Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Czarnoskóre/Grube Lolity

Strony: [1] 2 3 ... 15
  Drukuj  
Autor Wątek: Czarnoskóre/Grube Lolity  (Przeczytany 10879 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
blackqueen2
Hero Member

Najlepsze krzesła są na lotnisku w Stansted

Zobacz profil WWW Email
« : Styczeń 27, 2010, 08:06:11 »

Nie wiem czy mogę to powiedzieć ale coś mi się dzieje jak widzę murzynkę czy grubą osobę ubraną  daily_lolita. Być może powinno to być w innym temacie ale tego właśnie nie lubię w lolita fashion. Nie jestem żadną rasistką ale po prostu wg mnie to tak strasznie nie pasuje i wygląda na nich okropnie (w moim mniemaniu bynajmniej)
Wiem, że takie osoby też chcą wyglądać fajnie i mieć swój styl ale chyba najpierw powinny poprosić o radę kogoś szczerego aby im powiedział jak naprawdę w tym wyglądają i czy dobrze się prezentują czy nie. Sama przyznam, że jak jeszcze miałam trochę nadwagi to niezbyt dobrze wyglądałam (ale patrząc w lustro w ogóle tego nie widziałam! Widziałam tylko, że owszem mam trochę grube uda
i wałeczki tłuszczu, mimo to myślałam, że wyglądam fajnie) ale matka i babcia powiedziały mi dość dosadnie, ze takie ciuchy dobrze wyglądają tylko na osobach szczupłych bo same nieco pogrubiają. Dlatego czasami posiadanie lustra nie wystarcza, zgodzę się z tym co pisała Tovah, trzeba nauczyć się samodzielnie oceniać nasz wygląd.

Jeśli chodzi o ciuchy to nikogo nie zdziwi, że absolutnie nie toleruję satynowej koronki. Pół biedy jak jest dobra gatunkowo, te błyszczące są absolutnie koszmarne D: Gdyby każda firma ta tańsza i nie tylko byłaby gotowa zawsze dawać bawełnianą koronkę do ciuchów to świat byłby piękniejszy. Wiele projektów jest właśnie popsutych przez taki rząd koronki, która się całkowicie odznacza. Poza tym chyba nie ma rzeczy, która nie spodobałaby mi się co nie oznacza, że każdy bym założyła  Wink

A buty z otwartym palcem? Myślę, że wszystko zależy od stylizacji. Zawsze kojarzą mi się z rockabilly i wystającymi czerwonymi paluchami, tam wyglądają świetnie  Cheesy

My love lives at the end of the rainbow, someday I'm gonna fly there on a firefly...
Cathy_Orchid
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Styczeń 27, 2010, 10:04:28 »

Satynowa koronka? Czegoś takiego jeszcze nie widziałam  Shocked
Masz może jakieś zdjęcie "cudeńka" z taką?
blackqueen2
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 27, 2010, 10:33:45 »

O matko nie satynowa tylko syntetyczna XD Mój błąd Cheesy

My love lives at the end of the rainbow, someday I'm gonna fly there on a firefly...
kaori
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 27, 2010, 02:17:37 »

blackqueen2 - ech niestety zgadzam się co do czarnych i grubych lolit Grin też tak to widzę i aż mnie mdli, jak wszyscy na d_l takiej loli fałszywie słodzą xD przecież szkodzą tylko i wyłącznie jej w ten sposób!

Juka
Hero Member

loveholic

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 27, 2010, 02:29:08 »

wszyscy na d_l takiej loli fałszywie słodzą xD przecież szkodzą tylko i wyłącznie jej w ten sposób!
dobra, ale wiesz - jedni lubia jak im cyganie graja, inni - jak im stopy smierdza. wiec skad wiesz, ze komus sie czarna i/lub gruba lolita naprawde nie podoba? Smiley
i co to znaczy, ze im szkodza?

jesli cos moga kupic wszyscy, to jest dla wszystkich. niezaleznie od koloru skory czy wagi. a to, ze komus sie nie podoba... trudno. bywa i tak i bierze sie pod uwage taka ewentualnosc. problem lezy w tym, aby rozumiec, ze wlasne przekonania nie sa ogolnie przyjetymi ideami, nie sa prawda absolutna. fajnie by bylo, gdyby ludzie dbali o styl swoich wypowiedzi i rozumieli, ze jest naprawde duza roznica miedzy napisaniem "mi sie to nie podoba", a "nie powinno tak byc".

ale swiat nie moze byc za piekny  Grin

Does your depravity know no bounds?
kaori
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 27, 2010, 02:40:03 »

myślę, że jednak większości się to nie podoba ;P no chyba, że ja mam jakieś wygórowane wymagania estetyczne.
a nosić może każdy co chce, ok. tylko co innego, gdy poddaje to ocenie publicznej, prawda?
szkodzą im w ten sposób, że nawet jak ktoś wygląda ewidentnie źle, to i tak mu napiszą, że jest cud miód. ja jeśli wyglądam w czymś grubo, to wolałabym jednak to wiedzieć, niż żyć w przekonaniu, że wyglądam zarąbiście.

Juka
Hero Member

loveholic

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #6 : Styczeń 27, 2010, 02:59:56 »

myślę, że jednak większości się to nie podoba ;P

a dasz sobie za to uciac reke? Smiley

Tovah
Hero Member

FEEDIN' TIEM!

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Styczeń 27, 2010, 03:01:11 »

dobra, ale wiesz - jedni lubia jak im cyganie graja, inni - jak im stopy smierdza.

...Grin
Kwestia przeświadczenia  i estetyki. O ile może mi się nie podobać czarnoskóra lolita o tyle nie powiem, że wygląda w czymś źle. Bo wiele z czarnoskórych lolit przewijających się gdzieś po różnych galeriach wygląda w porządku jeśli chodzi o figurę,  tyle, że te różowe fatałaszki jakoś się z brązem gryzą.

Co do grubych lolit... już pisałam, słowo LOLITA powinno mówić samo za siebie.
Anja
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Styczeń 27, 2010, 03:06:33 »

hmm mi w sumie lolitki które mają trochę więcej ciałka (oczywiście według moich granic rozsądku) nie przeszkadzają, zwłaszcza jeżeli dobrze dobiorą ubrania. A czarnoskóre lolity mi się najzwyczajniej w świecie nie podobają i tak samo jak u blackqueen nie wynika to z żadnych uprzedzeń rasowych ^^
Juka
Hero Member

loveholic

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Styczeń 27, 2010, 03:09:18 »

bo ciuchy lolicie w wiekszosci przypadkow sa projektowane na azjatki. ciezko wiec dobrac cos, co bedzie pasowalo do koloru skory Smiley

Nyu_Chan
Hero Member

love scream party.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Styczeń 27, 2010, 03:14:36 »

Jak dla mnie waga nie ma za wiele do rzeczy, bo można mieć parę kilo więcej i też wyglądać fajnie, ale jeśli ktoś nie potrafi obiektywnie na siebie spojrzeć to nic mu nie pomoże. Do ciemnoskórych lolit też nic nie mam, uważam że wyglądają słodko :3.

gdzie tam miłości do żarcia.
Miaka
Hero Member

girl geek

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Styczeń 27, 2010, 03:15:45 »

hm... ja powiem, ze mi lolity przy tuszy nie przeszkadzaja. moim zdaniem nie ma zadnych organiczen kto moze byc lolita kto nie (choc nie watpie ze przy gyaru juz ciezko by bylo osobie z pelniejszymi udami paradowac w micro mini). Oczywiscie, ze styl pogrubia, ale kupe rzeczy tez pogrubia i to nie znaczy, ze kazdy musi tego unikac.

a czarnoskore lolity czesto tez potrafia ubrac sie ladnie, choc rzeczywiscie widzialam tez takie w "rozowym" i to fakt, to do nich nie pasuje Sad.

a jesli juz mowimy o tym co nam sie podoba na egl livejournal no to ja powiem, ze sa takie 2 dziewczyny (nie bede glosno mowic jakie, bo nawet nie pamietam ich nickow), bardzo czesto pokazuja swoje coordinaty ale maja tak szpetne twarze Sad i wciaz nie moge zrozumiec, czemu  wystartowaly w konkursie bodyline. no po prostu. rece mi czasami opadaja z braku samokrytycyzmu takich osob. to tyle Smiley.
kaori
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #12 : Styczeń 27, 2010, 03:22:18 »

myślę, że jednak większości się to nie podoba ;P

a dasz sobie za to uciac reke? Smiley

nie, dlatego napisałam, że tak myślę, a nie, że tak jest. to było przypuszczenie Tongue

hmm i fakt, moja wypowiedź bardziej odnosi się do lolit grubszych niż do czarnoskórych.

blackqueen2
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #13 : Styczeń 27, 2010, 04:11:14 »

Nigdzie nie napisałam, że w/w dziewczyny nie mogą nosić takich czy takich ciuchów, nie mówię nikomu jak ma się ubierać póki sam nie poprosi o radę/opinie. Uważam, że każdy może ubierać tak jak mu się podoba, taka murzynka czy otyła dziewczyna też chcę mieć swój styl i czuć się wyróżniona na tle tłumu. Doskonale to rozumiem.
Jednak uważam, że są pewne granice dobrego smakui tutaj mam akurat na myśli lolitki nieco tęższe. Kilka kg nadwagi rzadko wygląda jakoś szczególnie źle, poza tym na daily_lolita jest mnóstwo takich dziewczyn,które faktycznie super szczupłe nie są ale potrafią tak genialnie dobrać ciuchy, ze wyglądają świetnie i wcale ich nadwagi nie widać, mimo falbanek/halek etc.
No i żeby nie było nikomu nie każe się odchudzać, ważne żeby czuć się dobrze w swoim ciele jednak jeśli ktoś chce ważyć 100+ to niech się liczy z tym, że powinien umieć dobrze dobrać ciuchy do swojej tuszy. Zawsze lepiej wygląda osoba zadbana czysta niż w męskim t-shircie bez makijażu itd.

A z tą nieszczerością to jakaś masakra dla mnie. Zamiast wyrazić szczerą opinię to zwyczajnie kłamią. Potem się dziwić ze taka osoba niesłysząca żadnej krytyki dalej robi te same błędy.

hebiichigo
Hero Member

Pretty Hate Machine

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Styczeń 27, 2010, 04:24:00 »

Jak komus sie podoba, ze wazy wiecej niz 100kg i czuje sie z tym dobrze, to jest zwyczajnie chory, ma chore cialo i umysl i mozna go porownac z anorektyczkami. Nie bede z tym dyskutowac.
Niech kazdy ubiera sie tak jak chce, ale niech jednoczesnie bedzie gotowy na to, jak inni go widza ( nierzadko maja racje )
Juka, zdajesz sie nie rozumiec problemu. Na daily lolita jest masa zdjec dziewczyn odrazajacych, tluszcz im sie wylewa przez falbanki, czarnoskore dziewczyny, czesto tez grube, o WIELKICH ustach, zakladaja rozowe,  delikatne sukienki, a mnostwo osob im slodzi, i klamie ze wygladaja olsniewajaco. Mnie jeszcze wkurzaja do tego rozmazane zdjecia.

WYPRZEDAZ LOLICIEJ SZAFY
http://www.gothiclolita-poland.com/forum/index.php/topic,1485.0.html

those who have suffered, understand suffering,
and thereby extend their hand
the storm that brings harm
also makes fertile
blessed is the grass
and herb and the true thorn and light

Strony: [1] 2 3 ... 15
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!