Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Wasze początki :)

Strony: 1 ... 5 6 [7]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wasze początki :)  (Przeczytany 8195 razy)
Tsukiaisuishou
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #90 : Styczeń 08, 2012, 05:22:30 »

Nie będę wyjątkiem, jeśli stwierdzę, że moje początki właśnie trwają ^^

O lolitach dowiedziałam się stosunkowo późno, ponad pół roku temu, podczas gdy moja fascynacja Japonią trwa od jakichś 3 lat. Zafascynowały mnie gothic lolity, teraz moje zainteresowania stylem są trochę szersze, ale nadal trwam w postanowieniu, że od sweetloli trzymam się z daleka, chociaż czasem podobają mi się jakieś pojedyncze ciuszki, np. pokochałam print w truskawki Cheesy - tylko błagam, nie na różowym tle. Co do ubrań, nie mam zbyt dużo pieniędzy, więc na jakieś super ubrania raczej nie będzie mnie stać, szyć też nie umiem, ale coś tam jednak już mam. W sumie nie stoję tak źle, na razie z tego co w szafie widzę, mam już ok. 6 zestawów. Na razie jeszcze zbieram rzeczy, z oficjalnym loliceniem ruszam na wiosnę.

Trzymajcie za mnie kciuki Wink

Rinni
Jr. Member
**

Doll from the attic.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #91 : Luty 13, 2012, 06:55:10 »

Moje Lolicie początki zaczęły się pod koniec piątej klasy podstawówki, zaczęło się od tego, że kupiłam pierwszą mangę i równocześnie zainteresowałam się Japonią, później zaczęłam szperać w internecie na ten temat, który jak wiadomo jest bardzo obszerny i przypadkowo trafiłam na bloga, gdzie zostały opisane popularniejsze style, które można ujrzeć na Harajuku, wtedy po raz pierwszy usłyszałam o Lolita Fashion. Styl bardzo mi się spodobał, zaczęłam ściągać Gothic Lolita Bible i więcej czytać na ten temat (ideologia, jak powinna wyglądać prawdziwa Lolita etc.), ale wtedy kompletnie nie wiedziałam jak i gdzie (prócz japońskich brando) kupić te ciuszki, natrafiłam wtedy na kilka 'true' sukienek na allegro. W szóstej klasie, bardzo spodobały mi się neonowe, landrynkowe kolory, moje zainteresowanie Lolitą zmalało, zaczęłam ubierać się jak Decora czy Fairy-kei (brr!). Na szczęście był to tylko okres przejściowy, kiedy poszłam do gimnazjum kupiłam swoje pierwsze koszule, spódniczki i sukienkę Lolita, zaczęłam wybierać stonowane kolory. poczytałam i założyłam sobie Paypal'a, zamówiłam halkę z Clobba (po złożeniu zamówienia nie posiadałam się z radości), a obecnie czekam na sukienkę i buciki.

Strony: 1 ... 5 6 [7]
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!