|
Tea
Gość
|
 |
« : Czerwiec 14, 2009, 08:39:19 » |
|
Wpadły mi w oko ładne buciki - http://item.rakuten.co.jp/bodyline/shoes152 . Zastanawiam się nad ich kupnem. Wyszło mi, że za same buty zapłacę ok. 97 zł, ale wiem, że dochodzą inne koszty też. Japońskiego nie znam, więc nasuwa mi się pytanie (prośba) - ile zapłacę razem z cłem, przesyłką, itd, czy ktoś mógłby mi policzyć po kolei ile i za co. Dziękuję z góry  PS. Nie ma niedługo jakiegoś wspólnego zamówienia z BL? PS2. Jak oceniacie trwałość rzeczy z BL, czy wogóle warto? PS3. ROZMIARÓWKA! Jak to się liczy? PS4. Czy znacie może inne strony, np ebay, gdzie te/podobne buty znaleźć mogłabym?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 14, 2009, 08:43:23 » |
|
Nikt ci nie powie ile wyniesie cło i VAT, bo to naliczają celnicy według własnych pokrętnych reguł. O Bodyline jest cały gigantyczny temat, o firmach z Ebaya z butami- drugi. Pytania o rozmiary butów z Bodyline pojawiają się prawie codziennie na egl-comm ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 14, 2009, 08:45:50 » |
|
I jeszcze jeden szczegół- z tej strony nie zamówisz do Polski, chyba że przez SS.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Himiko
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 14, 2009, 08:55:45 » |
|
prościej byłoby przez angielską stronę sprawdzać koszty wysyłki http://www.bodyline.co.jp/bodyline/ tak jak mówi Kar bezpośrednio z japońskiej nie da się zamówić. a co do rozmiarówki - jak dla mnie to te buty są MEGA-SZEROKIE
|
|
|
|
|
|
"See, the bright light... it ain't heaven, son. It's just a muzzle flare.."
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 14, 2009, 08:57:45 » |
|
Z kolei przy angielskiej jest ogromne prawdopodobieństwo, że paczka trafi na cło. A jeśli nie trafi na cło, to naliczą VAT. Plus prowizję dla DHL (lub coś w ten deseń) za załatwianie tych formalności.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tea
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 14, 2009, 08:58:47 » |
|
http://www.bodyline.co.jp/bodyline/frame01.asp?type=gothic&subType=shoesWięc z tego, ale i tak niewiele mi to mówi... Wszystko jak wyżej, tylko z tej strony. Byłabym wdzięczna. Himiko - mam tą świadomość, a po choddzeniu w butach boromirki stwierdzam, że chyba musiałabym sie przyzwyczaić do chodzenia w takowych (tzn tego typu) butkach, gdyż strasznie noga mi się "zsuwa" w strone noska i gniecie a po bokach lata w bucie. Czy to jest tak na początku, czy jak są dobrze dobrane buty to jest ok?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2009, 09:02:07 wysłane przez Tea »
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 14, 2009, 09:00:12 » |
|
Koszt przesyłki wyświetla ci się przecież po wrzuceniu rzeczy do koszyka o.o
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tea
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 14, 2009, 09:03:10 » |
|
Nie gryźcie... Jam jest laikiem i blondyką w dodatku ^^.
Mi chodzi o koszt około nawet, czy może ktoś zamawiał i wie, jak to jest?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2009, 09:04:45 wysłane przez Tea »
|
|
|
|
|
|
LivingDeadGirl
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 14, 2009, 09:09:46 » |
|
Co do grupowego zamawiania - myślałam o 1-2 rzeczach po 22 VI ^^ (ewentualnie)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 14, 2009, 09:09:57 » |
|
Lepiej wyszloby ci, gdybys poprosila kogos o zrobienie shopping service. Wydaje mi sie, ze wtedy za airmail, gdyby to byly same buty, zaplacilabys 60-90zl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tea
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 14, 2009, 09:11:48 » |
|
Lepiej wyszloby ci, gdybys poprosila kogos o zrobienie shopping service. Wydaje mi sie, ze wtedy za airmail, gdyby to byly same buty, zaplacilabys 60-90zl.
Na czym to polega? 60 - 90 zł za przesylkę rozumie się?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 14, 2009, 09:14:05 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 14, 2009, 09:22:24 » |
|
cena butow + oplata za shopping service (np. http://i-tm4u.biz/shopping/) to jest 15% wartosci rzeczy, chyba, ze nie przekroczy ona jakiejs tam ceny, wtedy placi sie 1000jenow + przesylka w kraju (400 jenow za buty) + przesylka do polski (ok. 2400 jenow za EMS) 2999 + 1000 + 400 + 2400 = 6799 = 220zl po obecnym kursie mysle, ze bardziej oplaca sie to, niz zamawianie z angielskiej strony bodyline, gdzie wysylaja przez DHL. no chyba, ze wolisz uzerac sie z DHLem i wypelniac jakies papiery i miec swoje rzeczy o wiele pozniej, niz moglyby przyjsc normalna poczta. poza tym, DHL zwykle doklada jakies swoje oplaty i jak do tej pory nikt nie wie, jak to ominac.
|
|
|
|
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
Himiko
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 14, 2009, 09:27:14 » |
|
Himiko - mam tą świadomość, a po choddzeniu w butach boromirki stwierdzam, że chyba musiałabym sie przyzwyczaić do chodzenia w takowych (tzn tego typu) butkach, gdyż strasznie noga mi się "zsuwa" w strone noska i gniecie a po bokach lata w bucie. Czy to jest tak na początku, czy jak są dobrze dobrane buty to jest ok?
jak masz wąską stopę to nie ma przebacz. Ja musiałam sobie dorobić dziurki w paskach w tych http://www.bodyline.co.jp/bodyline/showProduct.asp?id=1645 bo mi noga latała jak rozklekotane auto w nich... ale tak poza tym to są zadziwiająco wygodne  a jak weźmiesz buty na obcasie to musisz się liczyć z tym, że jeśli nie będzie pasków mocno trzymających kostkę to i tak stopa będzie i zjeżdżała i tak, niezależnie od tego jak długo będziesz chodzić. btw. ja zamawiałam buty akurat w Group Orderze na egl_common_sales z wysyłką za pół ceny z BL przy dobiciu do 1000$. dziewczyna ze Stanów organizowała.i razem z opłatą za GO i z wysyłką z USA do Polski wyszło ok 170 zł..
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2009, 09:30:19 wysłane przez Himiko »
|
|
"See, the bright light... it ain't heaven, son. It's just a muzzle flare.."
|
|
|
|
Salvatura
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 28, 2009, 04:32:55 » |
|
PYTANIE: Czy podczas zamawiania z angielskiej strony bodyline ZAWSZE rzeczy pechowo trafiają na cło? Bo to zawsze te 30% w plecy i dodatkowe pieniądze, które trzeba mieć -,- Ach i jeśli komuś jakimś magicznym sposobem udało się uniknąć głupiego clenia podczas zamawiania rzeczy z bodyline, to mógłby się podzielić swoimi magicznymizaczarowanymi sposobami. Ewentualnie znaleźć mi sponsora 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|