|
PhillyaB.V.
|
 |
« : Lipiec 12, 2006, 11:47:50 » |
|
czyli jak wyglądaja wasze pokoje? inspirujecie się jakos eklektycznymi wnetrzami ,bohemą,barokiem ? Jak wygladaja pokoje lolit i tym podobnych?
|
|
|
|
|
|
.Urlop.
|
|
|
|
|
|
Arachne
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 13, 2006, 12:02:21 » |
|
Mój pokój nie wygląda bynajmniej lolicio, już bardzie da się o nim powiedzieć ze nieźle daje po oczach jaskrawą zielenią. Moi rodzice nie pozwalają mi za bardzo na eksperymentowanie, wiec nic w nim nie ma ciekawego tylko białe futerko , srebrne meble i trochę plakatów j rockowych z final fantasy i Kylie. Mam nadzieje ze kiedyś wreszcie będe mogła urzaadzic sobie pokój według własnego uznania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ashirath
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 13, 2006, 12:11:43 » |
|
ahhh, co ja bym dała za białe futro.____. ja mam ciepłożółciutkie ściany, od dołu do trochę ponad połowy pomalowanych w różowe "płomienie" (takie randomowe gąbkowanie, moja przyjaciółka twierdzi, że to wygląda jak wrzosowiskoxD) poza tym wokół okna i kaloryfera też różowe, i żółte, krzywe słońce na suficiexD i czerwone rolety powinny niedługo być też^^ poza tym czerwony, wzorkowany, "babciowy" dywan na podłodze, materac, czarno-szare meble i parę pudeł^^' (jeszcze nie jestem do końca urządzona po przeprowadzce>__>) i komputer, oczywiście, najważniejszy elementxD na razie mam "nagie" ściany - wychodzę z założenia że wszelkie plakaty będą mi porzerać światło, więc trzymam je czyste^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wert
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 13, 2006, 12:21:22 » |
|
wycieczka po moim pokoju: wchodzisz po prawej widzisz kont z kostak i innymi plecamaki.na scianie wisi miecz a obok stoi luk i strzaly z biatymi lotkami obok jest wieszak na ktorym wisza 2 wojsokwe torby ,maska gazowa ,pomaranczowa czapka przywieziona z hollandi oraz slomiany kapelusz. na ziemi stoi bialoczerwona szafka z 2 gruboszmi na sobie.Po drugiej stronie stoi szare biurko z monitoerm oraz z laptopem na sobie komputer stoi na ziemi na biurku sa tez glosniki i kilka brudnych szklanek i inne dziwne przedmioty. w koncie po tej stronie stoi gitara. na na scianie przy drzwiach sa 2 nieskonczone rysunki a po stronie gdzie jest szafka jes zegar i plakat z zabami. na przeciwko plakatu sa pudla z klockami lego i cd oraz lozko a obok lozka zolta szafka nocna ka kulka zawlona ksiazkami.idac dalej widzisz kolejne tym razem drewniane biurko z bumboxem na sobie oraz lampka koloru granatowego. nad biurkiem jest pulka z jakimis gratami i zakonserwowanymi owadami a pod nia jest tablica na ktorej sa przywieszone dziwne rysunki...na biurku zauwazasz tusz i duzo papieru butelke po winie z duza iloscia wosku na sobie. za biurkiem jest plastkowe pudelko 20l. w ktorym jak zostalas powiedomiona sa wije z indi. po drugiej stronie jest regal z kiazkami ugory a z terrarium z gekonami na dole. obok jest jeszcze kolejne plastikowe pudelko 20l oraz 3 pudelka w ktorym sa modliszki spandromantis sp. tazmania.sciany maja kolor niebieski i zolty. na nich sa jeszcze plataty z turnieju rycerskiego drahim oraz duzo dyplomow ,autoportret i inne rysunki oram wylinka weza zzawieszona na ramie karykatury....to tyle pomijajac rozne smieci i inne malo istotne szczegoly jak inne platatyu zwiniete i polozone za regalem
|
|
|
|
|
|
back in world of illusion gg-7249881
|
|
|
Zimna
Full Member

=Zimna=
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 13, 2006, 03:12:23 » |
|
nie jestem lolitą ;] aczkolwiek mój pokój jest wyklejony rzeczami typu: wykres EKG, zdjeciami RTG, rozpoznaniami ew. chorób ... ;] Na ścianie mam też rzeczy typu "naklejka z prezentu z dedykacją", stare rysunki, kilka palaktów, które ktoś dla mnie narysował.. takto dość wschodnio będzie niedługo, jak skończę projekt i wprowadzę go w życie.. wtedy pokażę foto ;]
|
|
|
|
|
|
"Bo taka zimna jestem, że nikt mnie nie lubi. I co ja wam na to ludu poradzę?"
|
|
|
|
Otai
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 14, 2006, 09:48:26 » |
|
mj pokój... hmmm... jeżeli jest tam cokolwiek wartego uwagi to lampy i żyrandole- niebieskie kwiaty i motyle na firankach, i czaszka( a raczej jej częśc z włożonymi w miejscu gdzie powinien być mózg)- hmmm... i to chyba tyle jeżeli chodzi o rzeczy, które można podpiąc pod coś lolicieo... a! I czarne pluszowe serce gdzies krąży @.@ A tak ogólnie to jest straszny chaos ... Tsuzuki asato z Yami no Matsuei w skali 1:1 na scianie, i pół Ryu Somy X3 Kawałek mojego pokoju jest tutaj http://www.deviantart.com/view/29191835/
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2006, 09:51:12 wysłane przez Otai »
|
|
Heaven's not enough you think you've found it and it loses you
|
|
|
|
PhillyaB.V.
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 21, 2006, 10:34:02 » |
|
toz boku wyglada jak spory Gackt xD
|
|
|
|
|
|
.Urlop.
|
|
|
|
Usagi
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 06, 2006, 02:49:21 » |
|
Ogolnie rzecz biorąc, mój pokój ciekawie się nie prezentuje. Klonowe meble, niesprecyzowana wykładzina [coś niebieskiego w obleśne esy-floresy] i dziwne ściany. Tragizm, tragizm. Pokażę ściany, gdyż najmniej się ich wstydzę... http://www.deviantart.com/deviation/37494918/ Co nie znaczy, że wcale - -'
|
|
|
|
|
|
Lo ou bien Lola.
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 06, 2006, 02:53:32 » |
|
Cóż, mój pokój nie jest niczym specjalnym, ale z chęcią opiszę, bo niebawem czeka mnie malowanie i przestawianie mebli... Więc ściany mam koloru żółtego( co prawda w niektórych miejscach są wypłowiałe). Przez całye pomieszczenie ciągnie się pasek w niebieskie kwiatki, na ścianie naturalnie. Meble mam biało - zielone, plus dwie szafki czarne i półki w różnych odcieniach brązu, byle były (cierpię na nadmiar książek). Więc w sumie wszystko z innej parafii. Cztery lampy na suficie, w których mam czerwone żarówki...masa butelek na szafie, większość pomalowana itd., na parapecie też butelki, muszke itd., dziada i baby brakuje. Jedyne co się rzuca w oczy po wejściu to...książki, komputer, wielka kolumna, mój keyboard, gitara, komputer, skaner, telewizor i radio, bo tego się nie da nie zobaczyć.
Aktualnie tapeta jest już na pół zdarta, a w kącie stoi puszka z czerwoną farbą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dokke * pokke
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 06, 2006, 05:53:28 » |
|
Mój pokój jest absolutnie nie-lolici. W sumie to najbardziej rzucającym się w oczy elementem są kasiążki stojacę dosłownie wszędzie. Do tego dochodzi łóżko, szfka nocna, 2 biurka, fotel, szafa z której wysypują się ciuchy, serwer który stoi sobie na podłodze i się kurzy, pies który ciągle plącze się pod nogami, niski stolik zawalony książkami, telewizor (nie jest podłączony do anteny bo nie lubię telewizji) a na ścianach (białych) jest troche map, parę obrazów i rękodzieła moich znajmoych ~,~''
|
|
|
|
|
|
 "Osobiście bardzo eleganckie i śliczne obówie" U are such a nice'n'silly Fashion Victim, poor baby...
|
|
|
|
Ninquelen
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 18, 2006, 05:50:52 » |
|
Mój pokoj wygląda...cóż...dziwnie Mam granatowy sufit w gwiazdki, ściany niebieskie, lecz całkiem zasłonięte książkami oraz szafą, widać tylko jedną, na któej widnieje to: http://www.deviantart.com/deviation/33061403/ ( A dokładniej, w linku widać projekt wykonany na papierze ) Z sufitu zwieszają się różne gwiazdki, między innymi mój ukochany lampion z niebieskiego szkła w kształcie gwiazdy. Nie posiadam łżóka, bo nie ma na nie miejsca Âpię na materacu. Całą jedną ścianę zajmują półki z książkami. Ledwo już starczają, ale ostatniio znalazłam miejsce na półkę nad drzwiami. Pod oknem stoi biurko, zwykle zawalone mnóstwem śmiecia ( czyli farbami, kredkami i innymi przedmiotami związanymi z twórczością, stosami książek itd..). Za biurkiem panoszy się sztaluga, za nią stoi jedna czarna teczka. Druga teczka leży na szafie. Szafę mam sporą, narożną, i zawsze panuje w niej chaos... Patrząc na mój pokooj, można odgadnąć wiele moich zainteresowań...
|
|
|
|
|
|
Gdy jednak lata zmieniają się w stulecia, odkrywają, że zaczynają tęsknić za miejscem, którego nigdy nie odwiedzili i lepiej czują się na północy, gdzie smok zamyka w swych splotach obie niedźwiedzice i mroźną gwiazdę polarną…
|
|
|
|
morgiana
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 20, 2006, 10:43:45 » |
|
Ze swoich domowych pieleszy najbardziej przywiąza jestem do wielkiego hand made plakatu z napisem "kultura picia ponad wszystko". Niestety był dobrem wspólnym i wspóllokatorka wyjeżdżając przywłaszczyła go sobie. Został mi wymalowany na odwrotnej stronie tapety plakat "in vino veritas" ozdobiony sentencjami po łacinie(ceterum censeo carthaginem...), krótkimi hasłami typu "siusiak!!!"(nie wiem, nie pamietam>.<") i hasłami typu "juszczenko tak!" które cyrylicą wymalował pewien ukraiński patriota. No i z odciśniętymi w farbie akwarelowej śladami naszych stóp.
Ze wszystkich swoich mieszkań najmilej wspominam to ze stroikami pod choinkę i plastikowtymi cygankami na każdej półce. A i jeszcze pluszowa papuga i wypchany bażant. I grzyb na ścianie. I tony sztucznych kwiatow. i plastikowy model statku. I 20 puszek po piwie. I wielka fototapeta rzedstawiajaca rajską wyspę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Październik 07, 2006, 12:45:27 » |
|
Hmm... mam śliczne mebelki z patynowanej sosny (ikea), myśle, że mój pokój mógłby być lolici... gdyby go posprzątać... -_-'
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nelya
|
 |
« Odpowiedz #13 : Październik 20, 2006, 05:18:05 » |
|
za mało mam wspólnego z lolitami, by przeloliciać mój pokój XD zresztą, nie dbam jakoś specjalnie o zmianę jego wyglądu. primo, mam lepsze i ważniejsze idee na spoożytkowanie pieniędzy, secundo, pokój liczy sobie 7,5 metra kwadratowego powierzchni, jest długi, wąski i nie ma mowy o przemeblowaniach, tertio, i tak już niedługo wybywam na studia. albo i zmienię pokój na inny, większy. w obecnym mieszkam od ledwo kilku lat, tzn. odkąd przeprowadził się mój brat. zdjęcia poglądowe: http://img161.imageshack.us/my.php?image=pokoj2ft2.jpghttp://img161.imageshack.us/my.php?image=pokoj3sd2.jpghttp://img160.imageshack.us/my.php?image=pokoj1oo6.jpg (teraz trochę dokleiłam i wygląda jeszcze gorzej  ) w starym pokoju miałam tapetę w gwiazdki, taki sufit musi ciekawie wyglądać. teraz na suficie mam jasne ee kinkiety? z imitacji drewna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 10, 2007, 11:16:30 » |
|
U mnie jest pomarańczowo i w listki mam wielkie drzewko szczęścia i pełno porcelanowych lalaek mega klimatu nie ma, ale jest bardzo przytulnie, co każdy powie, chyba, ze akurat nie bujnęłam się do sprzątania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|