Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Piercing a styl

Strony: [1] 2 3 ... 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Piercing a styl  (Przeczytany 5755 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Glamur Princess Doll Maldoror
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« : Czerwiec 24, 2006, 11:28:32 »

Co wy myśłicie na ten temat?
Często zdarza się i to nie tylko na japońskich stronkach zobaczyc lolity z piercingami [chodzi mi oczywiscie o piercingi twarzy i tunele] Czy wam się to podoba? Czy to pasuje, przystoi lolicie miec coś takiego?

Moim zdaniem do EGL EGA i GL to nie ma problemu o ile jest niewielkie i to potrafi wręcz dodac uroku i korzystnie wplywa na całokształt, kompetnie za to nie rozumiem w baby i sweet lolita oraz country lolita.

...And the ambulance died in my arms...
yuki
Gość
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 24, 2006, 11:33:39 »

pircing.. skromny pasuje do "ubarwienia" twarzy i włosów oraz całej "maski" jaką stworzył owa osoba bardzo.. do 4/5 kolczyków dobrze wygląda później wchodzi to w bardziej, tak przynajmniej w Elegant Gothic Lolita / Aristocrat   moim zdaniem .

Ale już w Industrial czy też  Kodona  no to czy to w brodzie czy w nosie, brwi oraz języku.. nie ma problemu bo tu wszystko wchodzi trochę w styl punkowy
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 24, 2006, 11:35:28 »

Hmmm do kodony mi własnie nie pasuje zbytnio, jeśli juz do brew albo jakiś naprawde mało widoczny, a industrial to jak najbardziej.

yuki
Gość
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 24, 2006, 11:39:43 »

dlaczego nie Kodona ? przecież te wielkie ciężkie koturniane buty.. te spinki i zapięcia.. buntowniczy styl... i do tego zakolczykowane uszko + brew + broda.. moim zdaniem jeżeli dobrze kolorystycznie kolczyki to jak najbardziej.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2006, 11:42:39 wysłane przez yuki » Zapisane
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 24, 2006, 11:44:40 »

No bo kodona to przecież chłopiec z viktoriańskiej stancji, a nie jakis klubowicz gotycki Tongue Przynajmniej mi zawsze kodona kojarzyła się z krutkimi spodnekami i grzecznym imagem Cheesy

yuki
Gość
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 24, 2006, 11:55:36 »

grzeczny? hehehe... przecież to buntownikw kratkowanych spodenkach, wysokich butach i mocnym make-up Smiley... to taki zbudnowany chłopak co nosi koronkowe renkawki.
TanatoPhobia
Newbie
*

Dla Tylko Wybranych...+:]
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 25, 2006, 12:27:59 »

^^ pomijając wasze kodony ^^ to mojim skromnym zdaniem piercing z loliciarstwem w parze nie idą ale wszystko zalezy od tego w jakim stopniu ktos czuje sie lilitą  i chce nia byc bądź też piercing pozostał mu po dawnych fascynacjach wszsystko zalezy od czegos ale typowe loliciarstwo i piecing.. jakoś nie bardzo mi sie widzi Smiley

^^ Industrialny Banan ^^
kasiotfur
.~*EMPEROR*~.
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 25, 2006, 09:23:20 »

Mysle, ze kolczyk, (byle nie za duzo), pasuje nawet do sweet lolity. Dodaje jej takiej minimalnej drapieznosci Smiley

yuki
Gość
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 25, 2006, 11:40:36 »

drapieżność zaczyna się gdy przebijemy sobie chrząstek lub inne miejsce prócz standardowych 2 dziurek. Ale kolczyki u młodych dziewczyn to pierwsze takie rozdziewiczenie z dziecinnością i pierwsza chęć dorośnięcia. Dlatego w SL, cóż to zależy co chcemy osiągnąć Smiley
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 25, 2006, 11:44:13 »

Przecież kloczyki robi sie nawet 1 rocznym dzieciom Tongue Wiec jakie rozdziewiczanie znowu Tongue:P
Widziałem na imprezie panne co sie w sweet lolite ubrala ale miala kolczyk w przegordznie noswej do tego jeszcze miala tam kolucho i wygladałą jak świnia albo krowa za przeproszeniem Cheesy

yuki
Gość
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 25, 2006, 11:46:16 »

jakoś nie widziałem jeszcze paro miesięcznego dziecka z kolczykami w brwi ... btw, to twoje zdanie
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 25, 2006, 11:49:28 »

Ale kolczyki u młodych dziewczyn to pierwsze takie rozdziewiczenie z dziecinnością i pierwsza chęć dorośnięcia
no to wskazuje jakbys pisal o kolczykach ogulnie czyli domyślnie w uszach

a żaden szanujący sie salon nie zrobi dziecku ponizej 16 lat zadnego kolczyka na twarzy bez zgody rodzica.

HES
Gość
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 25, 2006, 11:54:35 »

ja bardzo, bardzo lubię kolczyki ale uważam że trzeba mieć we wszystkim umiar. nie podobają mi się całe twarze zakolczykowane. co do lolit wydaje mi się że jak wszystko jest ładnie dobrane to mogłby by pasować. może jakieś kółeczko w nosie Smiley
Mada
Hero Member

聖なる美学

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 25, 2006, 01:46:55 »

Mi sie wydaje ze nie pasuje fo lolity kolczyk na jakiejkolwiek innej czesci twarzy niz ucho. Jezeli punk-loli, to ok, ale wszystkie eleganckie, klasyczne i slodkie style z zalozenia wykluczaja kolczykowanie twarzy.
dokke * pokke
Full Member

poison kiss

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 26, 2006, 08:52:03 »

Według mnie japonki czasami przesadzają z piercingiem - do delikatnej urody nie pasuje tak ciężki piercing jak septum, nasalang, czy bridge... Czasami sie zastanawiam czy to jest kwestia mody, czy im sie to po prostu podoba... Japonki ciężko zrozumieć...

"Osobiście bardzo eleganckie i śliczne obówie"

U are such a nice'n'silly Fashion Victim, poor baby...

Strony: [1] 2 3 ... 5
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!