Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Czarnoskóre/Grube Lolity

Strony: 1 ... 13 14 [15]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czarnoskóre/Grube Lolity  (Przeczytany 10879 razy)
kasiotfur
.~*EMPEROR*~.
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #210 : Marzec 19, 2011, 08:11:25 »

Zgadzam się, ale ten temat ma 14 stron, warto je przeczytać i wtedy odpowiedzieć, bo to co napisałaś zaczyna ten temat od nowa, zamiast odnieść się do tego co inni pisali.

Loivissa
Sr. Member

omnomnom.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #211 : Lipiec 25, 2011, 11:05:40 »

Pewnie nie wnoszę wiele do tego tematu, ale nie chciałam też kontynuować wypowiedzi z tego tematu.

Uważam, że zależy. Na początku, gdy ujrzałam pierwsze lolicie stylizacje(na zdjęciach oczywiście) i zaczęłam drążyć temat w internecie, aż stało się to obsesją mych oczu uważałam, że taki styl to zapewne tylko dla takich o laleczkowych budowach ciał, mianowicie szczupłe, patyczkowate nóżki i rączki, niekoniecznie wysokie, brzuch płaski jak deska... Teraz wiem, jak bardzo się myliłam, widzę siebie w lustrze i kontrast między pasem a biodrami myślę "no tak, może jeszcze trochę szerzej, czemu nie?!" będąc w krótkich spodenkach/spódnicy do połowy ud, a kiedy indziej przeglądam się w loliciej stylizacji ciesząc się, że moja pupa i biodra nie jest tu widoczna, a nawet (hahah XD) wspomaga puff! I ogólnie wydaję się szczuplejsza. Tak więc szerokie biodra to nie powód do płaczu, żywy przykład na to już podawałyście w temacie o fasonie ( http://egl.livejournal.com/17150077.html ).

Są też bardziej "hardcorowe", które masą ciała przewyższają parę przeciętnych lolit razem wziętych - nie, że jestem zgryźliwa i sobie myślę, jak to fajnie, że jestem szczupła w pasie tralalala, ale przyznajmy szczerze tej pani to nie pasuje, a jej słit focie, dziubki, niektóre tytuły i podpisy mówią same za siebie:
http://punk-girl92.deviantart.com/art/dreamy-207982222?q=gallery%3Apunk-girl92%2F600893&qo=17
Uważam, że dziewczyna nie potrafi popatrzeć na siebie krytycznie, zwłaszcza ukazując zdjęcia, gdzie po prostu brzuch zaraz jej wylezie spod koszuli. Nie mnie oceniać, ujmę to delikatnie, lecz jej niezbyt w takich kreacjach. Nie wiadomo, czy pani jest chora, czy po prostu lubi jeść, ale ja z taką masą ciała próbowałabym czegokolwiek i jeśli miałabym pokazać się w połączeniu 'fat&lolita', to z pewnością wybierałabym koszule dłuższe, z mniej prześwitujących materiałów, spódnice o wysokich stanach, gorsety(widziałam takie na takie szerokości), choćby jak ta blogowiczka:
http://cupcakesclothes.blogspot.com ...
...choć w tym przypadku z kolei mogłabym rozważać o kolorach i printach(chyba coś tam pisałam na ten temat w podanym wyżej temacie).

Rosehime - dziewczyna z 2 pierwszych zdjęć jeśliby tylko chciała(ale jak wyżej, o ile to nie jest jakaś choroba) mogłaby nad sobą popracować, bo jej twarz jest niczego sobie, całkiem do loli pasuje, a dolita, no nie oszukujmy się, po prostu facet, który włożył kieckę, ponadto nie podoba mi się :x, ale gusta są różne.

Co do lolit czarnych - stylizacji widziałam mało, zdjęcia nie były ambitne no i całokształt nie podobał mi się. Lolity to zawsze mi się z porcelanowym odcieniem skóry kojarzył, ale to są stereotypy, których nie popieram, jeśli jakieś ciekawe znajdziecie możecie mnie uraczyć, z miłą chęcią. ;3

blogspot, fotoblog. Devils never cry.
~~Menoa.
HimeSisi
Newbie
*

« Odpowiedz #212 : Lipiec 26, 2011, 10:21:21 »

Lolity z nadwagą - jak z jakąś niewielką, to mi nieprzeszkadza, choć przyznam że czarnoskóre lolitki nie przypadły mi do gustu  Undecided
Cathy_Orchid
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #213 : Lipiec 27, 2011, 01:05:02 »

Przy loli z nadwagą dużo robią odpowiednie fasony.
Sama ważę "trochę" więcej niż standardowa lolita, i zdążyłam wypracować pewną świadomosć fasonów loli, które nosić mogę, a które nie ^^
Raz nieszczęśliwie na szybko zestawiając ciuchy włożyłam nieprzylegającą koszulę NA JSK, skutek był opłakany.
Ale ciuch dopasowany w talii, spódnica szyta z klinów czy z zaszewkami - i już sylwetka nie jest poszerzona.

A osobiście uważam, że okrągła lolitka z dziecięcą buzią może wyglądać uroczo w sweet. Przyjrzyjcie się nogom i twarzom porcelanowych laleczek Smiley
Unicorn
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #214 : Październik 16, 2011, 12:21:37 »

A osobiście uważam, że okrągła lolitka z dziecięcą buzią może wyglądać uroczo w sweet. Przyjrzyjcie się nogom i twarzom porcelanowych laleczek Smiley

Zgadzam się C:

Strony: 1 ... 13 14 [15]
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!