Amanda
Newbie
|
 |
« : Lipiec 23, 2009, 09:34:17 » |
|
Trochę boję się zaczynać nowy wątek, bo może akurat już taki istnieje (choć szczerze powiedziawszy takiego tu nie znalazłam), ale chciałabym się Was wszystkich zapytać jak zaczęła się Wasza przygoda z lolceniem  (jeśli jednak taki temat już się pojawił przepraszam za niedopatrzenie i proszę o usunięcie tego)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 24, 2009, 08:21:55 » |
|
To było dawno temu, a moje początki można oglądać w archiwum  w moim temacie, jest z czego pobrechać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Faun
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2009, 09:37:16 » |
|
Moje początki? Są teraz. XD Mam jedynie dwie spódnice i to do EGA, dwie ewentualne koszule i bluzkę, która też jest ewentualna. A prawdziwa spódniczka leci do mnie właśnie z Japonii. xp
|
|
|
|
|
|
"Kobieta nie jest kobietą kiedy nie jest ładna, a mężczyzna nie jest mężczyzną kiedy nie jest brzydki"
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 26, 2009, 09:49:35 » |
|
Jaka? Pochwal się ;p Na dobrą sprawę pierwsze lolicie ciuchy kupiłam mniej więcej rok temu, wcześniej w ogóle mnie to nie ruszało ;p Na forum byłam zarejestrowana od dawna, jednak moja loli aktywność ograniczała się do oglądania zdjęć- niespecjalnie mnie kusiło ubieranie się w takim stylu... Parę lat później z ciekawości zalogowałam się na forum ('ciekawe czy już skasowali moje konto, zobaczę co się dzieje po tak długim czasie'), niedługo potem natknęłam się na wątek o grupowym zamówieniu. Chwila zastanowienia, skonsultowanie z mamą i dołączyłam  I tak zdobyłam swoje pierwsze loli ciuchy  Przez ten czas zmienił mi się trochę gust- porzuciłam marzenia o różowych sukienkach z Meta na rzecz mroczniejszej strony tej mody *mrok*. Nie znaczy to jednak, że całkowicie zrezygnuję ze słodkich ciuchów (kociej spódniczki nikomu nie oddam!) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LivingDeadGirl
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 26, 2009, 11:12:54 » |
|
Moje początki także są teraz xD. Moja szafa zawiera jedynie ciuchy lolipodobne, dalej zbieram na kieckę ^^'
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ichigo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2009, 04:16:17 » |
|
moje początki są również w tym momencie XD moje lolicie "konto": sukienka-x1 (szyta przez ciocie) spódnica-x1 (znaleziona na bazarze) koszula-x3 sweterków mam kilka i jedna bluzeczkę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2009, 05:06:45 » |
|
moje początki sięgają hmmm rokuuu 2006 bodajże, ale wtedy moje rozeznanie co to jest lolita opierałam na obrazkach, zdjęciach itp., czyli jak można się domyślić nie zawsze były one tak naprawdę lolicie - co kto podpisał, za takie ja to brałam XD później się zaczęło czytać i oglądać trochę uważniej i wyszłam na ludzi ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Hime Lala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 26, 2009, 05:35:33 » |
|
Od dziecka miałam styczność z modą,mama umie szyć,prowadziła butiki i miała stosy magazynów o modzie < mam do dziś pierwszy numer Elle itp>. Wykształciła się u mnie pasja związana z modą i pewna cecha : chcę być oryginalna, inna niż wszyscy. Od dziecka lubiłam również filmy kostiumowe  W 6 klasie podstawówki miałam szał na kolor różowy i Japonię,potem zamiłowanie Japonią runeło,a został sam szał różowego. Przeczytałam w magazynie,że Japonki kochają róż i zaczęłam brnąć w tym kierunku ^^" W taki mniej więcej sposób natknęłam się na lolita fashion ... przypadek xD Ale byłam już w tedy w gimnazjum,znalazłam jakieś forum o G&L < nie to > i zaczełam powoli poznawać lolicią filozofię  Następnie zarejestrowałam się tu,pokochałam Baby i epokę rokoko z Marią Antoniną na czele  Od nie dawna lubuję się również w modzie i stylu bycia hime gyaru  Pierwszego zakupu dokonałam na allegro - to był headdres z satyny - koszmar xD Ani razu go nie miałam na głowie,ale kosztował tylko 15 zł więc nie było mi żal. Prawdziwego zakupu dokonałam w 2 klasie gimnazjum : gothic&lolita bible extra i album G&L  Pokazywałam mamie te wszystkie stroje,headdresy - mimo,że ona nigdy tego nie odróżnia - aby jej pokazać,że chcę być właśnie taka. Kupiłam bluzkę Baby od Mady  Następnie zamówienie z Meta,bunny-bear i parasol z Baby, spódniczki BL dzięki Kar Lin i suknia AP  Cały mój dorobek lolici ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 26, 2009, 06:22:51 » |
|
bunny-bear Którego - pomimo nowej, mrocznej (lol) wizji swojej szafy- cholernie ci zazdroszczę ;p W sumie ostatecznie nie wyliczyłam swojego dorobku loliciego! Nie będę gorsza ;p Aktualnie w szafie znajduje się spódnica w nutki z BL i druga, w truskawki, z tej samej firmy, poza tym dream skirt, czyli Cat Door Print z Meta, skarpetki z BL, a cała reszta z normalnych polskich sklepów  Nie ma co wymieniać, większość i tak łączę z normalnymi strojami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Hime Lala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 26, 2009, 06:31:31 » |
|
no ja też łączę ze stylem codziennym  i dodatki kupuję w zwykłych sklepach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rikli
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 26, 2009, 08:44:38 » |
|
początki? zaraz poświętach wielkanocnych tego roku ;d lolity, ee, widziałam wcześniej na konwentach - mniej więcej przez to wiem w ogóle co to jest. moja nagła, jak grom z jasnego nieba, fascynacja zaczęła się po zobaczeniu stroju tamiko na magni tegorocznym... i jakoś mnie to zainteresowało, odkryłam to forum i bęc! na razie tego się trzymam, poowooli jakoś uzupełniam swoją szafę. lada dzień będę miała spódniczkę z f+f, jeszcze dłuższa chwila i będą butki... trwa też polowanie na kiecki. tak to mam trochę ciuchów pod loli w szafie, trzy bluzki, 2-3 spódnice nadające się na casuala... a dodatki, jak się okazuje, zawsze miałam XD i oczywiście cały czas jakieś dokupuje... no i jednak jestem zwolenniczką casuala i co jakiś czas zdobywam jakieś ładne t-shirty, które mogą podpasować ;3 pytanie: ile wytrwam? 
|
|
|
|
|
|
back then...the only thing i had plenty of was wishes ♥  동방신기 fighting!
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 27, 2009, 12:02:27 » |
|
Ja to mam czasem ochotę odciąć się od moich początków xD opierało się to bardziej na zasadzie eksperymentów z modą i "wyglądaniem tak jak nikt". Byle dużo i mnóstwo koronek, itp. Dlatego teraz nauczyłam się czego nie nosić i w czym wyglądam źle. Hmm zaczynałam jakoś 2,5 roku temu jak zobaczyłam Manę ^^' i on był dla mnie jedyną, wzorcową i godną naśladowania lolitą. Wcześniej, bodajże w ś.p. gazecie Kawaii natknęłam się na jakieś zdjęcia lolit, a były to czasy, gdy interesowałam się modą gotycką (też zresztą bardzo pobieżnie). Spodobała mi się przede wszystkim sylwetka lolit. No i już od dawna byłam zakochana w butach na koturnie. A w miarę przyzwoicie i bardziej świadomie zaczęłam się ubierać jakiś rok temu. W mojej szafie jest jeszcze za mało fajnych full lolicich ciuchów, ciągle uzupełniam szafę, na razie nie zamierzam prędko zrezygnować z loli, chociaż ja już nie dziecko i "powinnam w końcu wydorośleć" (lol). Ale pozbyłam się już wszystkich starych i brzydkich ubrań z czasów moich początków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 27, 2009, 09:50:05 » |
|
Ja zaczynałam strasznie dawno. Gdzieś na forum się wyzewnętrzniałam już, że zaczęło się od piosenek Gwen Stefani o harajuku girls. A później zaczęłam grzebać w internecie, dość szybko trafiłam tutaj i poszło już z górki. Na początku miałam fazę i nosiłam się w loli 24 godziny na dobę, ale po jakimś pół roku mi przeszło. Teraz mój problem jest taki, że dużo bardziej lubię dżinsy niż loli i szkoda mi trochę kasy na rzeczy, które ubiorę raz na pół roku.
Stan szafy na dzisiaj: spódniczka w Alicję z bl, spódniczka w nutki z bl, czarna z retroscope, czarna z metamorphose, czarna sukienka z momo i sukienka z infanty - print z Alicją (która jeszcze jest w drodze). i parasolka z meta. reszta no name.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nyu_Chan
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 27, 2009, 08:25:12 » |
|
Pierwszy raz z lolitą zetknęłam w zeszłe wakacje, jakos wlasnie pod koniec lipca ;p. Na początku nie interesowało mnie to bardzo, ale w pazdzierniku jakos mi sie o nich przypomnialo i zaczelam bardziej sie tym interesowac i zarazilam tym moją przyjaciółkę ;o. Potem znowu mi przeszło, ona jeszcze jakiś czas loliciła, ale dosyć szybko jej się znudziło. Pod koniec grudnia przypadkiem natknęłam się na to forum i wtedy wzięło mnie na dobre ;p. Najpierw ciągnęło mnie do punk lolity, kupiłam jedną spódnicę w tym stylu, potem spodobało mi się gothic, kupiłam więc headdress, podkolanówki z koronką, a w drodze do mnie jest moja pierwsza lolicia sukienka ^^. No i jakoś to się ciągnie, kilka razy chciałam dać sobie spokój, ale chyba za bardzo mnie to wciągneło. edit: i wlasnie jak u Pinku, kiedy uslyszalam 'harajuku girls' zaczelam o nich sobie szukac i tak znalazlam lolity 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2009, 08:27:39 wysłane przez Nyu_Chan »
|
|
gdzie tam miłości do żarcia.
|
|
|
|