henge (czyli live action Perfect Girl Evolution Wink) z napisami otwartymi obok w notatniku, bo coś im nie stykło z timingiem _-_
LivingDeadGirl
Hero Member

I am pure.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Marzec 13, 2010, 10:07:02 »

Jeśli idzie o fantastykę, to BARDZO polecam Kossakowską (najbardziej to "Siewcę Wiatru" i jego kontynuację "Zbieracza Burz", której co prawda nie czytałam bo ukazała się bardzo niedawno, ale zaznaczam kolejność jakby co), Pilipiuka (mówi Ci coś postać o nazwisku Jakub Wędrowycz? Tongue wszystkie książki o nim to epic win!), Kresa, Sapkowskiego. Z zagranicznych to oczywiście Tolkien jest mym faworytem, aczkolwiek dość trudny język może odpychać niektóre osoby. A jak chcesz dobrej powieści o wampirach to przeczytaj "Gothique" Kyle Marffin (ale ostrzegam, że to, jak ja to ujmuję 'samo mięso': seks, krew, dużo zabijania i brutalności, w końcu to horror. A książka naprawdę świetna, jedna z najlepszych, jakie czytałam).
Teraz pytanie do Was: znacie jakieś dobre powieści obyczajowe opowiadające o Dalekim Wschodzie w XIX/XX wieku? (wojny, okupacja japońska w Chinach, te sprawy) Czytałam "Dzikie łabędzie. Trzy córy Chin" i "Ulicę tysiąca kwiatów" i chętnie przeczytałabym coś jeszcze w tym guście ^^

I Piekarę, jego serię inkwizytorską Smiley
Gothique czytałam 2 razy, fajna książka, świeża wizja, tylko zdaje mi się, że autorka nie lubi Słowian.

No i oczywiście witaj ^^

Skrzypce to naprawdę piękny instrument, grałam 2 lata.
Celebrinthal
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Marzec 14, 2010, 02:55:53 »

Może i nie lubi, ale i tak czułam się dumna że w takiej książce jest wspomniana Polska xD
Micchan
Sr. Member

Revolutionary Girl

« Odpowiedz #8 : Marzec 14, 2010, 05:07:43 »

Ogólnie rzecz biorąc, to z fantastyką jestem słabo obeznana, ale przynajmniej już wiem, od czego zacząć Cheesy

Uploaded with ImageShack.us
LivingDeadGirl
Hero Member

I am pure.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Marzec 14, 2010, 07:08:06 »

Trafiałam na lepsze 'wspominanie' Polaków w literaturze zagranicznej Smiley
Kar Lin
Hero Member

Królowa offtopów (i moderdca niewiniątek)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Marzec 14, 2010, 09:51:44 »

Sapkowski, o nie!

Ale pozdro dla koleżanki od skrzypiec ;p
Ichichara
Full Member

krwawe nerki <3

« Odpowiedz #11 : Marzec 14, 2010, 10:01:51 »

Sapkowski, o nie!

Tez go nie trawisz? Cheesy Ilekroć komuś wspomnę, że Sapkowski jest dla mnie beznadziejny, to mi się obrywa.

Ale Tolkienem nie pogardzę Wink Cześć.
Miaka
Hero Member

girl geek

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Marzec 15, 2010, 11:08:38 »

Bardzo mi milo cie powitac ^^.

Rowniez ucze sie japonskiego i w najblizszym czasie planuje wyjechac.

Pracuje od czasu do czasu jak webdesigner, wiec chetnie pogadam na takie tematy ^^.

Tanczylam kiedys turniejowo^^.

Duzo mamy wspolnego! Pozdrawiam:)
lamiette
Hero Member

return your revolte into style - FasciNation

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Marzec 15, 2010, 11:50:28 »

Sapkowski rządzi, szczególnie po trylogii husyckiej, sorry Grin
Tolkien jest monumentalny, jak Biblia.

No i cześć ^^

"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns."

http://la-miette.blogspot.com/
Kar Lin
Hero Member

Królowa offtopów (i moderdca niewiniątek)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Marzec 15, 2010, 12:23:55 »

Tez go nie trawisz? Cheesy Ilekroć komuś wspomnę, że Sapkowski jest dla mnie beznadziejny, to mi się obrywa.

No dokładnie ;p

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!