|
Cathy_Orchid
|
 |
« Odpowiedz #60 : Styczeń 28, 2010, 09:03:39 » |
|
Hmm, chyba złapałam o co chodzi i obmyslam przeróbkę. A poza tym detalem jak cię całość prezentuje? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tovah
|
 |
« Odpowiedz #61 : Styczeń 28, 2010, 09:08:12 » |
|
Poza tym, jak dla mnie, mocno w porządku.  I ładnie Ci w czerwonym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cathy_Orchid
|
 |
« Odpowiedz #62 : Styczeń 28, 2010, 09:09:55 » |
|
Dziękuję  Zastanawiam się tylko, czy doszywać tą falbanę, czy dorabiać długą spódnicę. Jeśli teraz ktoś powie, że puff jest za mały, to się załamię, bo pod sukienką jest mała krynolinka nad kolano i halka...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #63 : Styczeń 29, 2010, 12:33:11 » |
|
sliczna  )) pieknie w tym wygladasz, jak ja lubie jak sukienka jest za kolana, to tak slicznie wyglada szczegolnie w pozach siedzacych:)) co do rekawkow to chyba dobrze by wygladala na kims z rozlozystymi, bo na tobie one po prostu klapna. jest naprawde super, tylko czy ona cie za bardzo nie pogrubia?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #64 : Styczeń 29, 2010, 12:45:53 » |
|
Wygląda fajnie, choć dla mnie jest zbyt prosta, puffu nie widać totalnie, bo dałaś złe zdjęcia....i faktycznie Cię pogrubia i to dość mocno :<
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cathy_Orchid
|
 |
« Odpowiedz #65 : Styczeń 31, 2010, 01:25:32 » |
|
Szczupła to ja nie jestem, więc az tak mnie nie pogrubia, może te rękawki dają niekorzystny efekt poszerzenia sylwetki jak w sukniach z lat 30-tych XIX wieku... Mam w planach schudnięcie o jakieś 15 kilo więc moze wtedy i po zwężeniu będzie git  Tu jest zdjęcie calej postaci (tylko twarz wyszła jak nacpana, więc przycięłam):  Mała usterka na dolnym brzegu spódnicy juz została naprawiona.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #66 : Styczeń 31, 2010, 01:53:43 » |
|
W całości wygląda całkiem fajnie  i nie widac, zeby aż tak pogrubiała, hm...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #67 : Styczeń 31, 2010, 02:05:43 » |
|
Cathy, Ty gdzieś chyba pisałaś ile ważysz... Ja patrząc na te zdjęcia nie mogę w to uwierzyć <szczupłe łydki *___* chcę!!>
czerwona sukienka casualowa ale bardzo ładna... jeszcze tylko jakieś dodatki i wszystko pięknie ^^
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
Cathy_Orchid
|
 |
« Odpowiedz #68 : Styczeń 31, 2010, 02:09:17 » |
|
Jakbym zdjęła spodnicę, byś uwierzyła  Chciałam taką casualową, ale że mi został materiał, to wykombinuję taką bardziej falbaniastą  Kupiłam w lumpie bordową bluze z aksamitu z zamiarem powycinania z niej klinów, więc kombinuję coś w kilku odcieniach czerwieni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MurasakiUsagi
|
 |
« Odpowiedz #69 : Maj 23, 2010, 11:04:51 » |
|
pogrubia Cie:( może ciut dłuższą halkę daj żeby brzeg spódniczki też był uniesiony to powinno być ok zgadzam się, że rękawki trzeba jakoś zmienić
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #70 : Maj 29, 2010, 08:54:05 » |
|
Bluzke masz czarna czy brazowa? Ta sukienka jest w porzadku, tylko jeszcze bym ja przerobila, a mianowicie zrobila jakis dekolt, taki polkolisty, wtedy bedzie bardzo ladnie. No i koniecznie do tej sukienki koszula z bogatymi rekawami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cathy_Orchid
|
 |
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 28, 2010, 08:58:03 » |
|
hebiichigo, jak tylko takiej koszuli się dorobię (lub wyprodukuję) to zamierzam tak zrobić  Zastanawiam się cały czas, co z tymi rękawkami zrobić. Mam jeszcze sporo tego materiału, więc może dodam falbane na dole spódnicy (żeby tak nie opadało). Boję się troche dodawac białej koronki do niej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MurasakiUsagi
|
 |
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 28, 2010, 11:55:05 » |
|
też bym się bała dodać białą koronkę to może zepsuć ogólny efekt, który jest ładny może czerwoną albo czarną?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cathy_Orchid
|
 |
« Odpowiedz #73 : Sierpień 15, 2010, 10:42:25 » |
|
Zauważyłam, że sukienka duzo zyskała, jak podepnie się dół spódnicy w takie fałdy/półkola, nowiadomoocochodzi, i założeniu jej na czarną falbaniastą spódnicę pod spód  Nie mogę się doczekać spotkania, mam nadzieję, że jakaś dobra dusza ustrzeli, jak obecnie wygląda. (Koronkę sobie darowałam  Jak już to kołnierzyk, żabocik z czarnej)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|