|
elluin
|
 |
« : Czerwiec 17, 2009, 08:25:45 » |
|
Ostatnio się nie pokazywałam, więc nadrabiam ^^ Tartanowa lolita. Zdjęcia pokazywałam już jakiś czas temu na dA, ale tu jeszcze ich nie było, więc nadrabiam  Podobny zestaw do tego, który miałam na Magni, ale lekko zmodyfikowany gorsetem, fryzurą i butami. Kokarda, spódnica i podkolanówki handmade.    Na czarno z odrobiną różu. Spódnica i podkolanówki handmade.  Moja pierwsza próba w classic loli. Długo nic nie próbowałam w tym stylu, ostatnio jednak wpadła mi sukienka i stwierdziłam, że o wiele lepiej mi w classic niż w sweet. Jestem zadowolona z tego zestawienia, chociaż było bardzo spontaniczne i na szybko. Sukienka jest z lumpeksu  (trochę przerobiona - odcięłam rękawy, skróciłam, doszyłam kokardkę i troczki na dekolcie), kapelusik (klapnął mi T_T), bluzka, halka, pantalony i podkolanówki - handmade.  
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 10:17:42 wysłane przez Elluin »
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 17, 2009, 08:31:01 » |
|
jak pieknie *-* najbardziej mi sie podoba pierwszy set :3 i, jesliby odjac od niego kokarde na glowie, to moim zdaniem bylby o wiele bardziej classic, niz trzeci. mi sie trzeci set wydaje najbardziej isc w sweet z tych wszystkich o.o" ale pominawszy te uwagi, bardzo podobaja mi sie twoje coordinate *-* szkoda tylko, ze do tej spodnicy z wysokim stanem zalozona taka zwyczajna bluzeczka
|
|
|
|
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
LivingDeadGirl
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 17, 2009, 08:40:52 » |
|
Wszystkie są fajne, nie wiem, który bardziej mi się podoba ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alice in Wonderland
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 17, 2009, 08:44:16 » |
|
Mi również podoba się pierwsza wersja ale na drugiej też wyglądasz naprawdę fajnie. I zgadzam się z alabaster co do trzeciego stroju. Jest on chyba bardziej sweet niż classic.
|
|
|
|
|
|
***Beautiful World*** ♣Moje życzenia są jak marzenie, lecz moje marzenia są nie do spełnienia♣
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 17, 2009, 09:07:12 » |
|
Dziękuję!
Dla mnie sweet to różowe/jasno niebieskie/białe ubrania i więcej kokardek, koronek itp. Mój zestaw nie jest aż tak przesłodzony.
Alabaster, na zdjęciach tego nie widać, ale mam gorset na sobie i pod biustem ma naszytą różową tasiemkę, dlatego może się wydawać, że to jest podwyższony stan. Ale fakt, pod gorsetem mam zwykłą bluzkę ^^' No i szkoda, że nie widać na zdjęciach, że spódnica i dolna część gorsetu jest w różowe kropeczki *Q*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinkei
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 17, 2009, 09:09:48 » |
|
-
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2011, 12:16:05 wysłane przez Vinkei »
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 17, 2009, 09:12:30 » |
|
Z pierwszego usunęłabym tylko kokardę, bo jest jakaś duża i nie wiem, jakoś takie wielkie cosie na głowie do mnie nie trafiają...drugi prosty, ale ogólnie nie można się do niczego przyczepić. Trzeci świetny, dobrze Ci w tej sukience 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gillanek
Full Member

Strange kind of woman
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 17, 2009, 09:16:48 » |
|
No to ja się podpisuje pod zdaniem Klaki. Trzecia stylizacja super! Jak dla mnie najlepsza.  Druga prosta, ale efektowna, a z pierwszej też bym się pozbyła kokardy, bo osobiście tez nie lubię... No i schudłaś! Laska jak się patrzy... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 17, 2009, 09:25:08 » |
|
Kurcze, zdecydowanie to są Twoje najlepsze stylizacje ever  więcej nie powiem bo nie mam się do czego przyczepić, a kokarda dla mnie fantastycznie dopełnia cały strój 
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 17, 2009, 09:25:30 » |
|
Alabaster, na zdjęciach tego nie widać, ale mam gorset na sobie i pod biustem ma naszytą różową tasiemkę, dlatego może się wydawać, że to jest podwyższony stan. Ale fakt, pod gorsetem mam zwykłą bluzkę ^^' No i szkoda, że nie widać na zdjęciach, że spódnica i dolna część gorsetu jest w różowe kropeczki *Q*
och, myslalam ze to calosc bo gorset i spodnica sa w kropeczki ^^"
|
|
|
|
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
Cheshire Cat
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 17, 2009, 09:26:08 » |
|
Wow! Zestawy są bardzo fajne. Takie pomyslowe, pzrzemyslane, wszystko do siebie pasuje. Chyba najbardziej podoba mi się pierwszy.
Podziwiam za pracę włożoną w przerabianie ciuszków ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 17, 2009, 09:32:30 » |
|
Hug dla wszystkich  Ech, moje początki... zabrałam się za lolicenie nie od tej strony co trzeba, no i różnie się wyglądało  ale ogólnie metodą prób i błędów już się trochę nauczyłam. A ja lubię moją kokardkę! T_T Gillanku, nie schudłam (no ok, może 1-2kg). Cały czas mam takie same wymiary, ale w końcu chyba udaje mi się lepiej dobierać ubrania. Mam dość szczupłą talię, więc ją podkreślam, a szerokie biodra chowają się pod rozkloszowaną spódnicą ^^ No i muszę uważać żeby dół nie był ani za długi, ani za krótki. Chesire, przerabiana jest tylko ostatnia sukienka, reszta jest szyta od początku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cheshire Cat
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 17, 2009, 09:33:56 » |
|
Tym bardziej wielkie wow. Świetna sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 17, 2009, 09:40:17 » |
|
Łał o pierwszej stylizacji pisałam ci na photoblogu, czy da, ale 3 jest wg mnie najlepsa mimo, że nie lubię grochów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rikli
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 18, 2009, 12:37:12 » |
|
o matko, wszyskie trzy są super *-* i kokarda też! jak najbardziej super! kocham kratkę, kocham classic, o jejkuuu, super <3 i w pierwszej stylizacji masz genialną fryzurę też, znaczy świetnie w niej wyglądasz  chciałabym Cię zobaczyć na jakimś kokwencie w tych ciuszkach *-* no i pozy jak prawdziwa lolita, jakkolwiek to dziwnie brzmi
|
|
|
|
|
|
back then...the only thing i had plenty of was wishes ♥  동방신기 fighting!
|
|
|
|
|