|
Cheshire Cat
|
 |
« Odpowiedz #1005 : Lipiec 04, 2010, 09:25:44 » |
|
Tak naprawdę przecież można byc z kims i mozna mieć rożne zainteresowania. Nigdy nie ma się na wszystko tego samego poglądu, trzeba wypracować porozumienie  i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #1006 : Lipiec 04, 2010, 10:28:19 » |
|
Nigdy nie ma się na wszystko tego samego poglądu, trzeba wypracować porozumienie  i tyle. tak! Np. dziś mieliśmy iść na wybory, ale skoro głosowalibyśmy oboje na różnych kandydatów to zgodnie postanowiliśmy nie iść wcale, bo na jedno wychodzi  Tu nawet nie chodzi o pogląd tylko gust... Przecież to jasne, że się wszyscy różnimy, a ta wychwalana pod niebiosa tolerancja polega na tym właśnie żeby się różnić i przedstawiać swoje zdanie, tyle tylko że w kulturalny sposób  Huh, widzę że wyciągnęłam jakiś gruby temat na wierzch skoro jeszcze nie umarł 
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
Cheshire Cat
|
 |
« Odpowiedz #1007 : Lipiec 04, 2010, 10:48:17 » |
|
Pewnie, ze gruby temat  Zahacza o chęć utworzenia i utrzymania totalnej symbiozy - właściwie do pewnego momentu byłam przekonana, że kazdy chce tak, by zlewać się w jedno, chcęć tego samego, słuchać tego samego, lubić to samo  Ale okazuje sie, ze niekoniecznie, a jeżeli nawet - to i tak zawsze jest sie odrebnym człowiekiem i poprostu trzeba się polubić nawet za różnice 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MurasakiUsagi
|
 |
« Odpowiedz #1008 : Lipiec 05, 2010, 12:02:28 » |
|
dobrze gdy przeciwieństwa się uzupełniają:) a świat byłby nudny gdyby wszyscy byli tacy sami
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Orlaith
|
 |
« Odpowiedz #1009 : Lipiec 05, 2010, 12:19:07 » |
|
Naukowo udowodnione jest przecież, że im większe różnice w genotypie, tym bardziej ludzi ciągnie do siebie 
|
|
|
|
|
|
Widmo ukazało się Marysi.
|
|
|
|
Cheshire Cat
|
 |
« Odpowiedz #1010 : Lipiec 05, 2010, 01:43:34 » |
|
Ja jestem zainteresowania tymi badaniami - masz może źródło? Mam wrażenie, ze różnice w genotypie nie oznaczają braku dążenia do symbiozy. Poza tym - mówię o takiej możliwości, a nie o tym, ze ZAWSZE tak jest. Mówię, że ja myślałam, że ludzie tak mają, bo ja tak mam  I inna sprawa - by ta druga osoba chciała tego samego, ale zeby wspólnie tworzyć parę zupełnie inna od reszty swiata. Nie brzmi romatycznie? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miyoshi-chan
|
 |
« Odpowiedz #1011 : Lipiec 05, 2010, 11:16:00 » |
|
ale z drugiej strony o co wlasciwie chodzi...nie chcecie zeby sie gapili, przeszkadza wam to ... no to nie zakladajcie dziwnych ciuchow... bo to oczywiste ze sie zwraca na siebie uwage wygladajac inaczcej niz ogol. i tak bylo, jest i bedzie zawsze... mnie to tam nie przeszkadza, raczej bawi:)
naj
Gapić się imo mogą ale bez agresji np. Żal co to wgl jest,w czym ty chodzisz i tp. Jeżeli jesteśmy odważniejsze możemy powiedzieć:w tym co lubię i tyle a jeśli nie to ucichnąć i nie zwracać na to uwagi. U mnie tylko młodzież się czepia a reszta osób woli nam robić zdjęcia xDD
|
|
|
|
|
|
Spocząć jako bezimienna. W sercu czuję pustkę
|
|
|
|
Orlaith
|
 |
« Odpowiedz #1012 : Lipiec 05, 2010, 01:32:00 » |
|
Źródła ci nie podam niestety, lubię oglądać kanały discovery i tam kiedyś się na coś takiego natknęłam. W skrócie: różne geny dają większe prawdopodobieństwo zdrowego potomstwa (dlatego właśnie kazirodztwo jest be), biologicznie więc im bardziej inny genotyp, tym atrakcyjniejsza osoba. A rozpoznaję się taką osobę po tym, że pot na skórze każdej osoby rozkłada się trochę inaczej, a co za tym idzie osoba o genotypie podobnym pachnie nam nieprzyjemnie, a o w miarę różniącym się całkiem atrakcyjnie. Tyle pamiętam ^^'
|
|
|
|
|
|
Widmo ukazało się Marysi.
|
|
|
|
sythriel_
|
 |
« Odpowiedz #1013 : Lipiec 05, 2010, 02:39:27 » |
|
A W skrócie: różne geny dają większe prawdopodobieństwo zdrowego potomstwa (dlatego właśnie kazirodztwo jest be), biologicznie więc im bardziej inny genotyp, tym atrakcyjniejsza osoba.
A to to akurat prawda, na Islandii zyje bardzo niewielu ludzi ( z 300.000 ludzi, czyli tyle co w srednim miescie w Polsce) i wszyscy sa tu jakos ze soba spokrewnieni, bardzo czesto kuzyni zenia sie miedzy soba itp. I jest wlasnie BARDZO wielu ludzi z zespolem downa i tym podobnymi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mary_neko
|
 |
« Odpowiedz #1014 : Sierpień 21, 2010, 06:43:29 » |
|
Wczoraj dwie babcie, jak mnie zobaczyły, to zbulwersowane zaczęły szeptać miedzy sobą, że to już sodoma i gomora i że dobrze, że ich wnuczki tak nie wyglądają :  A oprócz tego spotkałam się z masą miłych reakcji. No, oprócz standardowego nazywania mnie emo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #1015 : Sierpień 21, 2010, 06:44:38 » |
|
Wczoraj dwie babcie, jak mnie zobaczyły, to zbulwersowane zaczęły szeptać miedzy sobą, że to już sodoma i gomora i że dobrze, że ich wnuczki tak nie wyglądają :  może ich wnuczki to rasowe solary hahaha rzeczywiście lepiej xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
parow_chan
|
 |
« Odpowiedz #1016 : Sierpień 21, 2010, 07:22:00 » |
|
Ostatnio jakieś 'imoł' laski do mnie i mojej koleżanki się przyczepiły i zaczęły krzyczeć 'jak wy sie ubieracie, w takich rzeczach to ja śpię itp.' Ale przeszłyśmy dalej bo nas to nie rusza. xD Albo jakiś tydzień temu szłam jeszcze z inną koleżanką tak tró lolicio ubrana i jakaś dziewczynka podbiega do mamy i 'Patrz jak te dziewczynki są przepięknie ubrane' xD
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2010, 07:24:36 wysłane przez parow_chan »
|
|
|
|
|
|
Difteria
|
 |
« Odpowiedz #1017 : Sierpień 21, 2010, 10:47:34 » |
|
Mną się zachwyca wujek dentysta, co prawda ma czasem ironiczne komentarze, ale mimo wszystko podoba mu się "księżniczkowy wygląd" (i standardowo wypytuje o wszystko kiedy jakimś ustrojstwem sprawdza mi zęby, a ja nie mam możliwości odpowiadania  ) I mnie się tylko wydaje, czy dla osób postronnych stroje lolicie w kolorach innych niż czerń są dużo bardziej... kontrowersyjne?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
parow_chan
|