|
kaori
|
 |
« : Wrzesień 23, 2009, 01:48:26 » |
|
http://www.fashionsnoops.com/sem_blog/defaultblogmsg.asp?id=442tu jest mniej więcej wyjaśnione o co chodzi. jeśli ktoś nie rozumie po angielsku, to w skrócie wygląda to tak: spódniczki o linii A, bufiaste rękawy, naturalne materiały, retro wzory, kolory ziemi, koronki, falbanki (ale w dużo skromniejszym wydaniu niż u loli) ja się dowiedziałam o tym dopiero dzisiaj; przypadkiem przeglądając jedną stronę natknęłam się na to słowo i zaczęłam szukać w sumie brzmi fajnie i ubrania w podobnym stylu już jakiś czas mi się podobają, a nawet nie wiedziałam, że to ma jakąś nazwę ^^" myślę też, że cechy tego stylu dobrze się też wpisują w lolitę i połączenie obydwóch mogłoby naprawdę fajnie wyglądać. byłabym wdzięczna za więcej info od osoby, która cokolwiek na ten temat wie    
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 23, 2009, 02:13:49 » |
|
ubranie tej drugiej jest na prawdę prześliczne ^^ i wygląda uroczo  no ale też pierwszy raz o tym słyszę^^'
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Faun
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 23, 2009, 02:59:38 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 03:15:40 wysłane przez Faun »
|
|
"Kobieta nie jest kobietą kiedy nie jest ładna, a mężczyzna nie jest mężczyzną kiedy nie jest brzydki"
|
|
|
|
Arisuu
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 23, 2009, 03:52:23 » |
|
A mnie się średnio podoba, kojarzy mi się ze wsią :< Takie dziwna - country - lolita - vel wieś...
|
|
|
|
|
|
Dobry kotek niecnotek.
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 23, 2009, 03:58:00 » |
|
ładnie toto wygląda, ale myślę że wymaga sporo inwencji. bo te wszystkie ubrania same w sobie są całkiem zwykłe i żeby coś stworzyć ładnego z nich trzeba pokombinować..
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
Arisuu
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 23, 2009, 04:08:04 » |
|
No, sukienkę prawie taką samą jak ta na 1. zdjęciu widziałam w sieciówce :< w sumie można w normalnych sklepach taką garderobę kompletować, ewentualnie lekkie przeróbki dodawać...
|
|
|
|
|
|
Dobry kotek niecnotek.
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 23, 2009, 04:14:27 » |
|
Jakie to urocze <3 ooo strasznie fajna rzecz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Faun
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 23, 2009, 04:16:47 » |
|
To chyba w sumie podchodzi pod Natural kei.
Tak, racja, łatwo znaleźć takie rzeczy w normalnych sklpeach, chociażby Orsay.
|
|
|
|
|
|
"Kobieta nie jest kobietą kiedy nie jest ładna, a mężczyzna nie jest mężczyzną kiedy nie jest brzydki"
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 23, 2009, 04:18:15 » |
|
slodki styl^^, sama chetnie bym pobiegala w dlugich sukienkach ^^.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arisuu
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 23, 2009, 04:19:34 » |
|
Kaori - rzeczywiście pod natural podchodzi  Faun: Orsay? Ja bym powiedziała, że Cubus i Pull&Bear, jeśli ktoś lubi kolorki (jak ja na przykład  )
|
|
|
|
|
|
Dobry kotek niecnotek.
|
|
|
|
Faun
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 23, 2009, 04:21:09 » |
|
A często można znaleźć w Orsayu tego typu rzeczy, nie dużo ale są. A po za tym dałam taki przykład. xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Inari-sama
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 23, 2009, 04:22:22 » |
|
jakie to fajnie....pierwszy raz o tym słyszę, ale bardzo fajna moda...jak już będę za stara na loli to może na natural się przerzucę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 23, 2009, 04:29:40 » |
|
ja sie podobnie ubieram jesli nie nosze loli o; nawet nie wiedzialam, ze to jakis styl i sie nazywa jakos ^^"
|
|
|
|
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
LivingDeadGirl
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 23, 2009, 04:44:45 » |
|
Ale śliczne ^^. Zawsze podobały mi się takie ubrania,mam nawet kilka w szafie, ale - podobnie jak Alabaster - nie wiedziałam, że to się jakoś nazywa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|